lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Byť dobrý je oveľa ťažšie, ale stojí to za to

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 14.8.2000
späť
Späť

Poslať
 


Veľa kníh sa popísalo už o tom, že negatívne pocity ako závisť, nenávisť, zlovôľa môžu spôsobiť ich nositeľovi vážne ochorenia. Tento princíp však platí aj opačne. Ak vás ovšem neprenasleduje karma.


Podľa psychiatra a publicistu dr. Jacka Leedzho môžete rozvíjať pozitívne myslenie nasledujúcimi spôsobmi:

1. Keď po hádke, neúspešnom rokovaní alebo pri pohľade na synove vysvedčenie pocítite napätie, máte v sebe viac energie ako inokedy. Pustite sa napr. do práce, ktorú ste odkladali, lebo vám pripadala veľmi ťažká. Keď sa pohádate so svojim partnerom, šéfom alebo susedom, nemôžete svoj hnev premrhať. Skúste upratať byt, dajte si do poriadku účtovníctvo, alebo spravte niečo, čo vás už dlho v domácnosti provokuje. Budete prekvapení ako vám práca pôjde od ruky. Ak máte napríklad vinohrad, skúste po každej manželskej hádke zabehnúť po motyčku. Umývanie okien je tiež mimoriadne vhodný odbúravač stresu. Mnohé podnikateľky dnes trávia celé hodiny v posilňovni, je to skvelé ale tie okná, tie sú predsa len lepšie...

2. Nerobte viac vecí naraz. Neistota a nervozita nás naplňuje pocitom menejcennosti, ktorý vyplýva z toho, že sa snažíme urobiť príliš veľa vecí naraz. Táto snaha je márna. Kým máme jednu hlavu, dve ruky a dve nohy, neurobíme viac aj keby sme sa roztrhali. Keď sa nejaká žena rozhodne, že musí zmeniť imidž a začať s diétou, je zle. V tej chvíli si uvedomí, že má nevhodný účes a šaty, ktoré už dávno vyšli z módy. Na nové nemá dosť peňazí a z toho všetkého má pocit, že nikdy nebude lepšie vyzerať. A jej sebavedomie rapídne upadá. Ak začínate veci, ktoré sú už dopredu odsúdené na neúspech, same sa stresujete. V práci skáčte iba do výšky platu a imidž meňte do výšky bankového konta. Potom je všetko v poriadku. V opačnom prípade si zapamätajte, že si treba dávať krátkodobé a ľahko splniteľné ciele. Vaše sebavedomie to ocení a vy zistíte, že aj v starých šatách s nadváhou, ste vlastne kočka.

3.Naučte sa rozhodovať! Aj tak až čas ukáže, či ste sa rozhodli dobre alebo zle. Neistota a pochybnosti vás zbytočne vyčerpávajú a zvyšujú riziko nesprávneho rozhodnutia. Táto nerozhodnosť našu neistotu iba zhoršuje a vyčerpáva našu emocionálnu energiu. Jedným z kľúčov k ukončeniu neistoty je aktivita. Každému problému venujte čas a pozornosť natoľko, aby ste sa rozhodli a potom už na tom nič nemeňte. Povedzte si, že ste urobili všetko, čo bolo vo vašich silách a hotovo..

4.Pravidelne cvičte – aj fyzicky aj duševne. Pri cvičení nielen že zabránite nežiadaným emóciám ako je stres, ale sa vyhnete aj ich vzniku. Ak si,samozrejme, nedáte hneď na začiatku cvičenia nesplniteľný cieľ. Trebárs keď sa vaša postava ponáša skôr na Helenu Ružičkovú a vy budete chcieť vyzerať po odchode z posilňovne ako Kate Mossová. Cvičte aj svoju myseľ. Premýšľajte o svojich nápadoch, hovorte o svojich pocitoch, vyskúšajte nové veci, ktoré vás priťahujú. V neposlednom rade cvičte aj svoje telo, ale spôsobom, ktorý je vám príjemný. Ak susedka chodí plávať, to neznamená, že vy nemôžete radšej robiť jogu. V bazéne by ste sa zbytočne stresovali rozmýšľaním o tom, prečo sa vlastne neprispôsobila ona vám, ale vy jej. Ak nemáte rada mäso nezačínajte americkú diétu, ale si dajte chlebovú. Vyvarujte sa všetkého čo je vám nepríjemné. Ciest k cieľu je vždy viac. Vyberte si tú pre vás najpríjemnejšiu. To neznamená, že musí byť najľahšia, dôležité je jediné, aby vás nenútila myslieť negatívne.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!