lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Až štyria z piatich vyšetrených majú problémy so zrakom

  Spracoval(a) : GAbika
Dátum : 4.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Centrum mikrochirurgie oka (CMO) v dňoch 28.-29. júna vyšetrilo zrak viac ako 1 000 pacientov, pričom u cca 80% z nich zistili refrakčnú chybu, prípadne niektoré z ďalších očných ochorení. Merania sa robili počas výstavy „Neprehliadni detaily“ ktorou chcelo centrum poukázať na to, ako je veľmi dôležitá starostlivosť o svoj zrak.

 

V niektorých prípadoch sme u pacientov odhalili keratokonus a tiež aj sivý zákal. Neveril by som, že za dva dni stihneme skontrolovať zrak tisícke nakupujúcich. Čo je však na tom smutné je, že len štvrtina pacientov mala oči úplne v poriadku.“ – hovorí MUDr. Roman Ondreička z Centra mikrochirurgie oka. 

 

Vo výbave špecialistov nechýbali profesionálne prístroje ako počítačový autorefrakto-keratometer, bezkontaktný tonometer  či štrbinová lampa, ktoré zabezpečili tie najpresnejšie výsledky vyšetrení. Takmer tisícka ľudí odišla z nákupného centra s výsledkom a zhodnotením merania objektívnej refrakcie, astigmatizmu, vnútroočného tlaku či miery zakrivenia rohovky. Čas merania hodnôt dioptrií na diaľku, na blízko a taktiež všetkých ostatných neprevyšoval 5 minút. Tak si mohli všetci zúčastnení počas jedného dňa pripísať na svoj účet okrem letných nákupov aj kvalitné a rýchle zmeranie svojho zraku. „Z meraní vyplynulo, že väčšina ľudí má problémy so zrakom, a preto by som každému odporúčal pravidelnú kontrolu zraku“– dodáva MUDr. Ondreička.

 

Okrem samotných bezplatných vyšetrení si mohli okoloidúci vyskúšať svoj zrak na sérii očných klamov na výstavke „Neprehliadni detaily“ alebo skúsiť svoje šťastie a zúčastniť sa súťaže o operáciu očí v hodnote 1.000 €.

 

 

Centrum mikrochirugie oka (CMO)

Centrum mikrochirurgie oka začalo pred 13 rokmi písať históriu jednodňovej očnej chirurgie na Slovensku. Dnes centrum poskytuje najširšiu škálu očných vyšetrení a operácií, pričom je zmluvným partnerom všetkých zdravotných poisťovní. Aj vďaka desaťtisícom úspešne vykonaných vyšetrení a operácií pacientov vybudovalo postavenie lídra jednodňovej očnej chirurgie na Slovensku. Neustále zlepšujú svoje postupy, zdokonaľujú operačné techniky a prístrojové vybavenie.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!