lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poznajte tajomstvo života

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 8.8.2000
späť
Späť

Poslať
 

Možno to už poznáte, lekár vám práve oznámil šťastnú novinku, že vo vašom tele sa rozvinul nový plod. Keďže nie sme dokonalé zázrak života k nám často prichádza v nevhodnom čase. A tak sa prvé mesiace namiesto radosti, zmietame nepohode, v psychickom strese, ba často až v depresii.
Niekedy ani náš partner neunesie silu tejto radostnej správy a opustí nás. My však nemáme kam ujsť. Plod je v nás. A tak bojujeme medzi radosťou z nového života a strachom z toho, či novú situáciu zvládneme. Myslíme si pritom, že plodu v našom tele sa to netýka. Nie je to však pravda.

Dr. Thomas Verny tvrdí, že každá matka prenáša svoje pocity na svoj plod. Tieto pocity môžu niekedy spôsobiť, že sa dieťa pokúsi o samovoľný potrat a ukončí tak svoj život. Ľudovo povedané, bábätko spácha samovraždu. Tento psychiater a autor knihy Tajomstvá života nenarodených detí, prišiel na tento prevratný názor po rozbore štyroch stoviek samovoľných potratov, ktoré nemali žiadnu lekársku príčinu. Z veľkej časti sa jednalo o matky, ktoré mali zmiešané pocity – báli sa zodpovednosti, ktorá ich čaká, mali obavy z toho, že sa im narodí postihnuté dieťa, alebo že ich opustí manžel.
Tieto obavy viedli k tomu, že sa v ich tele vytvorili hormóny, ktoré navodzujú stav úzkosti a dostávajú sa aj do zárodku, ktorý prijíma signál o tom, že nie je vítaný. Za výsledkami
dr. Vernyho stojí aj ďalší psychológ dr. Chamberlain. „Som presvedčený o tom, že za väčšinou samovoľných potratov stoja psychické príčiny, kvôli ktorým dieťa spácha samovraždu,” uvádza. ”Zárodku sa veľmi nepríjemne dotýka, keď ho matka emocionálne neprijíma.” Podľa dr. Vernyho majú deti v lone sny, vyvíja sa u nich pamäť, učia sa a majú city. ”Prístup k plodu ako k bytosti, ktorá cíti a je schopná myslieť, vnímať svoje prostredie a je ním ovplyvňovaná, je úplne novátorský,” povedal Verny novinárom. „Najviac ma však prekvapilo, keď som zistil ako plod ovplyvňuje to, čo si matka myslí a cíti. Nejde o žiadne domnienky, sú to fakty podložené dôkazmi.” Od 16. týždňa po počatí dieťa napr. odvracia hlavu od ostrého svetla svietiaceho matke na brucho. Od 24. týždňa začína cítiť chuť a od 25. týždňa sa pohybuje podľa rytmickej hudby. V 32. týždni tehotenstva sa objavuje spánok REM, pri ktorom sa mu rýchlo pohybujú oči a je zrejmé, že sa mu sníva. Dr. Verny dodáva, že sa v nešťastných manželstvách rodí päťkrát viac ustráchaných a horších deti, ako vo vyrovnaných vzťahoch. Podklady pre svoju knihu získal pri práci s citlivými elektronickými monitormi, pri hypnóze a psychiatrických štúdiách matiek a ich detí.
Pamätám sa na jedno stretnutie s americkým odborníkom na sny, po prednáške o snoch sa ho v malej skupinke začali ľudia vypytovať na príčinu svojich hrôzostrašných snov z detstva. Často nazývaných nočné hrôzy. Pán doktor Contay na základe dlhoročných skúseností tvrdil, že ich príčinou sú nedorozumenia rodičov počas tehotenstva. Napokon vysvitlo, že všetkých päť náhodných účastníkov konferencie, ktorí mali tieto zlé skúsenosti, bolo z tzv. rozvrátených rodín. Teda, že ich rodičia sa rozišli. Pán doktor tvrdil, že dieťatko v bruško presne vníma každú hádku rodičov, ale aj ich tichú domácnosť, či tajné neprajné myšlienky. Pridal ešte zo svojich skúseností, nie vedecky overené, ale praxou overené, že s alergiou sa rodia deti, ktorých matky sú hysterické a nedôverujú svojim manželom alebo deti, ktoré rodičia nechceli. Zaraďuje sem aj predčasné pôrody.
Všetci traja doktori a samozrejme väčšina skúsených lekárov preto zhodne tvrdia, ak nechcete mať problémy, tešte sa na svoje dieťatko od prvých chvíľ počatia. A do tejto lásky zapojte aj príbuzných.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!