lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako obliecť strešné okná

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 12.6.2006
späť
Späť

Poslať
 

Prichádza obdobie slnečných a teplých dní. Mnohí z nás sa na toto obdobie tešia. Keď je ale slniečka veľa a je nám príliš teplo, je nutné sa brániť. Dvojnásobne to platí pre podkrovné izby. Bývanie v podkroví sa však dá v letných mesiacoch spríjemniť rôznymi doplnkami, ktoré nám môžu skrášliť byt. Ktoré si vybrať? Poradila nám odborníčka Mgr. Magdaléna Kukučková zo spoločnosti VELUX Slovensko.

Odpočinok
Spomedzi vnútorných roliet najdokonalejšie zatemňuje roleta so špeciálnou reflexnou vrstvou na vonkajšej strane. Zatemňujúca roleta udržuje teplo v miestnosti a chráni pred dopadajúcimi slnečnými lúčmi. „Pomocou nej dosiahneme v podkroví takmer úplnú tmu, čo je výhodné napríklad pre popoludňajší spánok počas slnečných dní,“ hovorí Mgr. Magdaléna Kukučková.

Farby na oknách
Tieniaca roleta poskytuje univerzálne zatienenie, účinné a praktické. Ideálna je napríklad v kuchyni, obývacej miestnosti, či pracovni, nakoľko zatieni a prepustí aj dostatočné množstvo svetla potrebného na prácu či relax. „Na slovenskom trhu sa rolety ponúkajú v širokej škále farebných odtieňov a tak nie je problém dosiahnuť ideálnu farebnú harmóniu vášho podkrovia,“ dodáva Mgr. Kukučková.

Príjemné pracovné prostredie
Plisovaná roleta je atraktívna tým, že zmäkčuje prichádzajúce svetlo a jej ovládanie je mimoriadne komfortné. Špeciálna vrstva  na vonkajšej strane plisovanej látky navyše zaisťuje účinnú ochranu pred prenikajúcim teplom v lete a chladom v zime. „Plisovaná roleta dodá mäkkosť a jemnú farebnosť vašej miestnosti,“ hovorí Mgr. Magdaléna Kukučková.

Smer svetla
Lamelová žalúzia je s obľubou používaným tieniacim prvkom. Nastaviteľné lamely pohybujúce sa vo vodiacich lištách umožňujú regulovať nielen intenzitu, ale i smer prichádzajúceho svetla, čo  pozitívne vplýva na vytvorenie príjemnej atmosféry a pohody v podkroví. „Lamely sa ovládajú prostredníctvom praktického ovládacieho prvku, nezavadzia žiadny visiaci povrázok a navyše originálne žalúzie vám na šikmom strešnom okne neovisnú ani po dlhšom čase používania,“ zdôrazňuje Mgr. Kukučková.

Výhľad
Vonkajšia markíza by v letných mesiacoch nemala chýbať na žiadnom strešnom okne orientovanom na slnečnú stranu. Je vyrobená z čiernej sieťoviny zo skleného vlákna. Unikátna je v tom, že redukuje množstvo tepla dopadajúceho na sklo až o 65 %, čím zabezpečí príjemnú pohodu v podkroví aj v tých najhorúcejších páľavách. „Je ideálnym riešením do miestností, v ktorých je potrebné znížiť množstvo prestupujúceho tepla a zároveň ponechať možnosť výhľadu,“ radí odborníčka.

Ticho
Jedinečnú funkciu, nielen počas letných mesiacov, plní vonkajšia roleta. Je určená na zlepšenie tepelnoizolačných vlastností strešného okna ako aj reguláciu svetla a tepla. Zatiahnutím vonkajšej rolety vzniká v interiéri takmer úplné zatmenie a vďaka schopnosti regulovať hluk, napr. počas dažďa, aj kľudná a tichá atmosféra. „Účinným pomocníkom sa môže stať aj z bezpečnostného hľadiska, nakoľko uzamykací mechanizmus chráni pred násilným manipulovaním rolety z exteriéru,“ doplňuje Mgr. Magdaléna Kukučková.

Ak vás láka niektorý z dekoratívnych a zatemňovacích doplnkov strešných okien, nemusíte sa báť zložitej montáže. Môžete si ich ľahko nainštalovať aj sama. Montážne úchytky zaisťujú dokonalý súlad a umožňujú ľahkú a rýchlu montáž. Jedná sa o unikátny systém Pick&Click! Stačí si len vybrať doplnok zo širokej ponuky typov a farieb, jednoducho zacvaknúť do predinštalovaných úchytiek a všetko sedí na milimeter presne.

Foto : VELUX


Diskusia k článku:

Zaujímalo by ma, ako sa na strešné okná Velux dajú namontovať sieťky proti hmyzu. Ďakujem
Neregistrovaný - Anka, 13.6.2006 20:01
Dobry deň, sieťky proti hmyzu sa na strešné okná VELUX montujú z interiéru na ostenie okolo strešného okna. Viac informácií s možnosťou zakúpenia nájdete na www.velux.sk/e-obchod, príp. kontaktujte kanceláriu VELUX na tel. č. 02/60201500 v pracovných dňoch v čase 8,00-16,00. S pozdravom, Kukučková (VELUX Slovensko, s.r.o.)
Neregistrovaný - Magdaléna Kukučková, 19.6.2006 16:02, magda.kukuckova(`na`)velux.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!