lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Gwyneth Paltrow

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 28.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Šťastné číslo 7

Na svet prišla 28. 9. 1972 v  New Yorku a rodina, do ktorej zablúdila jej duša už dopredu určovala akou cestou sa blond kráska vydá. Matka Blythe  Dannerová bola známa herečka a otec nemenej známy televízny producent.  Ruch ulíc NY opustila o 11 rokov neskôr, keď sa s rodičmi presťahovala do Los Angeles, kde začala študovať  dejiny umenia.  Po roku ju však škola prestala baviť  a požiadala matku, aby ju presadila v šoubiznise.

Určite to nebolo ľahké, lebo jej milá tvár nie je dosť výrazná, ani sexy a to sú atribúty, ktoré už pár rokov letia. Spočiatku dostávala malé divadelné úlohy po boku svojej mamy, ale otec nebol jej rozhodnutím nadšený. Trvalo dlhšie, kým ho presvedčila o svojom talente.

Šťastie prišlo v nedeľu
V roku 1991 sa v jednu letnú nedeľu vybrala spolu s priateľmi jej rodičov 
  Stevenom Spielbergom a  Kate Capshawovou do kina na Mlčanie jahniat. Mali ešte chvíľu času, a tak diskutovali o umení, keď zrazu Spielberg ponúkol Wendy, tak ju doma nazývali, úlohu vo svojom novom filme Hook. Gwyneth pochopila, že práve toto je príležitosť, na ktorú už dlho čaká a bez ďalších otázok ponuku prijala. Urobila dobre, keď verila svojej intuícii. V jej živote od tohto okamihu nastal zlom. Hrala v dobrých filmoch  a pomaly získavala za partnerov hercov z prvých radov. V 1993 boli jej partnermi Nicole Kidmanová a Alec Baldwin, neskôr Bon Jovi, John Travolta, Dustin Hoffman, Whoopi Goldbergová, Nick Nolte a Brad Pitt v slávnom filme Sedem. 

To už nebola úloha, to zasiahol osud
Kde inde ako pri filmovaní spoznala svoju lásku Brada Pitta. V kultovom filme Sedem, ktorý bol siedmy film jej života,  hrala jeho milenku a do úlohy sa naozaj  vžila. Milenecký vzťah prerástol múry štúdia. Zlé jazyky tvrdili, že sa cez Brada snažila urobiť skok v kariére ,že ho využila na publicitu a kontakty, iní verili v jej čistotu a jemnocit. Čas dáva za pravdu tým druhým. Brad sa oženil s inou a ona má neustále zlomené srdce a smútok v duši. Už nie je Pittove dievča, ale oscarová herečka. Zdá sa, že už vtedy to myslela vážne.  Po dvoch rokoch sa s ním zasnúbila a bulvárne časopisy veštili obom šťastie  a vernosť. Ako inak, veď boli slávni, bohatí, krásni…napokon sa zistilo, že osud je silnejší. Ona sa chcela vydávať a on chcel byť slobodný. Možno tak veľmi tlačila na príležitosť, až ju odohnala.  Napriek tomu obaja prežívali rozchod dosť ťažko a vrhli sa do filmovania. Dnes tvrdí, že by mnohé veci robila inak. Kto vie?
 
Gwyneth využila niekoľko krásnych príležitostí, vo filme Jefferson v Paríži sa stala dcérou Nicka Nolteho, neskôr prijala úlohu v komédii, kde sa učila remeslu po boku Whoopi Goldbergovej vo filme Farby mesiaca. Zahrala si aj s inými hviezdami, ale nikdy nezabudla počúvať svoje srdce a výberu úloh prikladať veľký význam. Tak sa stalo, že odmietla ponuku stať sa hlavnou predstaviteľkou filmu Titanic. Rose si namiesto nej s chuti zahrala Kate Winsletová. Film mal veľký úspech, ale ona svoje rozhodnutie nikdy neoľutovala. Jednoducho sa necítila dosť zrelá na takúto rolu. Jej schopnosť intuície sa potvrdila, keď s radosťou prijala úlohu  v Zamilovanom Shakespearovi. Získala za ňu Oscara. Neminul ju ani Zlatý Glóbus. Medzi jej úspešné filmy patria ešte Talentovaný pán Ripley,   Dokonalá vražda, Emma a iné , ktoré jej zaručujú trvalú popularitu a zbožňovanie fanúšikov. Módne časopisy chvália jej noblesu a vkus, odborné talent a bulvárne chcú vedieť, kedy  sa vydá. Po rozchode s Pittom jej všetci držali palce a už ju videli kráčať po boku Bena Afflecka k oltáru. Nevyšlo to. Po dlhšom období sklamania a smútku ju momentálne robí šťastnou Luke Wilson, s ktorým sa zoznámila tiež pri filmovaní. Rovnako ako ona si potrpí na ležérnu eleganciu a značkové oblečenie. Jej vášnivú lásku k joge, ktorej sa denne venuje až dve hodiny,  zdieľa už menej. Túžba po zdravom životnom štýle teraz medzi hercami letí, takže sú obaja „in“. Gwyneth to , ale myslí vážne. Verí, že duša a telo musia byť v harmónii. Telo je chrám duše a preto musí byť udržiavané a duša prišla na svet, aby sa rozvíjala. Na bledú krásku, dosť výrazná filozofia. Možno preto odborníci Gwyneth nepovažujú za herecký talent, ale tvrdia, že v rôznych kostýmoch hrá samu seba a to je únosné iba v hlavých úlohách. Snáď jej ich osud ešte zopár dopraje. Ak nie, bude sa musieť zžiť s hlavnou úlohou v hre zvanej život a na tú, aspoň z časti , môže napísať scenár sama.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!