lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Víťazi tretieho ročníka Coca-Cola Školský pohár z Gymnázia M. Hattalu v Trstenej zabojujú o výlet do Brazílie

  Spracoval(a) : Kamila Rehorovská
Dátum : 11.6.2007
späť
Späť

Poslať
 

Tretí ročník futbalového turnaja Coca-Cola Školský pohár dnes vyvrcholil finálovým zápasom v priestoroch bratislavského štadióna Inter. Víťazom turnaja Coca-Cola Školský pohár 2007 sa stalo mužstvo z Gymnázia M. Hattalu v Trstenej, keď vyhralo spomedzi osem najvyššie postupujúcich družstiev, a vo finálovom súboji zdolalo chlapcov zo Základnej školy z Fiľakova 2:1.

Do pohára bolo celkove prihlásených 596 tímov zo základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska. Víťazné mužstvo môže zabojovať v česko-slovenskom finále turnaja s víťazným tímom rovnakej súťaže z Českej republiky o atraktívnu cenu - 10 dňový tréningový kemp vedený Carlosom Albertom Pareirrom konaný v okolí brazílskeho Rio de Janeiro. Pre porazený tím česko-slovenského duelu je pripravená účasť vo futbalovej akadémii Pavla Nedvěda v Skalnej pri Karlových Varoch. Patrónom turnaja Coca-Cola Školský pohár je ako aj po predošlé roky jeden z najlepších futbalistov Slovenska, Marek Mintál.

Tréner víťazného družstva Gymnázia M. Hattalu v Trstenej, Mgr. Jaroslav Gabarík povedal: „Naši chlapci si odniesli nezabudnuteľné spomienky z atmosféry finálového stretnutia a ocenili možnosť zmerať si svoje sily s najlepšími tímami na Slovensku. Považujeme to za veľký úspech aj pre našu školu a v česko – slovenskom finále zo všetkých síl zabojujeme o víťazstvo“, dodal.

„Spoločnosť Coca-Cola v tomto projekte ponúka mládeži možnosť zmysluplne stráviť voľný čas. Snažíme sa podporovať úctu k fair play, ako aj poukazovať na dôležitosť aktívneho životného štýlu,“ uviedol Zdeněk Vilímek, riaditeľ pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Coca-Cola Česká a Slovenská republika. „Sme radi, že tretí ročník turnaja Coca-Cola Školský pohár sa na Slovensku opäť podarilo úspešne zorganizovať a blahoželám víťazom z Gymnázia M. Hattalu v Trstenej. Oceňujem bojovnosť a športové nadšenie, ktoré zúčastnení mladí futbalisti vložili do hry. Ďakujem všetkým družstvám, ktoré sa turnaja zúčastnili. Verím, že im priniesol príjemné futbalové zážitky,“ dodáva Z. Vilímek.

„Aktivitu, ktorá rozvíja záujem mládeže o futbal a o zdravý životný štýl podporím veľmi rád. Coca-Cola Školský pohár môže pomôcť objaviť nejeden nádejný futbalový talent“, povedal Marek Mintál. „Víťazom turnaja z Gymnázia M. Hattalu v Trstenej držím palce, aby v česko - slovenskom finále uspeli.“

Víťazné mužstvo z Trstenej čaká v termíne 19. a 21. 6. česko - slovenské finále Coca-Cola Školského pohára, kde sa slovenský víťaz stretne formou dvojzápasu s víťazom turnaja z Českej republiky. Celkový víťaz vyhrá atraktívny zájazd na 10 dní do Brazílie, kde sa zúčastní spolu s ďalšími hráčmi z 18-tich krajín tréningového kempu Carlosa Pareirru, bývalého reprezentačného trénera Brazílie. Porazený tím odcestuje na týždenný pobyt vo futbalovej akadémii Pavla Nedvěda v Skalnej pri Karlových Varoch. Najlepší brankár finálového turnaja Patrik Legiang z Fiľakova a hráč ocenený za fair play prístup Matúš Majtas zo Starej Turej sa zúčastnia pražskej Futbalovej akadémie Petra Čecha, ktorá je doplnená o výučbu angličtiny. Družstvá Základná škola Školská č. 1 z Fiľakova a Základná škola Hrnčiarska č. 13 z Humenného, ktoré sa umiestnili na druhom a treťom mieste, si odniesli hodnotné športové darčeky a vybavenie.

Coca-Cola Školský pohár, konaný pod záštitou Ministerstva školstva, je najväčšia školská futbalová súťaž v Slovenskej republike, ktorá sa hrá na veľkých, prevažne trávnatých, futbalových ihriskách. Coca-Cola Školský pohár je určený pre žiakov vo veku od 12-16 rokov, to znamená pre druhý stupeň základných škôl a 1.- 4. triedy osemročných gymnázií. Hrá sa v ôsmich slovenských krajoch – bratislavskom, banskobystrickom, košickom, prešovskom, nitrianskom, trnavskom, trenčianskom a žilinskom. Do finálového turnaja postúpili okrem medailových družstiev aj: Základná škola Valentína Beniaka, Školská 186/13, Chynorany; Základná škola s elokovaným pracoviskom Papraď, Hurbanova ul. č. 128/25, Stará Turá; Základná škola P. O. Hviezdoslava, Veľké Kapušany; Základná škola Mierová č. 67, Želiezovce, a Základná škola Veternicová ul. č. 20, Bratislava.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!