lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bouillabaisse z tresky

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 31.8.2005
späť
Späť

Poslať
 

SUROVINY:
800 g solenej tresky
2 biele cibule najemno nakrájané
4 paradajky nakrájané na štvrťky, olúpané a zbavené semien
4 strúčiky cesnaku
4 stredne veľké olúpané zemiaky
1 pór, nie príliš veľký
12 kúskov dohneda opečeného chleba
½ zväzku sušeného feniklu
1 malá viazanička rozmarínu a čerstvého tymianu
kôra z dvoch pomarančov
2 zväzky šafranu
olivový olej
mleté biele korenie
 
POSTUP:
Deň pred prípravou:
Pod tečúcou vodou umyte tresku od soli.
Nasledujúci deň:
Tresku vložte do nádoby, pridajte trochu studenej vody, priveďte do varu a nechajte variť 5 minút. tresku nechajte odkvapkať a vodu, v ktorej sa varila odložte bokom.
Zemiaky nakrájajte na hrubé kusy. Vopred umytý pór pokrájajte. Na troške olivového oleja zľahka opražte cibuľu, pridajte sušený fenikel, neolúpané strúčiky cesnaku, rozmarín, tymian, zemiaky, paradajky, pomarančovú kôru a všetko zalejte šťavou, v ktorej sa varila treska, zmiešanou s rovnakým množstvom vody. Prikryte a nechajte variť, kým zemiaky nebudú „al dente“ (skontrolujte ich špičkou noža). Nakoniec pridajte kúsky tresky a šafran, nádobu prikryte a odstavte zo sporáka. Podávajte ihneď s opečeným chlebom potretým cesnakom. Šafran sa nesmie variť, pretože by zhorkol.
Namiesto tresky môžete použiť aj iné morské ryby.

Recept pre 4 osoby
Čas varenia – 25 minút
Celkový čas na prípravu – 45 minút

Zdroj: GURMÁN – kniha o varnom systéme Zepter


Diskusia k článku:

Po prvé: Správne sa táto vynikajúca francúzska polievka z Marseille píše BOUILLEBAISE. Po druhé: Uvedený recept nemá s originálnym spolocné vôbec nič - ani len meno!
Neregistrovaný - Fidlík, 15.10.2005 11:19
A po tretie Fidlík si uplne v poriadku?
Neregistrovaný - Andrea, 3.11.2005 14:49
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!