lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
NAJÚSPEŠNEJŠIA KÁVOVÁ NOVINKA:

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 25.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Kávy Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style v novom dizajne sú víťazom Voľby spotrebiteľov 2012´Víťazom prestížneho marketingového programu na Slovensku „Voľba spotrebiteľov – Najlepšia novinka 2012“, sa v kategórii káv za rok 2012 stala zrnková káva Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style, určená pravým milovníkom talianskeho espressa. Tento titul získala káva Tchibo na Slovenku po prvý raz, v Čechách dokonca už štvrtýkrát.

 

Tchibo Espresso je od tohtoročnej jari zároveň jednotkou v rýchlo rastúcom segmente kávy espresso. Ďalšou novinkou je tiež redizajn lahodných káv Tchibo Espresso – nové obaly lepšie vyjadrujú odlišné charaktery oboch druhov káv. Zatiaľ čo Tchibo Espresso Milano Style predstavuje klasicky elegantné, jemné mestské espresso, Tchibo Espresso Sicilia Style očaruje svojou plnou chuťou a zemitým charakterom, typickým pre juhotaliansky vidiek.  Získaním ocenenia kávy Tchibo opäť potvrdili svoju dlhodobo silnú pozíciu na kávovom trhu a obľúbenosť u zákazníkov.

 

Tchibo Espresso Milano Style

 

Elegantné espresso milánskeho typu sa vyrába zo zmesi vybraných káv 100% Tchibo Arabica, zušľachtených procesom oddeleného praženia podľa najlepšej severotalianskej tradície. Práve tento spôsob praženia prepožičiava káve Tchibo Espresso Milano Style jemne ovocný charakter s ľahkým dotykom čokolády. Zažite klasicky elegantné chvíľky s espressom, korunovaným smotanovo hebkou penou. Alebo si ho vychutnajte s horúcim napeneným mliekom ako aromatické latte macchiato, café au lait alebo cappuccino.

 

Tchibo Espresso Sicilia Style

 

Prenikavé espresso sicílskeho typu je dokonale vyladenou juhotalianskou zmesou najlepších zrniek kávy Arabica a Robusta, zušľachtených intenzívnym oddeleným pražením do tmavého tónu. Práve oddelené praženie, typické pre Tchibo, pri ktorom sú jednotlivé druhy káv pražené individuálne podľa druhu a veľkosti kávových zŕn, prepožičiava tejto káve typický juhotaliansky rustikálny charakter s výraznou chuťou, korenistou plnou vôňou a klasicky intenzívnymi podtónmi. Vychutnajte si ho ako silné espresso so zamatovo jemnou penou alebo aromatické latte macchiato, café au lait či cappuccino.

 

Vedeli ste, že...

           Klasické espresso je základom pre všetky ostatné kávy ako sú cappuccino alebo caffé latte?

           Espresso pochádza z talianskeho Milána? Práve tu na začiatku 19. storočia po prvýkrát pretlačili pod vysokým tlakom vodu cez dotmava upraženú jemne namletú kávu.

           Espresso má svoje presné parametre o tom, ako by malo vyzerať a ako by sa malo pripravovať? Espresso pripravujeme z ± 7,2 g jemne mletej kávy. Extrakcia espressa trvá 20–30 sekúnd a do šálky by ho malo natiecť 25–35 ml. To všetko pri tlaku 9 barov a teplote ± 90 °C.

           Podáva sa v malej šálke a na povrchu by vždy malo mať krásnu a pevnú penu orieškovo-čokoládovej farby, ktorá vydrží aj po zamiešaní. Má silnú a výraznú chuť, v ktorej môžete cítiť čokoládu, orechy, ovocie alebo karamel. Intenzívne a príjemne vonia.

           Nie je espresso ako espresso? Dokonca aj v Taliansku existujú regionálne rozdiely v jeho chuti. Zatiaľ čo na severe krajiny dávajú prednosť espressu ovocného typu, na juhu Talianska je veľmi obľúbené silné tmavé espresso.

           V Taliansku sa zvykne hovoriť, že na dokonalé espresso treba pravidlo štyroch „M“: Miscela (zmes), Macinazione (mletie), Macchina (prístroj) a Mano (ruka). Tchibo pridáva ešte piate „M“ a to síce Manitoraggio (kontrola akosti).

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!