lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Morka Espaňa

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 11.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

1,5kg morčacieho mäsa, 1L jablkového muštu, 150g tuku, 60g cibule, 60g mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 0,1L calvadosu, zelerová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Jablková kaša: 600g jabĺk, 50g cukru, citrónová šťava, voda

Rozkrájané morčacie mäso opražíme na panvici s roztopeným tukom do hneda. Dno ohňovzdornej nádoby vystelieme posekanou zeleninou, pridáme opečené morčacie mäso, ktoré zalejeme jablkovým muštom a prikryté varíme na miernom ohni asi 2,5 hodiny. Uvarené mäso polejeme calvadosom a zapálime. Mäkké mäso vyberieme a šťavu precedíme. Podávame s jablkovou kašou a hriankami.
Jablková kaša: Umyté, pokrájané jablká bez jadrovníka dáme do ohňovzdornej misy, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké jablká pretrieme cez sito, osladíme, ochutíme citrónovou šťavou a dobre premiešame.

Diskusia k článku:

Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň.
Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:44, pelech(`na`)dmd.sk
Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň.
Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:44, pelech(`na`)dmd.sk
V recepte zo Života nebolo uvedené, ako sa má naložiť s dvomi najlepšie slepačími vajíčkami. <BR>Nuž, použijú sa podľa mňa do plnky. Ako neviem. Treba vyskúšať.<BR>K receptu na Morku Espaňa:<BR>Všetko by bolo OK, až na to, že tenn kalvados sa hriešne bohapuste zapáli. Aspoň polovicu by som venoval kuchárovi za námahu...:-)))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:49, pelech(`na`)dmd.sk
V recepte zo Života nebolo uvedené, ako sa má naložiť s dvomi najlepšie slepačími vajíčkami. <BR>Nuž, použijú sa podľa mňa do plnky. Ako neviem. Treba vyskúšať.<BR>K receptu na Morku Espaňa:<BR>Všetko by bolo OK, až na to, že tenn kalvados sa hriešne bohapuste zapáli. Aspoň polovicu by som venoval kuchárovi za námahu...:-)))))))<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:49, pelech(`na`)dmd.sk
A čo s medom? logicky mi vyplýva, že by sa mal použiť do výpeku a potierať ním tie kapsičky. Mám pravdu? Skúšal si tento recept? Teoreticky by to malo byť chutné a kožtička chrumkavá. Až mi tečú slinky, keď si to predstavím.
Neregistrovaný - zdenka, 11.6.2001 12:10
A čo s medom? logicky mi vyplýva, že by sa mal použiť do výpeku a potierať ním tie kapsičky. Mám pravdu? Skúšal si tento recept? Teoreticky by to malo byť chutné a kožtička chrumkavá. Až mi tečú slinky, keď si to predstavím.
Neregistrovaný - zdenka, 11.6.2001 12:10
Niekedy až od údivu žasnem, ako muži sledujú kuchárčenie. V duchu slepo závidím žene, ktorá má doma muža s prehľadom o varení.
Neregistrovaný - Zuzana, 11.6.2001 14:34
Niekedy až od údivu žasnem, ako muži sledujú kuchárčenie. V duchu slepo závidím žene, ktorá má doma muža s prehľadom o varení.
Neregistrovaný - Zuzana, 11.6.2001 14:34
mňam, mňam, svetovéééééééééé ! aj s medom potrieť :-)
Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:00, nena(`na`)post.sk
mňam, mňam, svetovéééééééééé ! aj s medom potrieť :-)
Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:00, nena(`na`)post.sk
Aaaáno, medom sa to MôŽE potrieť. recept som neskúšal, nerobil. Momnetálne mám v rodine zákaz prístupu do kuchyne. Za trest, lebo neposlúcham.... Aj manželka chce mať súkromie. Takže pani Zuzke odkazujem, že nieje všetko zlato... <BR>:-))))))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 12.6.2001 09:48, pelech(`na`)dmd.sk
Aaaáno, medom sa to MôŽE potrieť. recept som neskúšal, nerobil. Momnetálne mám v rodine zákaz prístupu do kuchyne. Za trest, lebo neposlúcham.... Aj manželka chce mať súkromie. Takže pani Zuzke odkazujem, že nieje všetko zlato... <BR>:-))))))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 12.6.2001 09:48, pelech(`na`)dmd.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!