lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prvý dojem

  Spracoval(a) : Jana Režňáková
Dátum : 21.6.2007
späť
Späť

Poslať
 

Pri každom stretnutí je veľmi dôležitý prvý dojem. Ľuďom na to, aby si o nás urobili obraz, stačí len 20 sekúnd. Podľa slov personalistov sa ľudské podvedomie zameriava na detaily ako je úsmev, stisk ruky, vôňa a vzhľad. Vyjadrené číslami, na vyvolaní určitého dojmu sa z 55 % podieľa náš vzhľad, z 38 % hlas a len 7 % obsah posolstva. Ak teda chceme na svoje okolie pôsobiť dobrým dojmom, mali by sme začať od základu, teda od nášho tela. Napriek  tomu, že pre veľa ľudí je základom dobrého vzhľadu predovšetkým oblečenie a doplnky, celkový dojem, ktorým naša osobnosť pôsobí, môžeme pokladať za oveľa dôležitejší. Mali by sme dbať na vzpriamenú chôdzu, upravené vlasy, zdravú pokožku a nechty a v neposlednom rade pekné zuby.  

Krásny úsmev
Zdravé zuby sú základom nášho príjemného vzhľadu a mali by sme im venovať dostatočnú pozornosť, aby zbytočne nekazili prvý dojem, ktorý u svojho okolia vzbudzujeme. Medzi základné zásady udržiavania zdravého chrupu patrí predovšetkým obmedzenie konzumácie niektorých cukrov, ktoré sa štiepia priamo v ústach. Ak sladkostiam nedokážete odolať, jedzte ich spolu s hlavným jedlom, a zuby si po každom jedle dôkladne vyčistite. Dávajte prednosť potravinám s nízkym obsahom cukru alebo sladeným umelým sladidlom. Pravidelne navštevujte zubného lekára a dentálnu hygieničku. Myslite vždy na to, že zuby, rovnako ako ďasná, sú živé, a preto je nutné ich vyživovať.  

Nepriatelia zubov
V ústnej dutine sú neustále prítomné mikroorganizmy, ktoré žijú v rovnováhe, a ak nedôjde k jej narušeniu, nie sú tieto mikroorganizmy nebezpečné. Za jedného z najväčších nepriateľov ústnej dutiny sa  nie celkom oprávnene pokladajú cukry. Cukry sú pre naše telo dôležité a nie je vhodné ich zo stravy celkom vylúčiť. Sacharóza alebo cukor sa štiepi na glukózu a fruktózu až v tráviacom trakte, takže pôsobenie organických kyselín vznikajúcich štiepením cukrov sa môže v ústach prejaviť len minimálne. Negatívny vplyv na zubnú sklovinu majú organické kyseliny a cukry vznikajúce konzumáciou napríklad cukríkov a ovocia, kedy k rozkladu cukrov dochádza priamo v ústach. Zubný povlak, ktorého vznik cukry podporujú, má schopnosť obaliť zub vrstvou, ktorú nemožno odstrániť len vypláchnutím úst. „Cukor potom využívajú baktérie, napr. streptococus mutans, ktoré vytvárajú kyslé produkty narušujúce minerálnu vrstvu skloviny a môže vzniknúť kaz,“ potvrdzuje stomatologička MUDr. Monika Žlnayová.

Výživa zubov
Výživa je dnes veľmi častou a obľúbenou témou. Starostlivo sledujeme, čo jeme a pijeme. Používame vyživujúcu kozmetiku, telové a pleťové krémy s vitamínmi a vyživujúce holiace peny a balzamy. Vitamíny a výživa sa tak stali v mnohých oblastiach každodennou súčasťou našich životov. Vďaka paste Signal Nutri-Aktiv môžeme dodať telu vitamíny aj prostredníctvom zubnej pasty.
„Zuby a ďasná sú živé, preto je potrebné ich vyživovať.“ Týmto mottom sa riadila značka Signal pri vývoji svojej novinky, pasty Signal Nutri-Aktiv. Pasta je obohatená o vitamíny E a F, ktoré vyživujú ďasná, a obsahuje aj minerálne sérum posilňujúce zubnú sklovinu.

Krása a vitamíny
Ľudský organizmus prijíma vitamíny rozpustné vo vode alebo v tukoch. Telu ich treba dodávať konzumáciou ovocia a zeleniny. Dostatok zeleniny v strave chráni pred hypovitaminózou (chorobný stav spôsobený čiastočným nedostatkom niektorého vitamínu) a avitaminózou (chorobný stav spôsobený úplným nedostatkom vitamínu). Pre zdravú a vláčnu pokožku sú dôležité predovšetkým vitamíny A a E. Vlasy ocenia biotín a pantenol, ktoré majú pozitívny vplyv aj na nechty. Ďasná potrebujú dostatočný prísun minerálov a vitamínu E a F. Vitamíny a minerály môžeme dodávať telu nielen prostredníctvom stravy, ale aj použitím kozmetických prípravkov s vitamínmi a minerálmi. Dostatok potrebných látok sa prejaví na kvalite nechtov a vlasov, pokožky i zubov.

