lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
POMARANČOVÁ BÁBOVKA

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 12.8.2011
späť
Späť

Poslať
 

Suroviny na 1 bábovku:

 

175 g masla

175 g kryštálového cukru + 1 lyžica hnedého cukru

štipka soli

4 vajcia

250 g hladkej múky

80 g škrobovej múčky

1/2 balíčka prášku do pečiva

2 lyžice rumu

1 minivrecúško pomarančového sirupu Jupí

6 lyžíc pomarančovej šťavy

250 g práškového cukru

 

Príprava:

  1. Maslo, 175 g kryštálového cukru a soľ ručným mixérom dobre vyšľaháme na hustý svetlý krém (cukor sa musí rozpustiť). Potom po jednom zašľaháme vajcia. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva spojíme a striedavo s rumom a 4 lyžicami pomarančovej šťavy zašľaháme do cesta.
  2. Vencovú formu (alebo tortovú formu s bábovkovou strednou časťou, priemer 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Formu naplníme cestom a povrch uhladíme. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme asi 30 až 35 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút odpočívať vo forme. Potom bábovku  z formy vyberieme (preklopíme), jemne ju popicháme špajdľou a pokvapkáme sirupom. Necháme celkom vychladnúť.
  3. Zvyšnú pomarančovú šťavu rozmiešame v miske s práškovým cukrom (môžeme prifarbiť oranžovým potravinárskym farbivom), bábovku oblejeme polevou a necháme stuhnúť. Pri servírovaní ju môžeme dozdobiť kúskami pomaranča.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!