lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Krok za krokom k úspechu

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Prebytočné centimetre nám nemusia prekážať  iba na obvode stehien alebo brucha, ale aj na ceste k profesionálnemu úspechu. Preto je potrebné  vypestovať si schopnosť  udržiavať správnu vzdialenosť.

Ak chcete zmeniť svoje vzťahy so spolupracovníkmi, môžete urobiť krok vpred – a to v pravom slova zmysle. Každého človeka obklopuje priestor, ktorý považuje výlučne za svojej osobné územie. Ak doňho vtrhne votrelec, vyvolá u dotyčného značnú nevôľu a nepriazeň voči svojej osobe.  Postihnutý sa snaží odtiahnuť. Zvoliť správnu vzdialenosť od ostatných a využiť ju na dosiahnutie určitých cieľov  vám pomôže niekoľko nasledujúcich pravidiel.

Tvárou v tvár. Ak máte záujem nastoliť s kolegami dobré a priateľské vzťahy, alebo získať dôverný vzťah s vedením, takisto si musíte vybrať správu vzdialenosť. Že neviete akú? Podľa výskumov dávajú  vysokí muži prednosť kratšej vzdialenosti od ľudí, s ktorými sa rozprávajú a muži nižšieho vzrastu si radšej udržiavajú trocha väčšiu vzdialenosť. Ak sa však rozprávate so ženou, je to presne naopak. Čím je dáma nižšia, tým vás k sebe pustí bližšie. Avšak pozor! Ešte inak sa správajú vedúci (muži aj ženy). Čím dvojicu oddeľuje viac stupienkov na profesionálnom rebríčku, tým od seba stoja počas rozhovoru vzdialenejšie. Ani tá najkompetentnejšie a a najpríťažlivejšia spolupracovníčka nemôže vzdialenosť , ktorú si stanovil nadriadený, skrátiť ako prvá. Je to (niekedy  aj oprávnene)  považované za nezdvorilosť , vtieravosť a vnucovanie.
Ak sa chcete s nejakým človekom zblížiť, alebo naopak získať si od neho väčší odstup, meňte doposiaľ používanú vzdialenosť pri komunikácii postupne.

Obedná prestávka. Stôl v reštaurácii alebo závodnej jedálni je väčšinou rozdelený na toľko častí, koľko pri ňom sedí ľudí. Chcete počas obeda priviesť do rozpakov nadriadeného alebo neodbytného služobného partnera?  Alebo si chcete iba vyskúšať ich reakciu? Je to veľmi jednoduché: nenápadne posuňte nejaký príbor na ich časť stola. Jedna vec možno nestačí, ale ak bude mať pod nosom postupne tri, štyri cudzie veci, začne byť nervózny....Takto môžete zistiť,  či si dotyčný dôveruje a či je solídny a kompetentný. Ak na stôl iba pozerá, zamyslite sa, či pred vami niečo netají. Ak po vašich presunoch vráti príbory nekompromisne na miesto, radšej sa stiahnite naspäť. S takýmto človekom priateľský neformálny vzťah len tak ľahko nenadviažete. 
Všeobecne platí zásada, že ľahšie sa vychádza so šéfom, ktorý si udržiava dostatočný odstup.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!