Vitamín E
Vitamín E tvorí niekoľko podobných látok s rovnakým účinkom. Hovorí sa im aj tokoferoly. Obsahujú ich niektoré potraviny, napríklad obilné klíčky, strukoviny, vajcia, zelenina. Hrajú dôležitú funkciu v procese premeny bielkovín, sacharidov a tukov, ako aj pri regulácii obsahu tekutín v tele. Poskytujú významnú pomoc oslabenému organizmu v období rekonvalescencie, pretože podporujú regeneráciu buniek. Vitamín E blahodarne pôsobí na nervovú sústavu, na sexuálnu výkonnosť, omladzuje pleť a vlasy. Je skvelým prostriedkom na rozširovanie ciev, navyše má močopudné (diuretické) účinky a je vhodný aj na znižovanie krvného tlaku. Pri hojení rán zabraňuje tvorbe hrubých jaziev. Vitamín E je zvlášť dôležitý ako antioxidant, čo znamená, že chráni organizmus pred voľnými radikálmi. Odporúčaná denná dávka vitamínu E je 10 mg pre mužov a 8 mg pre ženy. „V ústnej dutine má tento vitamín vplyv na funkčnosť ďasien, ako aj rýchlejšie hojenie drobných rán a odierok v ústach,“ hovorí zubná lekárka MUDr. Monika Žlnayová. Nemožno sa preto čudovať, že odborníci značky Signal neváhali využiť jeho pozitívne účinky využiť pri vývoji novej zubnej pasty Signal Nutri-Aktiv. Výskum profesora L. C. Chappla z  Dentálnej školy a nemocnice v Birhingame ukázal, že po vyčistení zubov pastou Signal Nutri-Aktiv skutočne dochádza k nárastu hladiny vitamínu E v ďasnách . Vitamín má tak priestor bojovať proti voľným radikálom napádajúcim bunky ďasien.

Vitamín F
Tento vitamín tvoria nenasýtené mastné kyseliny (kyselina linolová, linolénová a arachidonová) a nájdeme ho predovšetkým v rastlinnej strave. Jej denný príjem by mal dosahovať až 600 g zeleniny a ovocia v pomere 2:1. Najčastejším zdrojom príjmu vitamínu F sú rastlinné oleje. Jeho pozitívny účinok sa prejavuje predovšetkým pri odstraňovaní cholesterolu z ciev, urýchľuje proces spaľovania tukov a má vplyv na stav kože a kožných derivátov. Ďalej podporuje rast zvyšovaním aktivity vnútornej sekrécie a pomáha udržiavať vápnik v bunkách. Nedostatok vitamínu sa prejavuje krehkými nechtami, lámavými vlasmi a výskytom lupín. Zubná pasta Signal Nutri-Aktiv obsahuje vitamín F v podobe slnečnicového oleja, ktorý chráni bunky ďasien. Aj tu výskum profesora L. C. Chappla z  Dentálnej školy a nemocnice v Birhingamu preukázal, že po vyčistení zubov pastou Signal Nutri-Aktiv skutočne dochádza k nárastu hladiny vitamínu F v ďasnách .

Minerály
Na zložení nášho organizmu sa podieľa asi 20 rôznych minerálov, ktoré tvoria 5 % celkovej hmotnosti nášho tela a neustále sa obnovujú prostredníctvom prijímanej stravy. Najdôležitejším zdrojom minerálov je strava rastlinného pôvodu vo svojom  prirodzenom stave. Naopak v mäsitej strave a v strave založenej na rafinovaných výrobkoch je minerálov skôr nedostatok. Fórum zdravej výživy, združujúce odborníkov na zdravé stravovanie, uskutočnilo v roku 2004 v ČR výskum na tému "Koľko zeleniny jeme". Zistil, že napríklad šaláty má v lete denne na tanieri 43 percent ľudí, v zime však len deväť percent. Navyše len tretina pokladá taký pokrm za hlavné jedlo, väčšina ho považuje len za doplnok - môže to byť napríklad malá miska a tá už odporúčaný denný príjem zeleniny nepokryje. Jeden z dôležitých minerálov, ktoré majú pozitívny vplyv na fungovanie nášho organizmu, je fluorid sodný. Najčastejšie sa spája práve so starostlivosťou o zuby vďaka svojej schopnosti remineralizovať zubnú sklovinu, a tým zuby chrániť pred pôsobením škodlivých látok, napríklad cukrov. „Vplyvom zlúčenín fluóru sa zubná sklovina spevňuje a stáva sa odolnejšou voči kyslým a sladkým produktom,“ uviedla MUDr. Žlnayová. Zubná pasta Signal Nutri-Aktiv obsahuje minerálne sérum s fluoridom sodným a Carrageenanom, polymérom získavaným z červených morských rias, ktorý podporuje prenikanie fluoridu do zubnej skloviny. Laboratórne testy uskutočnené značkou Signal preukázali, že minerálne sérum je schopné zlepšiť proces mineralizácie a znížiť demineralizáciu zubnej skloviny .

