lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dúšok krásy a energie II.

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 20.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

LESKLÉ VLASY

Stredomorský nápoj

Hrsť sušeného rozmarínu zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte odstáť 10-15 minút. Potom preceďte cez sitko a primiešajte lyžičku medu. Nápoj nechajte vychladnúť. Do veľkého džbánu dajte pár kociek ľadu a nalejte rozmarínový sirup, 2 poháre pomarančovej šťavy a fľašku piva. Ozdobte lístkami rozmarínu.
Rozmarín obsahuje látky, ktoré zlepšujú prekrvenie pokožky hlavy, vďaka čomu sa k vlasom dostáva viac výživných látok. Takisto zmierňuje stres a omladzuje celé telo, je bohatý na železo, jód, zinok a kremík.

Žihľavové pivo
Niekoľko hrstí čerstvých, mladých listov žihľavy a citrónovú kôru zalejte 2 litrami vody a priveďte do varu. Potom zmenšite plameň a nechajte variť ešte 30 minút. Tekutinu prelejte do nádoby, do ktorej ste nasypali pohár cukru. Dobre zamiešajte. Z droždia pripravte kvások a spolu so šťavou vytlačenou z polovice citróna pridajte do nádoby so žihľavovým vývarom. Zakryte a postavte na 3 dni na teplé miesto. Potom nápoj preceďte do fliaš a na týždeň odstavte. Podávajte s ľadom. Nápoj môžete ozdobiť citrónom alebo mätou.
Tento prázdninový, vidiecky nápoj vráti každému zdravší vzhľad a dodá dobrú náladu. Žihľava je plná vitamínov A a C, vápnika, železa, kremíka a draslíka – a tieto zložky majú vplyv na kondíciu vlasov. Žihľava takisto posilňuje a prečisťuje organizmus.

CHUDNUTIE

Grapefruitovo-ananásový nápoj

Do veľkého pohára vložte plátok ananásu a 3 kocky ľadu a potom v pomere 1:1 nalejte šťavu z ružových grapefruitov a ananásu. Pohár doplňte minerálkou a ozdobte lístkom mäty.
Grapefruit a ananás sú ideálnym ovocím pre ľudí, ktorí chcú schudnúť. Prečisťujú močové cesty, pomáhajú organizmu zbaviť sa toxínov, nadmerného množstva plynov a napomáhajú tráveniu tukov.

Koktail z jabĺk a marhúľ
Šesť sušených marhúľ uvarte do mäkka. Pol pohára jablkovej šťavy zmiešajte s bielym jogurtom a zmixujte s marhuľami. Posypte strúhaným muškátovým orieškom.
Kombinácia sladkého ovocia a jogurtu predstavuje takmer celý chod. Marhule obsahujú veľa vlákniny a málo kalórií a pritom uspokoja potrebu zjesť niečo sladké Jablká zlepšujú trávenie a vstrebávanie a oslabujú apetít.

Sušené a mrazené sú tiež dobré
Na prípravu ovocno-zeleninových nápojov je najvhodnejšie používať čerstvé ovocie a zeleninu. Ak však z nejakej príčiny nie sú dostupné, môžete použiť aj mrazené, sušené alebo konzervované prísady. V prípade výrobkov z konzervy je lepšie vyberať si konzervované vo vlastnej šťave ako v presladenom sirupe.

PEKNÉ OČI

Šťava z jabĺk a mrkvy

V pomere 1:1 zmiešajte šťavu z mrkvy a jabĺk. Tento nápoj obsahuje obzvlášť veľké množstvo beta-karoténu a vitamínu C. Zlepšuje trávenie, reguluje vylučovanie a očisťuje organizmus od toxínov. Mrkva aj jablká posilňujú imunitný systém a pomáhajú držať na uzde alergie a infekcie.

Čerstvé sú lepšie
Šťavy vytlačené z čerstvého ovocia dodávajú telu omnoho viac výživných zložiek ako šťavy kúpené v obchode. Preto je vhodnejšie, ak si ich pripravujeme sami, práve príchod leta je najlepším obdobím na ich získavanie.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!