lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
AKO SA SPRÁVNE ODLIČOVAŤ

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 17.6.2008
späť
Späť

Poslať
 

Aj keď sa hlavná pozornosť pri odličovaní vždy kladie na kozmetické prípravky, dobre vykonané odličovanie stojí aj na kvalite odličovacích tampónov. Ak vaše tampóny počas odličovania púšťajú chĺpky, určite ich vymeňte za kvalitnejšie. Drobné vatové chĺpky totiž v pleti utkvejú namiesto nečistôt a cez noc pôsobia rovnako škodlivo ako zvyšky líčidiel. Vyvarujte sa používania klasickej vaty alebo nekvalitných odličovacích tampónov. Pre pleť hľadajte tampóny s pevnou štruktúrou. Ideálna je kombinácia kvalitnej bavlny a mikrovlákna, ktorá tampónom zabezpečí pevnosť a zároveň jemnosť.


DESATORO SPRÁVNEHO ODLIČOVANIA

1.Netrápte svoju pleť agresívnymi kozmetickými prípravkami. Pre odlíčenie a čistenie pleti používajte len kozmetiku vhodnú pre váš typ pleti. Vyvarujte sa používania kozmetických prípravkov s obsahom alkoholu. Ten totiž pleť nadmerne vysušuje, zbavuje lesku a podporuje aj tvorbu ďalšieho mazu. Ak máte citlivú pleť, dajte prednosť neparfumovaným prípravkom.

2. Používajte kvalitné pomôcky na odličovanie. Na odlíčenie a čistenie pleti používajte kvalitné odličovacie tampóny. Ak sa tampóny rozpadávajú, púšťajú chĺpky alebo sú príliš hrubé, vymeňte ich za iné. Vyberte si tampóny, ktoré majú pevnú štruktúru a zároveň jemný povrch, ktorý nebude dráždiť citlivú pokožku okolo očí. Vlhčené utierky sú vhodné skôr na dovolenku, nepoužívajte ich každý deň.

3. Na pleť pri odličovaní zbytočne netlačte. Nie je pravda, že čím viac na pleť pritlačíte, tým dôkladnejšie odstránite nečistoty. Doprajte svojej pleti jemnosť. Používajte na jedno odlíčenie dostatočné množstvo odličovacích tampónov s jemným povrchom a odličujte sa mäkkými ťahmi. Pleť potom nebude po čistení podráždená prílišným „drhnutím“. Jemné vatové tampóny s mikrovláknom dokážu vašu pleť vyčistiť dôkladne.

4. Zvlhčená tvár sa odličuje omnoho ľahšie. Jemne navlhčite tvár alebo vatový tampón odličovacím tonikom. Dávajte však pozor, aké tampóny používate. Menej kvalitné nedržia veľmi pohromade a zvlhčené sa počas odličovania ľahko rozpadnú. Výsledkom bude pleť zanesená vatovými chlpmi.

5. Tampóny vymieňajte dostatočne často. Aby ste dosiahli skutočne dôkladné odlíčenie a vyčistenie pleti, je nutné tampóny v priebehu odličovania meniť. Hneď ako sa používaný tampón zašpiní od líčidla alebo nečistôt, ktoré sa na pleti v priebehu dňa usadili, vymeňte ho za čistý. Zo špinavého tampónu totiž nečistoty prenášate späť na pleť a zbytočne tak opätovne zanášate póry.

6. Na čelo a líca používajte tampóny s väčšou plochou. Líca a čelo najrýchlejšie zbavíte make-upu a nečistôt použitím väčších tampónov. Vyskúšajte napríklad oválne tampóny Bel. Sú väčšie ako klasické okrúhle tampóny a jediný tampón vystačí na vyčistenie oveľa väčšej plochy pleti. Menšie okrúhle tampóny sa hodia skôr na odlíčenie očí a posledných zvyškov líčidiel.

7. Začnite odlíčením očí. Najviac líčidiel máte tradične na očiach, preto ich odlíčte ako prvé. K odličovaniu očí sú vhodné menšie okrúhle tampóny. Používajte výhradne prípravky určené na odličovanie očí. Ich zložky oči nedráždia. Vyhnete sa tak nepríjemnému začervenaniu, páleniu v očiach a slzeniu. Vodeodolnú riasenku odstránite len olejovým odličovadlom. Na dôkladnom odlíčení očí si dajte veľmi záležať. Zvyšky líčidiel môžu spôsobiť až zápal spojiviek.

