lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prijmite svoj smútok

  Spracoval(a) : IKAR
Dátum : 20.7.2005
späť
Späť

Poslať
 

Mnoho ľudí si stále myslí, že žiaľ a strata sú kruté zážitky, ktoré sa musia trpieť v izolácii, samote a tichosti. Súčasná kultúra akoby nechcela vidieť smútok. Po smrti blízkej osoby sa väčšina ľudí snaží uniknúť svojim pocitom zo straty tým, že sa vrhá do pozemských činností: práca, potrava, alkohol, drogy, hudba, televízia, telesné cvičenia, sex, knihy, nakupovanie, internet – a zoznam môže pokračovať ďalej.  Prečo neuniknúť? Nikto predsa nechce cítiť bolesť! Kto by chcel pociťovať niečo, čo i len vzdialene pripomína žiaľ? Život po strate Raymonda A. Moodyho a Dianne Arcangelovej ukazuje, že tento predpoklad je chybný. Autori ponúkajú praktické kroky, ktorými možno zmierniť žiaľ, smútok a trúchlenie.

Strata môže byť srdcervúca. Môže byť zdrvujúca. Môže sa zdať ako koniec všetkého. Všetci trúchliaci hľadajú to isté: útechu, nádej a uistenie, že ich stavy mysle a emócií sú „normálne“. Táto kniha nie je učebnica, ktorá učí, ako sa má smútiť. A aj keď sa vám podarí objaviť na stránkach knihy svoje vlastné cesty žiaľom, neprináša žiadne vzorce. Vzorce sa nedajú aplikovať na niečo tak osobné, ako je žiaľ.

Kniha Život po strate je pre ľudí trpiacich žiaľom; je však užitočná aj pri iných rôznych stratách. Niektoré časti v tejto knihe budú presne tým, čo potrebujete, niektoré nie. Prečítajte si to, čo sa vám práve hodí a ostatné môžete preskočiť – možno sa k tomu vrátite neskôr. Záleží na každom, do akej miery si nájde na týchto stranách útechu.

Publikácia bola písaná v snahe odpovedať na najčastejšie kladené otázky: Ako sa dokážu niektorí trúchliaci jedinci cez svoju stratu ešte viac zoceliť? Ako sa ponúka a prijíma súcit? Aké sú rozdiely medzi funčným a disfunkčným žiaľom? Kedy skončí moje trápenie? Ako pretvárajú pozostalí svoje životy po strate? Ako sa dá zvládnuť stres?

Autori nadväzujú na knihu Život po živote, a opisujú najnovšie výsledky skúmania zážitkov na prahu smrti. Potvrdzujú, že ľudia sa skôr vyrovnajú so smútkom, keď veria, že vedomie prežije telesnú smrť, lebo pochopenie „najväčšej záhady“ života so sebou prináša sebaistotu a vnútorný mier.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!