NOVÁ PASTA SIGNAL NUTRI ACTIV
VYŽIVUJE ĎASNÁ
Odborné štúdie ukázali, že vitamíny E a F zo zubnej pasty Signal Nutri-Aktiv prenikajú do metabolickej vrstvy ďasien, kde sa vitamín F stáva súčasťou lipidov chrániacich bunky ďasien a vitamín E sa v tejto vrstve ďasien aktivuje.

CHRÁNI ĎASNÁ
Nová zubná pasta obsahuje zložky, ktoré bojujú proti zubnému povlaku a zápalu ďasien, čo potvrdil rad klinických štúdií. Štúdie tiež preukázali, že použitím pasty Signal Nutri-Aktiv sa kvalita ďasien zvyšuje.

CHRÁNI ZUBY A POSILŇUJE ZUBNÚ SKLOVINU
Minerálne sérum obsahujúce fluorid sodný a Carrageenan posilňuje zubnú sklovinu. Fluorid sodný je látka známa svojou schopnosťou chrániť zubnú sklovinu pred útokmi baktérií tým, že jej dodáva dostatočné množstvo minerálnej látky. Zároveň je výrazným pomocníkom pri prenikaní prospešného kalcia do zubnej skloviny. Štúdie uskutočnené pri vývoji pasty preukázali, že Signal Nutri-Aktiv skutočne maximálne využíva tieto schopností fluoridu sodného.

POMÁHA UDRŽAŤ BIELOSŤ ZUBOV
Rovnako ako všetky pasty tejto značky, aj Signal Nutri-Aktiv obsahuje jemné čistiace čiastočky, ktoré pomáhajú odstraňovať škvrny zo zubnej skloviny.

JEMNÉ A KRÉMOVÉ ZLOŽENIE
Pasta obsahuje 0,5 % slnečnicového oleja zaručujúceho jemné a krémové zloženie, ktoré čistenie zubov spríjemní.   

SIGNAL NUTRI-AKTIV
Odporúčaná cena novej zubnej pasty Signal Nutri-Aktiv je 73,90 Sk.


Diskusia k článku:

Elmex je lepší...najlepší ;-)))
Neregistrovaný - zubna vila :-), 21.6.2007 09:44
taketo capiny. co maju robit ludia, ktori su invalidi / vo voziku / alebo inaksie postihnuti-tiez sa maju zamestnavat zubnymi pastami, alebo sa snazit prezit. ten kto to napisal nie je realisticky, nech si skoci do Panamy.
Neregistrovaný - angel, 21.6.2007 14:14
elmex je elmex.... bez debaty!
Neregistrovaný - eva, 21.6.2007 15:10
aj lacalut aj sensodyme a samozrejme elmex :-)
Neregistrovaný - lucka, 21.6.2007 20:11
no jasne elmex..ved ma aj cenu vyssiu ako signal..kolko stoji 100SK?
Neregistrovaný - , 26.6.2007 23:54
elmex is the best..vazne bez debaty :)
Neregistrovaný - Janinka, 29.6.2007 17:29
ELMEX u mna vyhral na plnej ciare. Zubne pasty ktore slubuju ze Vam vybielia zuby ... to je len reklamny a ekonomicky tah. Mozno to pomoze o patinu stupna. Belost zubou je hlavne geneticka zalezitost ale o tom potom. Ked si chce niekto udrzat zravy krasny chrup, z vlastnych skusenosti odporucam radu hygienickej dentalnej kozmetiky ELMEX. Pouzivam tuto radu asi 9 mesiacov a som velmi spokojna. Zubna pasta ELMEX sa da kupit aj za 79 - 89 Sk. Ano, je to vysoka cena ale zdravy chrup mi za to stoji.
Neregistrovaný - Anger, 7.7.2007 08:02, Anger(`na`)azet.sk
ale ale.....anger.....zuby sa daju krasne vybielit....a to BIELOU PERLOU ktoru mozno zakupit v lekarni stoji okolo 250 sk......je to velmi spolahlivy vyrobok ktory urcite kazdy oceni...no ved vyskusaj..pa
Neregistrovaný - čewka, 11.9.2007 14:14
Elmex je dobra pasta, ale Glister od Amway je lepsi...vyskusajte, je sice drahsi, ale kvalita je kvalita;o))
Neregistrovaný - , 3.4.2008 20:59
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!