lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
FREEDOM IN MIND PRICHÁDZA NA SLOVENSKO

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 12.6.2007
späť
Späť

Poslať
 

Tvorivý umelecký projekt pre ľudí s epilepsiou. Vo svete funguje od minulého roku výnimočný projekt Freedom in Mind (Slobodná myseľ), určený ľuďom s diagnózou epilepsia. Jeho iniciátormi sú biofarmaceutická spoločnosť UCB a Medzinárodný úrad pre epilepsiu (IBE).

Zmyslom tohto medzinárodného projektu je povzbudiť pacientov s epilepsiou, aby sa spoločne so svojimi lekármi pokúsili dosiahnuť hlavný cieľ, ktorým je bezzáchvatovosť s minimálnymi nežiaducimi účinkami liečby. Projekt Freedom in Mind preto vyzýva všetkých ľudí trpiacich epilepsiou, aby sa prostredníctvom kreatívnej práce podelili o svoje pocity a vyjadrili, čo pre nich znamená alebo by znamenal život bez záchvatov. Cieľom iniciatívy Freedom in Mind je zmeniť myslenie ľudí a vyvolať pokrok v dialógu o tomto neurologickom ochorení. Je dôležité, aby verejnosť pochopila, čo pre pacientov trpiacich epilepsiou, znamená byť bez záchvatov.

Projektu sa môže zúčastniť každý s diagnostikovanou epilepsiou, bez rozdielu veku, bydliska, stupňa závažnosti ochorenia alebo liečby, ktorú užíva. Môže sa prezentovať umeleckou prácou v akejkoľvek forme – kresbou, obrazom, fotografiou, básňou, prózou, melódiou, piesňou, zvukovým záznamom či krátkym filmom. Vybrané príspevky budú zaradené do multimediálnej výstavy Freedom in Mind Experience, ktorá v priebehu roka 2007 absolvuje turné po medzinárodných lekárskych kongresoch.

Iniciátori Freedom in Mind - spoločnosť UCB a IBE - vydali na rok 2007 kalendár, ktorý obsahuje 14 vybraných príspevkov. Z nich dva pochádzajú od autorov zo susednej Českej republiky. Všetci účastníci dostanú tričká s logom Freedom in Mind ako poďakovanie za účasť na tejto významnej udalosti. Zapojiť sa do projektu môžu do decembra 2007.

V minulom roku bola výstava súčasťou najvýznamnejších lekárskych konferencií, týkajúcich sa neurologických ochorení, ktoré sa konali v Glasgowe, v Newcastli a v Prahe. Najbližšie navštívi v júli Medzinárodný kongres o epilepsii v ďalekom Singapure.

Do projektu sa už zapojili pacienti z mnohých krajín Európy (Fínsko, Dánsko, Švédsko, Nemecko, Česko, Veľká Británia, Írsko, Taliansko, Francúzsko, Belgicko, Malta), z afrických štátov Zimbabwe, Zambia, Sierra Leone, ďalej z Kanady, USA a Nového Zélandu.

Ako sa zapojiť do projektu Freedom in Mind
Pacienti sa o projekte môžu informovať u svojho lekára alebo na internetovej stránke www.freedominmind.com. Príspevky môžu posielať poštou priamo do centrály Freedom in Mind v Londýne na adresu: Freedom in Mind, PO Box 49759, London WC2H 8WR, UK alebo do sídla spoločnosti UCB v Bratislave: UCB s.r.o., Úprkova 4, 811 04 Bratislava. Audio a video záznamy možno posielať aj e-mailom na info.bratislava@ucb-group.com

Ďalším zberným miestom pre umelecké práce je Združenie občanov Slovenska postihnutých epilepsiou (ZOSPE) AURA, ktoré na projekte participuje. Poštová adresa je: ZOSPE-AURA, Dúbravská cesta 1, P. O. Box 116  840 05  Bratislava. Prihlášky do projektu si pacienti môžu vyzdvihnúť u svojho ošetrujúceho lekára, alebo ich nájdu aj v elektronickej podobe na internetovej stránke združenia AURA na www.epilepsia-sk.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!