8. Pokračujte na čele, postupujte nižšie cez nos a líca. Hneď ako sú vaše oči odlíčené, vymeňte tampón za čistý väčšieho tvaru (ovál). Naneste na neho odličovacie mlieko a jemne odstraňujte make-up, červeň na lícach a púder z čela a líc. Správny postup je zhora – začnite čelom a postupne sa s tampónom dostaňte až k nosu. Nezabudnite na vymieňanie špinavých tampónov! Odličujte tak dlho, kým posledný tampón nebude úplne čistý. Na dočistenie pleti použite pleťové tonikum. Okolo pier postupujte od stredu smerom ku kútikom.

9. Aj pery je potrebné odličovať. Aj na nich utkvievajú baktérie a nečistoty, ktoré môžu spôsobiť popraskanie kútikov alebo skoré vrásky okolo pier. Najprv na pery naneste kvapku odličovacej emulzie. Potom mierne navlhčite tampón (emulziou alebo čistou vodou) a líčidlo zotrite niekoľkými krúživými ťahmi po celej ploche pier.

10. Nevynechávajte ani krk! Krk je indikátorom veku. Koža na krku je veľmi jemná a náchylná k tvorbe prvých vrások. Vezmite si preto väčší tampón a odlíčte si krk od všetkých nečistôt smerom od brady až dole do dekoltáže.

 

BEL PREMIUM


Kvalita odličovacích tampónov rady Bel Premium je založená na kombinácii bavlny a mikrovlákna. Unikátna patentovaná technológia, ktorá je pri tvorbe kozmetických tampónov Bel Premium použitá, umožňuje šetrné a pritom dôkladné odlíčenie.

KVALITA BAVLNY JE DÔLEŽITÁ

Základom vatových výrobkov Bel je vysoko kvalitná bavlna. Vďaka nej sú príjemne mäkké a dobre sajú. Dlhé bavlnené vlákno zabezpečuje ich pevnosť. Bel Premium navyše prináša novú technológiu úpravy povrchu kozmetických tampónov. Vlákno je stlačené tak, že povrch je takmer dokonale hladký. Jemná štruktúra tampónov je obohatená o Aloe Vera a Panthenol. Pleti tak poskytuje ešte väčší komfort pri odlíčení. Okrúhle tampóny, vhodné na každodenné odličovanie očí a jemných partií tváre, sú ozdobené razbou v tvare efektnej kvetinky. Oválne tampóny s mriežkovou razbou využijete najmä pri čistení čela, líc a krku.


Mikrovlákno umožňuje dôkladné čistenie pleti. Je stokrát tenšie ako ľudský vlas a preniká až do hĺbky pórov, kde účinne viaže nečistoty. Dokáže viazať aj tuky a oleje, takže odlíčenie a čistenie pleti je ľahké a úsporné na spotrebu kozmetických odličovacích prípravkov. Vďaka kapilárnemu efektu vstrebáva omnoho viac make-upu ako samotné vatové vlákna. Výrobkom Bel dodáva v kombinácii s kvalitnou bavlnou jemnosť. Vzhľadom k patentovanej technológii je mikrovlákno súčasťou výhradne výrobkov Bel.

ODLIČOVACIE TAMPÓNY BEL PREMIUM

 K dispozícii sú dve veľkosti vatových tampónov z radu Bel premium. Najmä pre odličovanie očí sú určené okrúhle kozmetické tampóny, ktoré sú svojou veľkosťou a tvarom vhodné práve na odlíčenie citlivej a jemnej pokožky očí. Vlákno je stlačené tak, že povrch je takmer dokonale hladký. Okrúhle tampóny sú ozdobené razbou po obvode a v strede v tvare kvetinky. Predávajú sa v balení po 75 kusoch. Odporúčaná predajná cena je od 49,90 SKK.

 Pre väčšie plochy tváre sú určené kozmetické tampóny Bel premium oválneho tvaru. Uľahčujú odlíčenie čela, líc a krku. Vlákno je stlačené tak, že povrch je takmer dokonale hladký. Kozmetické tampóny sú na jednej strane ozdobené razbou vo forme mriežky. Predávajú sa v balení po 45 kusoch. Odporúčaná predajná cena je od 49,90 SKK.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!