lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na vstávanie 2

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 21.7.2000
späť
Späť

Poslať
 

Dobré je, ak sa vnútorne vysporiadate s tým, o ktorej musíte vstať, už večer. Najlepšie pri naťahovaní budíka a to ešte s takou malou fintou. Nepripusťte, že musíte vstávať. Hovorte si, že chcete, lebo si ešte ráno „pobahníte“ vo vani, vypočujete muzičku, pomilujete sa... Pôjde vám to omnoho lepšie.
Po čase dosiahnete už takú vnútornú pohotovosť, že nebudete potrebovať ani budík. Zobudíte sa presne vtedy, kedy budete chcieť a presne v takej nálade akú si naplánujete. Stačí ak si pred spaním predstavíte v ružových farbách ranné vstávanie.
Rada pre začiatočníkov: Skôr ako o týždeň nemôžete čakať výsledky. Čím intenzívnejšie budete prežívať raňajšie radovánky, ktoré ste si naplánovali, tým ľahšie budete znášať celodennú záťaž a stresy.
Ak si myslíte, že sa nedá tešiť napríklad na sobotné upratovanie presvedčím vás o opaku. Stačí ak si predstavíte pred spaním, ako zmizne z bytu neporiadok a tá kopa prachu, ktorá sa váľa na všetkom. Priznám sa , že pre mňa je doslova sviatkom, keď prezliekam čistú posteľnú bielizeň. A čo umývanie riadu? Nebudete veriť, ale sú ľudia, ktorí milujú umývanie riadu, napríklad bývalí hokejista Jožo Golonka, ale aj zopár známych hercov/Leopold Haverl/ a politikov / Peter Weis / sa už k tomu priznalo. Vraj si pri ňom perfektne oddýchnu a keďže je to automatická práca, môžu si pokojne premýšľať a riešiť svoje problémy. Ak však človek nedokáže prekonať svoj odpor k umývaniu riadu, stačí si kúpiť automatickú umývačku alebo sa dobre oženiť. Len si treba rozmyslieť, či to za ten riad stojí. A ak sa vám zdá oboje príliš drahé, máte o dôvod viac, radovať sa z umývania riadu, viete koľko ste tým ušetrili?

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt napríklad nenávidí žehlenie a preto, len čo vyperie, ešte takmer nedosušenú bielizeň ihneď žehlí. Radosť jej robí to, že nikdy na ňu nečaká nevyžehlená bielizeň. Iná moja priateľka, rovnako rozhnevaná so žehlením, si dá na uši slúchadlá a pustí si svoju milovanú operu Carmen. Neverili by ste ako krásne sa usmieva pri žehlení. Pri tejto nemilej činnosti sa dá ešte čítať, ak si k doske pripevníte podstavec od počítača, dá sa pozerať televízny program, dá sa v pohode sedieť a nemučiť sa žehlením po stojačky, dá sa debatovať so susedkou... Určite existuje ešte celý rad ďalších možností, ako si ho spríjemniť, fantázii sa medze nekladú...dá sa aj frfľať, hádať s manželom a otravovať deti, ale právo to nemá nič spoločné s pozitívnym myslením. A celé je to vlastne o sile pozitívneho myslenia. Ak sa budeme snažiť nájsť vo všetkom plus a nie mínus. Ak nebudete používať slovká nedá sa, nechcem, nebudem, to je nanič...zistíte, že aj obyčajné veci majú svoje čaro. To, že ráno vidíme slnko, môžeme vstať a nič nás nebolí, urobíme si radosť , hoci aj z krajca chleba, keď nám práve nezvýšilo na kaviár. To, že dokážeme byť šťastní. A to sa nedá kúpiť, ani nám to nikto nemôže vziať. A nemôže nám to vynahradiť ani ten kaviár.

Šťastie je jednoducho v nás a iba od nás závisí akú dávku si ho každé ráno naordinujeme. Ako vraví známy židovský rabín. Bohatý a šťastný si vtedy, keď ho máš dosť.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!