lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ZEPTER za zdravie celej rodiny

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 18.6.2008
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Zepter v spolupráci s odborníkmi odštartovala kampaň na podporu zdravej výživy. Reaguje tak na skutočnosť, že úroveň stravovania v Slovenskej republike nie je ani zďaleka optimálna. Problémom je predovšetkým nadmerné konzumovanie tukov a cukrov a na druhej strane nedostatočná konzumácia ovocia a zeleniny, a to všetko nepriaznivo ovplyvňuje zdravotný stav populácie. Vo svojej kampani kladie preto Zepter dôraz na pestrosť pokrmov a ich zdravú prípravu – bez tuku a s maximálnym zachovaním živín, vitamínov a minerálov.

Kľúčom k zdravému stravovaniu je v prvom rade vhodný výber potravín. Rovnako dôležité je však ich spracovanie, pri ktorom má rozhodujúci podiel kvalita používaných nádob na varenie. Ušľachtilá chrómniklová oceľ (tzv. chirurgická), charakteristická pre nádoby Zepter, je ideálna pre prípravu zdravých pokrmov. Nádoby sú prakticky nezničiteľné, neuvoľňujú do potravín žiadne škodliviny, sú čuchovo i chuťovo neutrálne a navyše, rovnomerne rozvádzajú teplo. Potraviny v nich možno spracovávať klasicky, ale aj bez tuku, a to významne znižuje výslednú energetickú hodnotu jedál.

„Ak sa skutočne chceme zdravo stravovať, nemusíme držať hneď diéty. Dôležité je, aby sme si uvedomili, čo jeme a ako jeme,” hovorí odborná garantka projektu PhDr. Mgr. Katarína Skybová, riaditeľka Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy Kompliment.  „Strava musí byť pestrá a rozmanitá a dominovať by v nej mali potraviny rastlinného pôvodu, pripravované varením, dusením a pečením. Spestriť ju treba ovocím a zeleninou, konzumovať nízkotučné, najmä kyslomliečne výrobky, mäso len chudé, do jedálneho lístka určite pridať viac rýb, prijímať dostatok tekutín, a, samozrejme, olej a cukor používať v čo najnižšom množstve,” dodáva Skybová.

Okrem kalorickej hodnoty treba dbať tiež na obsah vitamínov a živín v pokrmoch, ktoré sa z potravín tepelnou úpravou strácajú. Všeobecne platí: čím je tepelná úprava dlhšia, tým je výsledná výživová hodnota nižšia. Preto má taký význam pri príprave jedál indukčný ohrev, ktorý čas spracovania výrazne skracuje. Nádoby Zepter majú špeciálne vyvinuté akutermické dno, ktoré okamžite prenáša teplo z varnej dosky do nádoby.

Pre zachovanie živín sú dôležité aj metódy spracovávania potravín. Najšetrnejšími sú dusenie, varenie na pare a pečenie bez tuku. Prelomom v zdravej príprave jedál je varenie bez vody, ktoré tiež nádoby Zepter umožňujú. Tým, že pokrievky na nádoby dokonale priliehajú, dochádza vo vnútri k uzatvorenému cyklu. Voda obsiahnutá v potravinách stúpa k pokrievke ako para, tam sa skvapalní a vracia sa späť do nádoby. Jedlo teda netreba podlievať a nestrácajú sa z neho živiny.

Zdravé stravovanie a moderné technológie sa maximálne uplatňujú v tzv. komíne,  patentovanom systéme Zepter. Vďaka dokonalej kompatibilite možno nádoby naukladať na seba a variť niekoľko jedál súčasne. Teplo sa vďaka materiálu, z ktorých sú nádoby vyrobené, rovnomerne rozvádza medzi jednotlivé „poschodia“ a v ich vnútri nepretržite cirkuluje para. Pokrmy teda možno pripravovať na jednom zdroji tepla a zároveň bez prisáľania, podlievania či oleja.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!