lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ČO PRENASLEDUJE ŽENY NA CESTÁCH ...

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 4.7.2011
späť
Späť

Poslať
 

Či už budete tráviť dovolenku na priehrade, pri mori alebo v exotických krajinách, myslite aj na zdravotné riziká ženských ochorení, ktoré vás môžu nepríjemne zaskočiť a svojim priebehom priniesť spoločenské aj psychické problémy.

 

Intímne miesta sú oveľa citlivejšie na podráždenie ako ostatné časti tela a to najviac v období tehotenstva, tesne pred a pri menštruácii a taktiež v prechode. Kvasinky, ktoré sú bežnou súčasťou flóry pošvy samy nemusia viesť k chorobe, dajú sa do pohybu až v prípade narušenia rovnováhy na sliznici pošvy. Živnou pôdou je pre ne teplé a vlhké prostredie, nadmerné potenie, nesprávna intímna hygiena, či kúpanie v neznámej vode. Väčšine problémov môžete predísť konzultáciou s gynekológom pred cestou a veľa drobných zdravotných problémov vyriešite samoliečbou pomocou účinných prípravkov. Ak mierite do oblasti subtrópov a trópov, tak je návšteva gynekológa priam nutná. V krajinách Latinskej Ameriky, Afriky aj Ázie hrozia totiž parazitárne nákazy z jazier, riek s pomaly tečúcou vodou, rybníkov a močiarov. Až 75% žien, ktoré boli v týchto oblastiach, malo gynekologické problémy. Pozor si dajte aj pri kúpaní v mori či na plážach. Môže dôjsť k podráždeniu pokožky, plesňovým chorobám, a napriek tomu, že idete do tepla, hrozí aj prechladnutie.

Miesto „sexuálneho prebudenia“ sa razom premení na pekelnú bránu pri milovaní, ktoré neprináša rozkoš, ale bolí a páli...

Ideálne je preto používať na intímnu hygienu jemné prípravky, ktoré osviežia, pôsobia antibakteriálne a zároveň zabraňujú tvorbe plesní. Najúčinnejšie sú intímne gély a peny obsahujúce výťažok z Aloe vera. Upokojujú a chránia predovšetkým v „citlivých ženských obdobiach“. Sú vhodné aj na hygienu pred a po milovaní, upokojujú popraskanú či poranenú pokožku po holení intímnych partií.

 

Sexi prádielko len občas!

„Vždy pripravená“ neznamená mať na sebe za každú cenu a stále nylonové prádielko! Nylon a syntetika zabraňujú priedušnosti a zadržujú vlhkosť, čím dochádza k premnoženiu baktérií.

 

Vyhnite sa tesnému oblečeniu!

Priliehavé oblečenie ľahko spôsobí potenie, môže odierať a tým podráždiť pokožku. Nielen nohavičky, ale aj silonky, džínsy a všetky nepriedušné umelé vlákna vytvárajú ideálne prostredie pre nežiaduce množenie baktérií.

 

Tampóny a vložky

Pri používaní tampónov a vložiek by ste mali byť obzvlášť opatrná. Často ich meňte. Slipové vložky sú nepriedušné, preto sa snažte obmedziť ich nosenie. V intímnej oblasti dochádza vďaka nepriedušnosti k zvýšeniu teploty a tým aj k vzniku infekcií.

 

Odporúčania na cestu

·         Na dovolenku si vezmite vzdušné oblečenie z prírodných materiálov

·         Nylonové spodné prádlo radšej nechajte doma

·         Vyhnite sa parfumovaným čistiacim gélom

·         Nezotrvávajte dlhodobo vo vlhkých plavkách

·         Nezabudnite na intímny preventívny balíček

 

Intímny balíček

·         Na umývanie intímnych partií používajte intímny gél Gyntima s výťažkom zo šalvie, ktorý dezinfikuje, má výrazne protizápalové účinky a zachováva normálnu flóru pošvy. Vynikajúca je tiež pena s obsahom Aloe vera, ktorá sa citlivo stará o precitlivené či podráždené intímne partie.

·         Pri začínajúcich pošvových mykózach, drobných zápaloch a svrbení v oblasti pošvy vám poskytnú „prvú pomoc“ probiotické vaginálne čapíky forte Gyntima s výťažkami šalvie a Tea tree. Zatiaľ čo extrakt z austrálskeho čajovníka spoľahlivo zničí baktérie a plesne spôsobujúce infekcie, odstraňuje pálenie a tlmí svrbenie, výťažok zo šalvie dezinfikuje a pôsobí protizápalovo. Sú výbornou prevenciou po kúpaní. Čapíky začnite používať od momentu, kedy spozorujete prvé príznaky a užívajte ich tak dlho, pokým príznaky nezmiznú a dodržujte pitný režim. V prípade pretrvávajúcich problémov navštívte čo najskôr lekára. Akútne ochorenia sa liečia pomocou čapíkov, masťami a tabletkami, súhrnne označovanými ako antimykotiká. Sú síce účinné, ale mykózy sa predsa časom môžu znovu objaviť.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!