lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ešte raz o jesennom strese

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 21.9.2001
späť
Späť

Poslať
 

Pohyb
Fyzická aktivita je pre vaše srdce veľmi prospešná. Pri pohybe sa vaše cievy a žily rozšíria a tak do srdca môže prúdiť viac krvi na jeho „výživu“. Pri aktívnom pohybe narastá v krvi hladina priateľského cholesterolu HDL a klesá hladina lipidov, čo je priaznivé pre náš cievny systém. Pohyb rovnako kladne pôsobí aj na normalizáciu krvného tlaku a udržiavanie hmotnosti. Keď vravím pohyb, nemám na mysli maratónsky beh alebo hodiny a hodiny strávené v posilňovni. Bohato postačí ak sa každý deň ráno a večer prejdete so psom alebo si pár minút zľahka zabeháte v najbližšom lese. Nemáte na to čas? Nič sa nedeje. Proste nechodievajte výťahom, ale peši.

Príjemná spoločnosť
Neuzatvárajte sa do seba. Samotárov postihuje infarkt až dvakrát častejšie ako spoločensky žijúcich ľudí. Nehovorte si, že čas strávený s priateľmi na káve alebo na návšteve , bol zbytočne premárnený. V konečnom dôsledku to pomôže len vám a vášmu srdcu. K ľuďom sa snažte byť milý a usmievajte sa na nich. Dobrá nálada tiež pôsobí proti stresu a tým pádom aj proti infarktu. Navyše sa v spoločnosti vždy dozviete, že je na tom niekto horšie ako vy.

Odburavajte stres
Stres je pre vaše srdce najhoršie zlo, aké môže byť. Pri strese sa vaše cievy zúžia, zvýši sa krvný tlak a zrýchli sa činnosť srdca. Dlhodobý stres bez oddychu býva často príčinami srdcových kolapsov. Stres treba každopádne pravidelne odbúravať, ale spôsob ktorý je pre vás najlepší si musíte vybrať sami. Najčastejšie odbúravače stresu sú joga, klasická hudba, fyzická aktivita, prechádzky v lese, pravidelný sexuálny život, bicyklovanie, práca, ktorá vás napĺňa, klebety, behanie po butikoch, návšteva secondhandov atď. Stres vám rovnako dobre môžu pomôcť odbúrať aj vaši domáci miláčikovia. Pes vás bude brávať na zdravé prechádzky. Rybičky v akváriu pôsobia upokojujúco a starosť o mačku vám spôsobí veľa radosti. Spev kanárika uvoľní vašu myseľ a pri pestovaní kvetov. zabudnete na všetky starosti.

Radosť a smiech
Neberte si všetko k srdcu. Nesnažte sa byť vždy 101%-ný. A keď spravíte drobnú chybičku, tak si s toho nerobte ďalší týždeň ťažkú hlavu. Vášmu srdcu to ubližuje. Neobávajte sa vopred srdcovej porážky, chorôb, vojen a podobne. Povedzte si, že to proste nepríde. Snažte sa čo najviac smiať a robiť radosť sebe aj ostatným. Spravte radosť rodine a uvidíte, že ich šťastie je balzam na vaše srdce. Nezabúdajte, že aj to, čo robíte pre druhých, robíte hlavne pre seba.




Diskusia k článku:

Páčia sa mi všetky články, ktoré píše Janka .
Neregistrovaný - Stanulka Duha, 10.10.2001 15:16, redakcia(`na`)radioduha.sk
Páčia sa mi všetky články, ktoré píše Janka .
Neregistrovaný - Stanulka Duha, 10.10.2001 15:16, redakcia(`na`)radioduha.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!