lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Namiešajte si leto presne podľa svojej chuti a fantázie - TIE NAJLEPŠIE OLIVY SA V ŠPANIELSKU ZRODILI

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 20.6.2012
späť
Späť

Poslať
 

Môžu byť zelené, čierne, fialové alebo hnedé, veľké či malé, ale vždy spájané s nezameniteľnou chuťou. Španielske perly, ako sa olivy často označujú, sú plné slnka, španielskeho temperamentu a pre mnohých z nás aj príjemnou spomienkou na letnú dovolenku. Ak si chcete dopriať pocit odpočinku, relaxácie a pohody po celý rok, mala by sa táto výnimočná ingrediencia stať pravidelnou výbavou vašej kuchyne. Jesť olivy totiž znamená užívať si život naplno. Pripravte sa spolu s nami na dokonalé prežitie tohtoročného leta! Inšpirujte sa tajomstvami španielskej kuchyne, ktorá kombinuje tie najlepšie olivy s čímkoľvek, čo vám práve príde na chuť – záleží len od vašej nálady a fantázie.

 

Prečo španielske olivy?

 

Olivy patria doslova medzi nenahraditeľné ingrediencie stredomorskej kuchyne. Práve tieto malé plody dodávajú pokrmom ich finálnu chuť a charakter. Tradične najväčším svetovým producentom a vývozcom olív je Španielsko, ktoré v sebe nesie viacstoročnú tradíciu ich pestovania, dnes prepojenú s tými najmodernejšími technológiami. Vďaka tomuto spojeniu majú španielske olivy svoju výraznú chuť a zároveň si zachovávajú aj veľké množstvo cenných látok v podobe dôležitých vitamínov a minerálov. Na základe týchto skúseností sa Španielsko oprávnene stalo kolískou tých najlepších olív, ktoré prichádzajú aj na náš stôl. Vzhľadom k obrovskému množstvu, ktoré sa v krajine toreádorov pestuje a líši svojim tvarom, farbou, veľkosťou, chuťou a vhodnosťou pre rôzne druhy príprav, si každý môže vybrať presne také, ktoré najviac ulahodia jeho chuťovým pohárikom.

 

Vďaka svojim kvalitám sú španielske olivy nielen vynikajúcou súčasťou mnohých gurmánskych špecialít, ale tiež plnohodnotným spoločníkom vo chvíľach, keď potrebujete rýchlo vyčariť čosi chutné a zdravé, alebo keď si chcete jednoducho zamaškrtiť.

 

Olivy vám pristanú

 

Olivy však pristanú aj vášmu zdraviu. Vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín preventívne pôsobia na vznik srdcových ochorení a znižujú hladinu krvného cholesterolu. Sú tiež významným zdrojom vitamínov A a B, draslíka, železa alebo jódu. Aj preto sú stále častejšou súčasťou zdravého životného štýlu, ako aj známej stredomorskej diéty, založenej na vyváženom príjme plnohodnotných a kvalitných potravín. A to nie je zďaleka všetko – olivy vás potešia i svojou kalorickou hodnotou. 100 gramov olív predstavuje iba 150 kilokalórii, pričom čierne olivy ich dokonca obsahujú ešte menej, než olivy zelené. „V porovnaní s tradičnými slovenskými pochutinami, ako sú oriešky, čipsy alebo čokoláda s obsahom cca 500kcal v sto gramoch, sú španielske olivy jednoznačnou zdravou voľbou vo chvíľach, keď dostanete chuť na niečo dobré“, hovorí odborníčka na výživu, Mgr. Oľga Červenková. Pretože u olív sa skvelá chuť môže spájať zároveň so zdravím.

 

Leto znamená pestrosť a miešanie chutí

 

Príjemnú atmosféru slnkom zaliateho Španielska si dokážete vytvoriť kedykoľvek aj u vás doma – s pomocou olív a štipky fantázie. Španielske olivy sa hodia doslova ku všetkému a pri príprave jedál dokážu uspokojiť všetky štyri základné chute. Môžu byť sladké napríklad v kombinácii s hrozienkami alebo slané pri zmiešaní s údeným lososom. Horkosť im dodá rukola s kúskami syra a zavárané uhorky zase podporia ich kyslosť. Nemusíte sa báť ani miešania s netradičnými surovinami, ako sú napríklad pomaranče či dokonca biela čokoláda. Tieto kombinácie nielen že vyzerajú skvele už na prvý pohľad, ale aj vynikajúco chutia. A príprava originálneho letného menu vám nezaberie ani minútu navyše!

 

Nemusíte byť vyhlásení šéfkuchári, aby ste navarili lahodné jedlo pre vašich najbližších. Stačí, aby ste popustili uzdu svojej fantázii a spolu so španielskymi olivami zmiešali vaše obľúbené ingrediencie. Experimentujte, ochutnávajte a užívajte si leto plnými dúškami!


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!