lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Každý deň jedzte zmrzlinu a chudnite

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 30.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

Príliš pekné, aby to mohla byť pravda? Ale nie! Ako sa ukázalo, zmrzlinová diéta má veľa predností : nielen pomáha schudnúť, ale takisto prospieva zdraviu. Zmrzlina posilňuje organizmus a znižuje riziko vzniku takých vážnych chorôb, ako je osteoporóza, vysoký tlak, niektoré druhy nádorov alebo obličkové kamene. Ale pozor! Nie je to dôvod, aby sme hneď siahali po kilových rodinných baleniach obľúbenej zmrzliny.


Ako všetko, čo jeme v nadmernom množstve, aj ona by sa uložila v podobe tuku. Čosi iné sa stane, ak budeme zmrzlinu považovať za stálu zložku racionálneho stravovania. Dietetický plán, vďaka ktorému si môžeme každý deň vychutnávať  zmrzlinu / je cool / a pritom chudnúť, vznikol, ako inak,  v Spojených štátoch, v ktorých priemerný obyvateľ zje 40 litrov zmrzliny ročne. Rozpis je natoľko jednoduchý, že sa dá bez problémov prispôsobiť aj našim podmienkam.

7 dôvodov, prečo často jesť zmrzlinu:
- Aby sme mali zdravé, silné kosti
- Aby sme rýchlejšie spaľovali tuky
- Aby sme regulovali svoj krvný tlak
- Aby sme zmiernili predmenštruačné napätie
- Aby sme zmenšili pravdepodobnosť porážky
- Zlepšili si odolnosť
- Predišli vzniku obličkových kameňov
Hlavným tajomstvom účinnosti zmrzlinovej diéty je vápnik. Jeho nedostatok je vada väčšiny jedálnych lístkov.

Ako to funguje?
Iba 14 percent žien od 20-50 rokov sa stravuje tak, že plne pokrýva odporúčanú dennú dávku vápnika, ktorý potrebuje ich organizmus a vo vekovej skupine po päťdesiatke sú to dokonca iba 4 percentá! Ich strava dodáva organizmu priemerne iba 625 mg vápnika, zatiaľ čo odporúčaná dávka pre ženy predstavuje 1000 mg pre ženy do 50- tky a 1200 mg. pre staršie. Výrazný je aj nedostatok vápnika v jedálnom lístku mužov.
Počas skúmania činiteľov, vplývajúcich na priberanie a chudnutie sa pritom ukázalo,  že veľmi dôležitú úlohu pri nich hrá práve vápnik. Strava bohatá na tento prvok zvyšuje schopnosť organizmu spaľovať tuky. Keď vápnik chýba, bunky hromadia tuk a zväčšujú svoj objem.
Experimenty dokázali, že dôležité je nielen množstvo vápnika, ale aj jeho podoba. Ľudia s nadváhou, ktorí užívali vápnikové preparáty,  spaľovali o 26% kalórií a o 38% tukov viac ako dobrovoľníci, ktorí chudli rovnakým spôsobom, ale neužívali vápnik.  Výsledky boli ešte lepšie, keď vápnik pochádzal z prirodzených zdrojov, predovšetkým  z mliečnych výrobkov.  Niektorým dobrovoľníkom boli podávané tri jedlá denne s obsahom 1200-1300 mg vápnika. Spálili až o 70% kalórií a 64% tukov viac ako ostatní účastníci experimentu. Vedci, ktorí viedli tieto výskumy, započítali k mliečnym výrobkom aj zmrzlinu s obsahom mlieka. Záver? Neľúbite mlieko ani  jogurt? Choďte na zmrzlinu!
Zmrzlinová diéta by nemala prekročiť 1500 kalórií (pre ženy) a 2000 kcal v prípade mužov. Je to o 300-500 kcal menej, ako predstavuje energetická hodnota nášho priemerného jedálneho lístka. Ženy takto môžu schudnúť 15 a muži dokonca až 25 kg v priebehu roka.

Ochladzujte svoj apetít
Zmrzlina uspokojuje apetít omnoho lepšie ako väčšina iných maškŕt. Nemali by sme si ju odopierať ešte z iného dôvodu. Odborníci na zdravú výživu ho nazývajú ,,syndróm zakázaného ovocia“. Keď vieme, že niečo nemôžeme, sústreďujeme sa na to. Túžba narastá a musíme vynaložiť čoraz väčšie úsilie, aby sme ovládli svoj apetít. Pre väčšinu chudnúcich ľudí je takýmto zakázaným ovocím práve zmrzlina. Preto je múdrejšie včleniť ju do dennej energetickej spotreby, ako z času na čas zjesť celé balenie zmrzliny a znivočiť celé  úsilie o chudnutie.

Príklad zmrzlinovej diéty
Každý deň zjedzte porciu zmrzliny. Za predpokladu, že balenie zmrzliny, ktorú ste si vybrali, bude mať do 250 kalórií, môžete ho zjesť celé (muži 1,5 balenia), alebo menšiu porciu, ak je zmrzlina kalorickejšia.


Diskusia k článku:

POTREBUJETE SCHUDNÚŤ? www.SCHUDNUTIE.sk zdravo a trvalo!
Neregistrovaný - schudnutie, 8.9.2004 14:15, schudnutie(`na`)centrum.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!