lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jude Law: Muž tisíc tvárí

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 16.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

S nádherne modrými očami, plnými perami a aristokratickým výzorom to v škole nemal ľahké. Spolužiaci ho prezývali „Teploš“ a boli presvedčení, že ako syn riaditeľa musí mať protekciu. Nemal. Skôr ako stihol zmaturovať ho zo strednej školy vyrazili. Dôvodom bola jeho pracovná zaneprázdnenosť pri nakrúcaní seriálu. Jude mal však jedno obrovské šťastie – talent. Nepopierateľný herecký talent mu už v dvanástich rokoch otvoril cestu na scénu Londýnskeho národného hudobného divadla. Keď mal sedemnásť, stal sa súčasťou populárnej anglickej situačnej komédie Families, kvôli ktorej nemá dodnes ani maturitu. Potom nasledovala scéna na Brodwayi a film.

Je absolútne všestranný
Zahrať dokáže Jude evidentne skoro všetko. Vo filme Oscar Wilde sa stal nádherným, nemravným a vydieračským milencom tohoto geniálneho umelca, v Gattaca bol ľadovým umelým človekom, v ktorom je všetka dokonalosť sveta, jediné, čo mu chýba je cit. Jeho talent si už v roku 1997 všimol aj Hollywood a to očami Clinta Eastwooda. Ten ho obsadil do filmu Polnoc v záhrade dobra a zla. To však ešte nepomohlo odštartovať jeho skvelú kariéru úplne dokonale. Preto si s priateľmi, britskými hercami Jonnym Lee Millerom, Ewanom McGregorom, Seanom Pertweem a svojou manželkou Sadie Frostovou založili produkčnú spoločnosť Natural Nylon. Prvým z jej produkčných počinov bol film režiséra Cronenhberga eXistenZ /1999/. Jude sa v ňom prevtelil do úlohy vydeseného mladíčka, ktorý musí preniknúť do sveta biologicky implementovanej virtuálnej reality, aby ochránil projektantku virtuálnych počítačových hier. Aj keď film nezožal obrovský komerčný úspech, kvalitu Judowho herectva to neznížilo. Okrem prvého produkčného počinu svojej spoločnosti si v roku 1999 zahral aj v zatiaľ najdôležitejšom filme svojho života – Talentovaný pán Ripley. Jeho postava - aristokratický, dobrý chlapec s dokonalým image a slabosťou pre jazz mu vyniesol nomináciu na Oscara. Keď sa živý Jude dostavil do L. A., Hollywood zalapal po dychu. Všetky krásky vzrušujúcich večierkov zavetrili Judovu aristokratickú krásu a výraznú sexuálnu príťažlivosť. Rovnako zavetrili aj producenti. Neokukaný, príťažlivý muž s talentom sa pre továreň na sny vždy hodí. A tak za posledné tri roky nakrútil Jude Law hneď tri americké filmy. Najprv sa však stihol blysnúť v jednom z najdrahších európskych filmov Nepriateľ pred bránami. V ňom ste ho mohli nedávno vidieť aj v našich kinách. Jude sa stal ruským ostreľovačom Vasiliom Zajcevom. Úloha ruského vojaka nemôže byť pre žiadneho človeka zo západnej Európy ľahká, on sa s ňou veľmi slušne vysporiadal. Kritici neboli k dielu príliš láskaví a nazvali ho nedokonalou napodobeninou Zachráňte vojaka Ryana. Téma vojny v európskom prevedení však Hollywoodom a Hollywoodom odchovanými divákmi nikdy nedokáže dostatočne zarezonovať. To však rozhodne nie je chyba herectva hlavných predstaviteľov. Hneď po odložení sniperskej pušky sa vydal Jude do kalifornskej púšte, aby pod vedením Stevena Spielberga nakrútil ďalšiu sci-fi. Námet rozpracovaný už S. Kubrickom A. I. Artificial Intelligence. Hrá v ňom vraha žien Gigolo Joea a film sa práve teraz začína premietať v amerických kinách. Ďalším ťahom na Oscara by mohol byť film, ktorý momentálne dokončuje so Samom Mendezom - The Road to Perdition. Posledným kúskom, týchto dní v ktorom uvidíme krásneho Juda spolu s Johnnym Deppom, je film Marlow. V tomto diele, na ktorom sa podiela aj produkčná spoločnosť Natural Nylon, sa vtelí do samotného Williama Shakespeara. Je evidentné, že sa vôbec nenudí. Pre jeho život však nie sú najdôležitejšie ani skvelé úlohy, ani milióny fanyniek, ba ani čoraz tučnejšie honoráre.

Láska bez škandálov
Tento krásavec sa už ako dvadsaťpäťročný oženil. Partnerkou sa mu stala kolegyňa z jeho prvého filmu Shopping - Sadie Fosterová. Sadie už bola rozvedená a mala jedno dieťa. K tomu za posledné roky pribudli ďalšie dve. Štvorročný syn Rafferty a pár mesačná dcéra Iris. Deti a rodina sú pre Juda najdôležitejšou vecou na svete. Zdá sa, že to nie je len reklamný trik. Na verejnosť sa nedostávajú žiadne reči o jeho milostných výstrelkoch a svojim deťom sa snaží venovať v každej voľnej chvíli. Možno je to preto, že sa stihol vybúriť skôr, ako sa oženil. Pred svadbou bol povestný svojou značnou prelietavosťou. Odkedy pozná Sadie má na ruke vytetované slová „Sexy Sadie“ a to mu jeho lásku zrejme neustále pripomína. Tvrdí o sebe, že je rodinný typ a skutočnosť, že sa oženil so ženou aj dieťaťom naraz jeho slová potvrdzuje. Trápi ho jedine fajčenie. Zatiaľ sa tejto škvrnky na svojej dokonalosti nevie zbaviť. Medicína však kráča vpred a tak sa snáď aj tejto neresti zbaví. Pre nás, ktorí dym z jeho cigariet nemusíme čuchať, je oveľa dôležitejšia nádej, že tento mladý anglický herec nakrúti ešte množstvo skvelých filmov.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!