lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo je "in"

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 7.8.2000
späť
Späť

Poslať
 

Je „in“ baviť sa o DNA. Vedcom v americkom štáte Texas sa vlani podarilo po prvý raz v histórii ľudstva vytvoriť umelú DNA, zlúčeninu, v ktorej je zapísaný náš genetický kód.
Pomocou umelej DNA by chceli lekári vypestovať v laboratóriách umelé orgány a končatiny. Ak sa vám táto informácia zdá ešte ako zo sci-fi filmu, druhá bude o našej skutočnej DNA vďaka, ktorej sa novou molekulárnogenetickou metódou podarí rýchlo a bezbolestne odhaliť všetky naše psychické a fyzické ochorenia.

Je „in“ vedieť, že existuje umelá koža. Možno je to budúci kameň večnej mladosti., pretože bude určite príčinou rozvoja plastickej chirurgie. Podarilo sa ju vyvinúť vedcom na glasgowskej univerzite. Tím výskumníkov skombinoval ľudské a zvieracie bunky a tým získal podklad pre umelú kožu, ktorú možno vypestovať v laboratórnych podmienkach. Tým by sa mohla podstatne zjednodušiť liečba ťažkých popálenín.. Pokusná liečba prebieha teraz na viacerých miestach Británie, ale aj USA.

Je „in“ mať plešatého muža. Plešina vypovedá o ich zvýšenej potencii. Problémom je, že podľa posledných výskumov sú plešatí muži náchylní k infarktu. Nechceme šíriť zbytočnú paniku. Nie každý muž, ktorému už v mladosti vypadávajú vlasy, musí dostať infarkt, ale zvýšené riziko tu je a netreba ho podceniť. Je načase začať variť manželovi diétne jedlá.

Je „in“ piť až v pondelok. Podľa odborníkov má piatkové opíjanie sa a stres na začiatku týždňa na svedomí, že na pondelok pripadá väčší počet srdcových infarktov ako na ostatné dni. U žien je nárast v priemere 20% a u mužov 19%.

Je „in“ vedieť, že môžete byť zrodení k prehre. Niektorí ľudia sú, prosto, zrodení k prehre. Pokiaľ niekedy cítite, že váš život by sa dal charakterizovať práve týmto heslom, môžete mať pravdu. Posledné výskumy, ktoré robili na Iowskej univerzite odkryli novú skutočnosť, mozog niektorých ľudí je naozaj od narodenia špecifickým spôsobom defektný, čo má za následok, že títo ľudia robia v rozhodujúcich chvíľach chybné rozhodnutia. V praxi je potom taký človek odsúdený k prehrám. Táto chyba mozgu – „vrodená neúspešnosť“ – má fyzikálnu povahu a je merateľná. Nezdá sa, že má priamy vzťah k inteligencii či ku schopnostiam ovládať iné zručnosti. Podľa odborníkov bude čoskoro možné určiť potenciál každého človeka pre úspešný život – zo skenovej fotografie jeho mozgu v deň narodenia. Nám, čo nás v pôrodnici ešte nefotografovali, pomôžu už iba génové inžinierstvo a tomu sa darí čoraz lepšie.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!