lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ALKOHOL ZHORŠUJE KOŽNÉ CHOROBY, NAPR. AJ PSORIÁZU

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 27.8.2011
späť
Späť

Poslať
 

Podľa najnovších vedeckých štúdií môže alkohol stáť za zhoršením stavu pacientov s kožnými chorobami, akými napríklad sú psoriáza, rosacea, post-adolescentné akné či rôzne ekzémy.

 

Je známe, že konzumácia alkoholu spôsobuje rôzne zdravotné problémy, ktoré majú vplyv na orgány ako sú pečeň, srdce, obličky, krv či kostná dreň. Je tiež zodpovedný za nedostatok výživných látok v organizme a celkové zníženie imunity. Prílišné holdovanie alkoholu má však nežiaduce účinky aj na kožu a je zodpovedné za zhoršenie stavu pacientov so psoriázou, rosaceou, post-adolescentným akné či rôznymi ekzémami.

 

Najnovšie vedecké výskumy ukázali, že alkohol priamo aj nepriamo pôsobí na organizmus týchto pacientov a ich ochorenie sťažuje. Je napríklad zodpovedný za metabolizmus žlčových solí a hladiny estrogénu, čo sa potom prejavuje ako zápal a začervenanie na koži. Ľudia s kožnými problémami, alebo v horšom prípade dokonca chronickou formou niektorej z kožných chorôb, by teda po poháriku radšej siahať vôbec  nemali. Je však známe, že k zhoršeniu priebehu kožných ochorení prispieva aj zlé psychické rozpoloženie. Ako ďalší krok v liečbe by sa preto pacienti mali pokúsiť čo najmenej stresovať.

 

Medicína ponúka niekoľko možností ako kožné choroby liečiť. Najrozšírenejšou je, bohužiaľ, stále ošetrovanie postihnutých miest kortikosteroidmi, a to aj napriek ich známym vedľajším účinkom pri dlhodobej liečbe. Stúpajúcej obľube a povedomiu pacientov a lekárov sa však tešia aj prírodné prípravky bez vedľajších účinkov, ktoré je možno dostať v lekárňach aj bez predpisu a ktorých účinnosť pri psoriáze a ekzematických ochoreniach je veľmi vysoká. Napríklad austrálsky rad Dr.Michaels má podľa odborných štúdií až 82%-tnú účinnosť pri liečbe chronických stavov psoriázy a atopického ekzému. Dôležitou informáciou pre ľudí s kožnými problémami teda je, že po konzultácii s dermatológom je ich stav určite riešiteľný, ak nie dlhodobo vyliečiteľný.

 

Vrátiac sa ku spomínaným neblahým účinkom alkoholu na organizmus, výskumy priniesli aj ďalšie, nemenej zaujímavé poznatky. U mužov, ktorí konzumujú alkohol, môže tento zvyšovať hladinu ženského hormónu estrogénu a naopak znižovať hladinu mužského hormónu testosterónu. To spôsobí, že sa u nich môže vyvinúť tzv. feminizačný efekt, teda sa im začnú zväčšovať prsníky, redukovať ochlpenie, redistribuovať telesný tuk a začnú mať ženskejší vzor tela. Alkoholici mávajú tiež častejšie bakteriálne a plesňové infekcie. To preto, lebo alkohol zapríčiní nedostatok výživných látok v tele, poruchu vstrebávania zinku a vitamínov z čreva. To vedie k zníženiu imunity. Nedostatok zinku, vitamínu C a stopových prvkov spôsobí oslabenie sliznice, zlé hojenie rán a sklony k rôznym infekciám. K ďalším abnormalitám kože patrí vznik trhlín v kútikoch pier či ich krvácanie. Rozvíjať sa tiež môžu červené až fialové hemoragické škvrny na koži a objaviť sa môže aj sklon k ľahšej tvorbe modrín - to je zapríčinené nedostatkom vitamínu B.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!