lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Otvárame grilovaciu sezónu

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 9.6.2010
späť
Späť

Poslať
 

Teplé slnečné lúče už nakúkajú do našich okien a lákajú nás do prírody alebo záhrady. Avšak nielen leto klope na dvere, prichádza aj čas grilovania. Pozvite niekoľko priateľov na spoločné posedenie pri dobrom jedle, do prípravy ktorého sa môže zapojiť ktokoľvek z vás! Nechajte sa zlákať pohodou a jedinečným čarom, aké v sebe grilovanie skrýva. Lámete si hlavu nad tým, aké recepty pre svojich priateľov pripraviť? Inšpirujte sa niekoľkými tipmi, ktoré pre vás pripravil šéfkuchár reštaurácie Elesko, Marek Petrán.

 

Bruschetta na raňajky i na obed

 

Na prípravu raňajok potrebujeme:

·         Chlieb Párty značky Penam

·         Olivový olej

·         Cesnak

·         Sušené paradajky

·         Čerstvé paradajky

·         Jarná cibuľka

·         Červená cibuľka

·         Paradajková salsa

 

Na prípravu obeda potrebujeme navyše:

·         Čerstvé kuracie prsia v mexickej marináde značky HYZA

 

Postup:

Krajčeky chleba opečieme na olivovom oleji a potrieme cesnakom. Paradajky (čerstvé aj sušené), cibuľky (jarnú aj červenú), olivový olej a paradajkovú salsu zamiešame a zmes položíme na pripravené topinky. Pre väčších hladošov pripravíme obedovú verziu a navrch naukladáme kúsky grilovaných kuracích pŕs.

 

Grilované kuracie prsia s hlivou a listovým šalátom

 

Na prípravu potrebujeme:

·         Čerstvé kuracie prsia v bylinkovej marináde značky HYZA

·         Chlieb Párty značky Penam

·         Hliva (250 g)

·         Mix šalátov (rucola, polníček, frieée, lollo rosso, lollo biondo)

·         Olivový olej

·         Ocot Balsamico

·         Opražená cibuľka

·         Maslo

·         Cesnak

·         Soľ

·         Korenie

 

Postup:

Na masle s trochou olivového oleja opražíme kúsky hlivy a na kolieska nakrájaný cesnak . Dochutíme soľou a korením. Mix šalátov zmiešame s olivovým olejom, soľou, korením a octom Balsamico. Plátky kuracích pŕs ugrilujeme a uložíme do stredu taniera. Na kuracie prsia naukladáme hlivu so šalátom, navrch posypeme opraženou cibuľkou. Podávame s opečeným Párty chlebom.

 

Grilované kuracie krídelká s jarným šalátom a jogurtovým dresingom

 

Na prípravu potrebujeme:

·         Čerstvé kuracie krídla v karí marináde značky HYZA

·         Chlieb Čert značky Penam

·         Mix šalátov (polníček, frieée, lollo rosso, lollo biondo)

·         Uhorka

·         Cherry paradajky

·         Paprika

·         Biely jogurt (2 dcl)

·         Kečup (2 PL)

·         Brandy (1/2 dcl)

·         Soľ

·         Korenie

 

 

Postup:

Kuracie krídelká ugrilujeme, mix šalátov zmiešame s nakrájanou uhorkou, cherry paradajkami a paprikou. Pripravíme dressing z bieleho jogurtu, kečupu, brandy, soli a korenia. Zmiešame šalát s dresingom a podávame s tmavým chlebom Čert.

 

Zeleninový šalát s grilovanými kuracími prsiami

 

Na prípravu potrebujeme:

·         Čerstvé kuracie stehná v bylinkovej marináde značky HYZA (vykostené)

·         Chlieb Čert značky Penam

·         Mix šalátov (rucola, polníček, frieée, lollo rosso, lollo biondo)

·         Olivový olej

·         Cesnak

·         Sušené paradajky

·         Mix čerstvých nasekaných byliniek (pažítka, rozmarín, tymián)

·         Soľ

·         Korenie

 

Postup:

Vykostené kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky, rovnomerne napicháme na špajdle a opečieme na grile. Z byliniek, olivového oleja a cesnaku pripravíme bylinkový dresing, ktorý zmiešame s mixom šalátov a sušenými paradajkami. Na tanieri servírujeme na zeleninovom šaláte naukladané špízy z grilovaných kuracích pŕs, podávame s tmavým chlebom Čert.

 

Grilované kuracie stehno s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi

 

Na prípravu potrebujeme:

·         Chladené kuracie stehná dolné značky HYZA

·         Chlieb Párty značky Penam

·         Zemiaky

·         Baklažán

·         Cukina

·         Paprika

·         Paradajky

·         Hráškové lusky

·         Fazuľkové lusky

·         Šampiňóny

·         Soľ

·         Korenie

 

Na prípravu marinády potrebujeme:

·         Olej (2 dcl)

·         Med (1 PL)

·         Čili paprička 

·         Kečup (1 PL) 

·         Worchester

·         Soľ 

·         Korenie

·         Rozmarín

 

Postup:

Čili papričku nasekáme a zmiešame s ostatnými surovinami na prípravu marinády. Kuracie stehná vložíme do marinády aspoň na 12 hodín a ugrilujeme. Zemiaky uvaríme v šupke, rozkrojíme na polky a dopečieme na masle do zlatista. Dochutíme soľou a korením. Baklažán dopredu nasolíme, potom s ostatnou zeleninou ugrilujeme a dochutíme soľou a korením. Podávame s Párty chlebom.

.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!