lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cesta životného poistenia od staroveku až na Slovensko

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 22.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

Hieroglyfy, papyrus, pyramídy, či 365denný kalendár nie sú jedinými vynálezmi, ktoré dnešnej civilizácii priniesol staroveký Egypt. Do obdobia 2500 rokov p. n. l. siahajú aj korene životného poistenia. Než sa mu dostalo modernej podoby, museli ubehnúť dlhé tisícročia. V druhej polovici 17. storočia ho ocenili život riskujúci námorní obchodníci a vďaka nim sa produkt zmenil z kaviarenskej dohody na predmet formálnej inštitúcie – komerčnej životnej poisťovne. Nasledujúce storočia znamenali zdokonaľovanie systému a výpočtu rizík, aby sa tak životné poistenie stalo flexibilným pre rôznych ľudí. Svoju cestu si našlo i na Slovensko - pred dnes už 15 rokmi spoločnosť ING založila novú životnú poisťovňu Nationale-Nederlanden, dnešnú ING Životnú poisťovňu a ponúkala tak Slovákom inovatívne zabezpečenie vo forme produktov komerčného životného poistenia.

 

 

História životného poistenia – dlhšia viac než 4 500 rokov

2500 rokov pred Kristom – Prvé dochované zmienky o poistení pochádzajú z Egypta. V tejto dobe kamenári medzi sebou uzatvárali vzájomné dohody o spoločnom krytí nákladov na pohreb v prípade úmrtia svojho člena. Náklady tak boli hradené z pravidelne vyberaných príspevkov.

1000 rokov pred Kristom – V starovekom Ríme preukázateľne pôsobili štyri formy štatutárnych inštitúcií, ktoré si sprvu kládli za cieľ zabezpečiť dôstojný pohreb členov a neskôr aj finančné prostriedky pre pozostalých.

15. storočie – Vznik prvých zmlúv podobných dnešnému dôchodkovému poisteniu. Za vzor považujeme zmluvu z roku 1492, dodnes uchovanú v mestskom archíve Január v Holandsku. Sú v nej uvedené podmienky dôchodkového poistenia, ako napríklad výška dôchodku (renty), platobné lehoty a podmienky pri zmeškaní platenia.

2. polovica 16. storočia – V Anglicku, Flámsku a Holandsku sa rozvíjajú tzv. rentové dôchodky a objavujú sa prvé podklady na nový spôsob poistenia, ktorým sa poisťovali dôchodky (tzv. tontiny).

2. polovica 17. storočia – Počiatok moderného životného poistenia, ktoré bolo pôvodne zamerané na obchodníkov v námornej preprave. Z vtedajšej kaviarne Edwarda Lloyda, kde k poisťovacím úkonom dochádzalo, sa v roku 1699 vyvinula prvá komerčná životná poisťovňa – Spoločnosť pre poistenie vdov a sirôt.

18. storočie – Revolučné obdobie životného poistenia. Anglický vedec Edmond Hailey spracoval prvé úmrtnostné tabuľky na základe skúmania farských zápisov o narodení a úmrtí obyvateľov. V roku 1756 vznikli v Anglicku prvé tabuľky prémiových sadzieb v životnom poistení. Ich autorom bol matematik James Dodson, ktorého odmietli poistiť pre príliš veľké riziko, pretože mal 46 rokov. Nové sadzby určovali poistné na základe všetkých dostupných informácii o dĺžke ľudského života a možnosť poistiť sa podľa veku na určitú sumu a určitý počet rokov tak získal každý. Dodson rozprestrel riziko klienta na celú skupinu a obdobie zmluvy. Vysoké náklady poistenia staršieho klienta sa vyrovnali s nízkymi mladšieho. Tento Dodsonov princíp sa v životnom poistené používa dodnes.

Prelomovým sa v tomto storočí stal rok 1778, keď bola v Hamburgu založená prvá životná poisťovňa mimo územia Anglicka. Tento impulz bezprostredne nasledovali aj ďalšie mestá.

 

História a vývoj ING Group

Korene nadnárodnej finančnej spoločnosti ING (International Netherlanden Group) siahajú hlboko do minulosti. 200ročné skúsenosti a tradície v oblasti bankovníctva, poisťovníctva, investícií a dôchodkov vo vyše 40 krajinách sveta, ako aj množstvo zahraničných i domácich ocenení sú tou najlepšou garanciou pre viac ako 85 miliónov klientov z radov jednotlivcov, podnikov a ďalších partnerov z radov inštitúcií a vlád.

ING Group vznikla v roku 1991 prepojením bankovej skupiny NMB Postbank Groep a najväčšej holandskej poisťovne Nationale-Nederlanden. Spoločné ambície a príbuzné korene obidvoch inštitúcií dali vzniknúť spoločnosti pod názvom Internationale Nederlanden Group. Skoro sa však vo finančných kruhoch rozšírilo označenie ING. Spoločnosť na to reagovala zmenou štatutárneho názvu na ING Group N.V.

Od svojho vzniku nastúpila ING Group na cestu rýchlej expanzie. Rozrástla sa predovšetkým prirodzenou cestou, t.j. získavaním nových klientov, ale významné trhové podiely získala tiež vďaka niekoľkým objemným medzinárodným akvizíciám.

