lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kde je fantázia, tam je hit.

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 11.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Všimli ste si ako stúpol význam doplnkov pri tvorbe štýlu? Dnes sú to práve doplnky, ktoré určujú, či máte svoj osobný štýl, alebo sa „opičíte“ po modelkách na móle. Mimoriadne dôležitým a aktuálnym doplnkom sú letné tašky, kabelky a šatky. Ak sa naučíte s nimi pracovať, stane sa  váš štýl nezabudnuteľným.


Prvým krokom je, zabudnúť na formálnosť strohého klasického štýlu. Dnes a najmä v letnej móde už dávno neplatí, že k modrej sukni, musíte mať modré sako, kabelku a topánky. Ak je toto váš štýl, potom áno, ale v každom prípade treba vedieť, že nie je spoločenským prehreškom mať modré oblečenie a béžovú kabelku. V tomto smere sa ukazujú ako „štýlotvorné“ /krásne slovo, však?/ slamené, prútené, lykové a iné pletené tašky a kabelky, ktoré vhodne dopĺňajú letné oblečenie. Ak nechcete minúť majland na takýto doplnok, pokojne si starú slamenú tašku ozdobte výšivkou, mušľami, umelými kvetmi, zlatými a striebornými plieškami, korálkami, sušenými listami a sušenými kvetmi , alebo trebárs figúrkami z kinder vajíčok. Dobrý nápad je, na jednu stranu tašky našiť priesvitnú fóliu rozdelenú na viac častí, do každého z týchto priesvitných vrecúšok, ktoré takto vzniknú, môžete dávať iné ozdoby podľa oblečenia, ktoré máte na sebe. Raz to budú, farebné kúsky látky, inokedy, kvety, mušle, drobné mince, kamienky alebo lesklé polodrahokamy.
Leto od nás nevyžaduje elegantné kožené kabelky, ale keď sa neviete vzdať luxusu kože, vyberte si troška „odviazanejší „ štýl, Napríklad s použitím strapcov, flitričiek, ručne maľovaným motívom, výpletom, pierkami doplnenými kameňmi lásky -tyrkysmi, alebo na koženú kabelku umiestnite brošňu motýľa, krokodíla, či exotického vtáka. Odľahčene pôsobí aj hodvábna šatka vo farbe oblečenia uviazaná okolo ramienok kabelky. Pre konzervatívnejšie duše, to môže byť zlatý, či strieborný náramok, ktorý bude voľne visieť na kabelke. Niekedy stačí kúpiť farbu na kožu a starú hnedú kabelku prestriekať na veselú žltú, čierno-bielu, alebo farebnú. Postup je taký, že si na výkres namaľujete  a  vystrihnete mustru. Trebárs tigrí vzor, kvety, leopardie škvrny, exotické listy atď. Mustru priložíte na kabelku a farbou v spreji niekoľko razy prestriekate. Veľdielo po uschnutí farby pretriete pleťovým mliekom , alebo špeciálnym čističom na kožu a vyleštíte flanelovou handričkou. Uvidíte, že vám všetci budú závidieť. Ak ste zručnejšia, môžete na kabelku aplikovať čokoľvek -od starého vyšívaného obrazu po babičke, po kúsok čipky zo zodretej blúzky. Želám vám veľa fantázie a príjemnú zábavu. A aj keby to na prvý raz nevyšlo na sto percent, bude to určite lepšie, ako klasická čierna kabelka, ktorú ste nosili celú jeseň. Tá sa k letným šatám hodí, ako vred k brade.
Úplným hitom leta sú kabelky a tašky z texaskoviny, ktoré ľahko získate, ak obetujete staré texasky. Odstrihnete ich pri pudle, spodok  zašite zvonka a zvyšnú látku vystrapkajte. Do strapcov môžete nenápadne zakomponovať pár drevených korálok. Ak sa vám roztrhal náhrdelník z riečnych perál, ozdobte si perličkami látkovú kabelku. Výsledok je veľmi efektný.
Najčastejšou chybou krásy je, ak si pomýlite letnú kabelku so slamenou plážovou taškou. Plážová taška musí byť okrem toho, že je módna aj dosť priestranná, praktická a „ špinevzdorná“. Samozrejme, ako doplnok k letným šatám sa na večernú prechádzku zaručene nehodí.
Hoci v našich mestách už takmer vymreli galantérie a výrobcovia umelých kvetov chcú za svoje výrobky nekresťanské ceny, oplatí sa kúpiť kvietky z tylu, saténu, alebo silonu. Ako ozdoba kabelky pôsobia mimoriadne efektne.


Diskusia k článku:

tlmrqqjhnzuwnpznwrvscsakthednq
Neregistrovaný - , 16.6.2010 12:19, fcocpx(`na`)ufafgz.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!