lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zumba –radosť z pohybu.

  Spracoval(a) : Kami
Dátum : 25.7.2012
späť
Späť

Poslať
 

Príbeh zumby sa začal písať celkom náhodne. Jedného dňa si Beto Perez zabudol priniesť na hodinu aerobiku hudbu.  Namiesto nej si vzal z auta kazetu s obľúbenými piesňami a tradičnými latinsko-americkými štýlmi salsa či merengue. Hodina zožala mimoriadny úspech a zrod zumby bol na svete. Odvtedy sa rozšírila do rozličných kútov sveta a svojim neopakovateľným štýlom prináša ľuďom čistú radosť z pohybu spojenú s nefalšovanou zábavou.

 

 

Keď som sa dozvedela o možnosti zúčastniť sa v Prahe Corny Wellness Marathonu 2012, potešila som sa. O zumbe som toho počula už dosť, no hodinu cvičenia som ešte nikdy neabsolvovala. Príležitosť nahliadnuť na takúto oslavu tanca pod vedením jej zakladateľa sa neodmieta. V O2 Aréne sa zišlo množstvo ľudí a mňa príjemne prekvapilo, že zumba nie je iba ženským fenoménom. V radoch jej prívržencov bolo dostatočne zastúpené i mužské pokolenie, z rozličných krajín. Z tancujúcich šla skvelá energia, bavili sa a užívali si tanečné kroky predvádzané priamo ich zakladateľom, Albertom Perezom.

 

Tajomstvo zumby

Zumba je najobľúbenejším druhom pohybu inšpirovaným latinskoamerickými tancami. Nesie v sebe základné prvky aerobiku v kombinácii s posilňovacími prvkami. Intervalové cvičenie je ideálne na spevňovanie a tvarovanie postavy, spaľovanie tuku a zvýšenie energetického výdaja. Najpodstatnejšie však je, že je zábavná.  Na rozdiel od klasického aerobiku sa pri zumbe do pohybu zapája celé telo. Skvelá atmosféra na hodinách nenechá nikoho chladným. Strhne vás so sebou a ani neviete ako, cvičíte.

 

Posolstvo radosti

Pred niekoľkými rokmi by zakladateľovi zumby určite ani na um nezišlo, že bude taká úspešná. Veril však v to, čo ho motivuje, teda v tanec. Dnes patrí jeho prevratný pohybový štýl k najznámejším na svete. Tento fenomén si získal priaznivcov miliónov ľudí z jednoduchého dôvodu. Bavia sa. „Neviem si prestaviť lepší a univerzálnejší spôsob, ako si uctiť našu existenciu a osláviť život,“ vyjadril sa najslávnejší zumbatanečník na margo tanca. A my s ním môžeme len súhlasiť.

 

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!