ING je známa svojím inovatívnym prístupom k potrebám klienta pri poskytovaní integrovaných služieb v oblastiach bankovníctva, investícií, životného poistenia a dôchodkov. Od ostatných finančných inštitúcií sa odlišuje tiež úspešným pôsobením v oblasti životného poistenia v rozvíjajúcich sa ekonomikách. Ďalšou špecializáciou je ING Direct internetový a direct marketingový koncept retailového bankovníctva, vďaka ktorému slávi úspechy v už vyspelých ekonomikách. ING vyniká rovnako unikátnym programom Employee Benefits, jeho podstatou je ucelený program zamestnaneckých výhod mimo klasického mzdového odmeňovania. Tými sú napríklad penzijné plány a motivačné poistenia, ktoré ponúka spoločnosť väčším či menším podnikom a ich zamestnancom.

 

Finančná skupina ING na Slovensku

Finančná spoločnosť ING bola vôbec prvou zahraničnou finančnou spoločnosťou, ktorá už v roku 1991 prostredníctvom ING BANK N. V. investovala vlastné prostriedky na Slovensku.

V roku 1996 vstúpila finančná spoločnosť ING na trh životného poistenia založením životnej poisťovne Nationale-Nederlanden, ktorá v súčasnosti pôsobí pod názvom ING Životná poisťovňa. Medzinárodné know-how a silné finančné zázemie v oblasti dôchodkového sporenia umožnila finančná spoločnosť ING využívať aj slovenským klientom od roku 2004, a to vďaka založeniu a rozvoju ING doplnkovej dôchodkovej poisťovne v III. dôchodkovom pilieri, ako aj ING dôchodkovej správcovskej spoločnosti a. s. v II. dôchodkovom pilieri reformovaného slovenského dôchodkového systému.

Finančná spoločnosť ING získala opakovane viacnásobné ocenenie najprestížnejšej finančnej súťaže v SR Zlatá minca za kvalitu, spoľahlivosť, efektívnosť a originalitu produktov a služieb.


ING Životná poisťovňa, a.s.

ING Životná poisťovňa, a.s. je súčasťou ING Group, jednej z najrenomovanejších finančných skupín na svete. Za všetky jej roky pôsobenia na Slovensku klienti oceňujú vysokú kvalitu práce jej finančných agentov a osobný prístup počas trvania poistnej zmluvy.

Svoje služby poskytuje ING Životná poisťovňa na Slovensku najmä prostredníctvom vlastných poisťovacích poradcov. Každý záujemca o prácu v ING prejde náročným výberom a absolvuje do roka viac než 40 dní školení a dvakrát ročne skúšky. To je zárukou ich profesionality pri práci pre klientov. Úsek zamestnaneckých výhod (Employee Benefits), ktorý poskytuje služby segmentu zamestnávateľov, už ocenili viacerí významní zamestnávatelia na Slovensku.

 

Vývoj ING Životná poisťovňa, a.s.

1995 Rozhodnutie výkonného výboru ING Group vstúpiť na slovenský poistný trh.

1996 ING začala pôsobiť na trhu poistenia prostredníctvom životnej poisťovne Nationale-Nederlanden, ktorá čoskoro dosiahla štvrté miesto na dynamickom slovenskom trhu životného poistenia.

1998 ING ako prvá spoločnosť v histórii zaviedla na Slovensku produkt investičné životné poistenie. Tento krok len potvrdil inovatívny prístup ING k finančným a poistným riešeniam.

2003 ING Životná poisťovňa, a.s. (vtedy ešte pod názvom Nationale-Nederlanden) prekročila hranicu 160-tisícej zmluvy v platnosti.

2004 Poisťovňa Nationale-Nederlanden začína pôsobiť pod novým obchodným menom  ING Životná poisťovňa, a.s.

2006 V októbri 2006 predstavila ING Životná poisťovňa, a.s. životné poistenie Komplet, ktoré kombinuje výhody tradičného a investičného poistenia.

2007 1.júna uviedla spoločnosť ING na poistný trh moderné Životné poistenie Komplet Junior, určené deťom. Poistenie kombinuje výhody tradičného a investičného životného poistenia, s možnosťou poistenia dospelej osoby.

2008 7. apríla uviedla spoločnosť ING na poistný trh investičné poistenie InvestING. 1. júna ho nasledovala prvá tranža investičného poistenia GarantING.

2009 Kritické obdobie si vyžadovalo detailnú analýzu potrieb našich klientov a následne aj úpravu nášho produktového portfólia - na trh sme uviedli hneď niekoľko pripoistení, ktoré mali zabezpečiť kvalitnú ochranu našich klientov pred prípadným rizikom. V máji sme predstavili Pripoistenie trvalých následkov úrazu s progresiou.

Ďalšou novinkou bolo jednorazovo platené kapitálové životné poistenie StabilProfit.

2010 ING prichádza s flexibilným rizikovým životným poistením ProAktiv prispôsobeným potrebám mladých.

2011 Oslavy 15.výročia a predstavenie nového produktu ING Smart, ktorý sa prispôsobí každého individuálnym potrebám.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!