lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kuchyňa je „srdce domu“

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 14.6.2004
späť
Späť

Poslať
 

Kuchyňa vždy plnila funkciu akéhosi „srdca domu“, v ktorom sa odohrávala väčšina rodinných udalostí.

 

Okrem prípravy jedál kuchyňa vo väčšine domácností tradične slúžila aj na stolovanie a  stretávanie sa celej rodiny. Pri spoločnom stole sa často riešili problémy a rozhodovalo sa o závažných veciach. Dnešný životný štýl sa odráža aj v trende kuchýň.  Moderný dizajn odzrkadľuje zmeny v spoločnosti, zrýchlené tempo nášho života a zameriava sa  na podstatu, ktorú tvorí jednoduchosť tvarov, funkčnosť a ušľachtilé materiály  -  sklo, hliník, nerez, drevo. A hoci  súčasná kuchyňa niekedy skôr pripomína laboratórium, stále  zostáva centrom nášho domova a patrí k najdôležitejším miestnostiam v dome či byte.

 

Dizajn je výzva kombinovať protiklady, ktoré by mali napokon harmonizovať. Teplé drevo ožíva cez studený kov, jemné pastely ladia s prírodnými tónmi dreva. Dôležitá je hra s  efektmi, nádherné farebné kombinácie, zmysel pre detail. Povrchové plochy sú hladké a dobre udržiavateľné, prevažujú horizontálne línie s dôrazom na spodnú časť kuchynskej linky. Od klasických skriniek s dvierkami sa prechádza k zásuvkovým, ktoré umožňujú prehľadné uloženie riadu, maximálne využitie úložného priestoru, navyše sa ľahšie udržiavajú a zaručujú absolútne tichý chod. Pre celkový estetický dojem je dôležitá horná časť linky v úrovni očí. Veľmi často sa používa sklo, najmä matné, ktoré je špeciálne tvrdené a odolné proti  poškrabaniu. Sklo odľahčuje celkový priestor, vytvára vzdušné a ľahko pôsobiace  kompozície, pričom sú zachované funkčné úložné priestory.

 

 

Ku kuchyni jednoznačne patrí pôžitok a chuť.  Tie sú také osobité ako ľudia samotní. Tejto základnej myšlienke sa podriaďuje spoločnosť HAKA. Ľudia s rozličnými potrebami a zvykmi potrebujú aj rozličné kuchyne, ktoré sú ušité presne na ich osobnosť a životný štýl. Z tohto dôvodu HAKA zmenila celkové ponímanie dobrej  kuchyne, dominuje odvaha byť svojský a osobitý.  Kuchynské zostavy sa robia presne na mieru podľa požiadaviek zákazníka. Každá kuchyňa je nenapodobiteľný a neopakujúci sa originál, ktorý spája individuálne riešenie priestoru, na mieru upraviteľné výšky pracovných plôch, špeciálne navrhnuté pracovné centrá s inovatívnym nadčasovým dizajnom.

 

Novootvorené kuchynské štúdio iNSTYLE INTERIÉR prináša kuchyne značky HAKA, ktoré splnia aj tie najodvážnejšie predstavy o pohodlnom priestore na varenie. Popredný rakúsky výrobca vytvára vo svojich kuchynských zostavách plne harmonický priestor s využitím nezvyčajného dizajnu a zmyslu pre detail. Výsledkom je zaujímavé a originálne riešenie každého interiéru.

 

Správna atmosféra v kuchyni je vtedy, keď je všetko zladené - dizajn - technika – individuálne možnosti. Pri kuchynskom nábytku platí dvojnásobne, že tvar má zodpovedať funkcii. Na druhej strane si však musíme uvedomiť, že čistá funkčnosť nevytvára to pravé prostredie pre príjemné bývanie. Aby si človek vytvoril k svojmu prostrediu citový vzťah, potrebuje aj čosi navyše - uspokojenie svojich estetických potrieb. Preto má rád okolo seba veci, ktoré sú súčasne funkčné aj pekné.

 

Kontakt:

Zuzana Krenyitzká

AMI Communications Slovakia, Seberíniho 1, 821 03 Bratislava

Tel.: 02-4341 5707, e-mail: zuzana.krenyitzka@amic.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!