lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tie, ktoré nepriberajú

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 14.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

1 Štíhle maškrtia bez pocitu viny
Bojovať dlhé hodiny s chuťou na sladké sa nevypláca. Vyvoláva to iba stres a tento ešte viac zosilňuje túžbu po sladkom. Nakoniec nevydržíte a namiesto jedného cukríka zjete hneď celý balíček. Ponúkame inú možnosť: hneď podľahnúť maškrtnosti, s pôžitkom zjesť 2-3 cukríky a na celú vec zabudnúť.

2 Štíhle pijú veľa minerálky
Dietetici odporúčajú 3 litre vody denne. Najlepšie nesýtenej, s plátkom citróna. Veľký pohár vody pred jedlom tlmí apetít, naplní žalúdok a napomáha tráveniu. Horúca, prevarená voda, vypitá medzi jedlami, zase pozitívne vplýva na látkovú výmenu. Ani s vodou sa to však nesmie preháňať. Ak jete málo tuhej stravy, voda vám zbytočne vyplaví minerály z tela.

3 Štíhle sú disciplinované
Po 20.00 už nič nevezmú do úst. Vo večerných hodinách už tráviaca sústava nefunguje na plné obrátky. Ak sa ale nedá vyhnúť jedlu (napr .ste pozvaná na večeru), vyberte sa potom na malú prechádzku a ďalší deň neraňajkujte. Takto organizmus využije kalórie z predchádzajúceho dňa a neuloží si ich do tukových buniek.

4 Štíhle prestanú jesť, keď sú sýte
Nenúťte sa zjesť všetko. Zabudnite na zásady, ktoré vám vštepovali v detstve, že ,,dobré deti na tanieri nič nenechajú“. Takto ste si asi vypestovali názor, že ste sýta až vtedy, keď je tanier prázdny. Preto nemajte výčitky svedomia, ak nezjete všetko. Keď ste najedená, vstaňte od stola a zvyšky vyhoďte do smetí alebo odložte do chladničky. Aspoň nepodľahnete pokušeniu ešte trocha ,,vyzobkávať“ .

5 Štíhle sú pohyblivé a dynamické
Nechodia výťahom, radi tancujú, s obľubou chodievajú pešo. Obohaťte svoj život väčšími dávkami pohybu. Nemusia to byť hneď rekordérske výkony, stačí plávanie, bicyklovanie, tanec, aby ste vyrovnali energetickú bilanciu. Viete, že počas 30 minút chodenia po schodoch spálite 300 kalórií – presne toľko, koľko má kúsok torty?

6 Štíhle akceptujú svoje telo
Namiesto frustrujúceho boja s nadváhou si každý deň priateľsky poprezerajte svoje telo pred zrkadlom. Veľa žien s nadváhou má odpor voči vlastnému telu a hovorí si: ,,Aj tak je už všetko jedno.“ Preto je veľmi dôležité vypestovať si pozitívny vzťah k vlastnému vzhľadu, aj vtedy, ak má k ideálu ďaleko. Ak sa poriadne vystriete a prestanete nasilu niečo ukrývať, zistíte, že vyzeráte omnoho lepšie.

7 Štíhle radi chrúmu zeleninu
Málo mäsa, veľa ovocia a ešte viac surovej alebo krátko povarenej zeleniny. Tak by mal vyzerať váš jedálny lístok. Veľmi priaznivé pre postavu je citrusové ovocie, paprika, brokolica a žerucha, ktoré obsahujú veľa ,,zoštíhľujúceho“ vitamínu C, ktorý tlmí apetít a podporuje látkovú výmenu. Pozor, aj zeleniny a ovocia sa dá zjesť toľko, že škodí. Štíhle poznajú mieru. Jedzte aj vy s mierou.

8 Štíhle kupujú systematicky
Skôr, ako pôjdete do obchodu s potravinami, urobte si zoznam nákupov a presne sa ho držte. Takto sa nestanete obeťou kalorických nástrah. Radšej kúpte menej ako priveľa. A predovšetkým: nikdy nechoďte do supermarketov s prázdnym žalúdkom! Hlad nie je pri nákupoch dobrým spoločníkom – s veľkou pravdepodobnosťou neodoláte a kúpite si čokoládovú tyčinku, dva koláčiky, čipsy , banánik...

9 Štíhle jedia často
Minimálne päť jedál denne. Kto jedáva zriedkavejšie, ale zato objemnejšie, núti organizmus k vytváraniu zásob. Pretože všetky kalórie sa nedajú spáliť naraz, ostávajú uložené v tukových bunkách a čakajú na využitie v špeciálnych prípadoch (hlad, fyzická námaha). Časté jedenie malých dávok pokrmov nedá organizmu šancu na vytváranie zásob, pretože celá energia sa okamžite spotrebuje.

10 Štíhle jedia múdro
Nepripustia, aby vznikol pocit hladu. Príliš silný hlad narušuje rovnováhu v látkovej výmene: ak organizmu dlhší čas nedodáme energiu, spustí svoj ,,havarijný program“ a znižuje energetickú bilanciu. V konečnom dôsledku organizmus spotrebuje o 50 percent kalórií menej. Štíhle ženy si počas jedenia robia malé prestávky, vďaka čomu cítia, kedy je žalúdok plný. A ak si niekedy dovolia zjesť viac, nasledujúci deň jedia iba ovocie alebo pijú ovocné šťavy.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!