lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Niečo zdravé a osviežujúce pre maškrtné jazýčky

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 5.9.2008
späť
Späť

Poslať
 

V dnešnom uponáhľanom svete si každý rád dopraje malú maškrtu, ktorá mu spríjemní deň. Pretože je dôležité dbať na vyváženú a zdravú stravu, je dobré vybrať si pochúťku, ktorá nezaťaží naše trávenie a organizmus. Zmrzlina Algida môže byť pre svoje priaznivé nutričné zloženie vhodnou voľbou. Napríklad, zmrzlina Twister obsahuje trikrát menej kalórií ako malý balíček želé cukríkov a tvorí tak len 4 % odporúčanej dennej dávky energie. Množstvo zmrzlín z portfólia značky Algida má vyšší obsah ovocných štiav, menej cukru a nižšie percento tuku. Naviac si doprajete mlieko, tvaroh, jogurt, ovocie, ovocné šťavy, čokoládu aj kakao, či orechy. 

Nedávne prieskumy GfK pre spoločnosť Unilever ukázali, že sa v niektorých európskych krajinách ľudia snažia žiť zdravo. Pokiaľ ale ide o voľbu jedál, majú často veľmi skreslené predstavy a nedokážu presne definovať, čo je a nie je zdravé. Z prieskumu vyplynulo, že veľa konzumentov podceňuje nutričné zloženie zmrzliny a sú presvedčení  o jej vysokej energetickej hodnote -  vysokom obsahu cukrov a tukov.

Pritom je zmrzlina zdravšia, ako si myslíme. Pokiaľ premýšľame, aký dezert si dopriať, je zmrzlina od značky Algida tou pravou voľbou. Zmrzliny bez kakaových či čokoládových polev obsahujú maximálne  4 - 8 % tuku.

Nízky je aj obsah cukru – obľúbené detské zmrzliny Callipo a Twister obsahujú maximálne 18 % cukru a zároveň majú vysoký obsah ovocných štiav. Napríklad Cikk Cakk a Calippo jahoda obsahujú až 15 % ovocia (a žiadny tuk). Oba varianty zmrzliny Twister – green aj orange a Calippo limetka v sebe ukrývajú 10 % ovocia.

Naviac je detské portfólio zmrzliny Algida vyrobené výlučne z prírodných farbív a aróm. Pôvod ich pestrého vzhľadu nájdete v prírode. Pozrime sa na niektoré zaujímavé zdroje týchto prírodných farbív a aróm:


• červená pochádza z malinovej, bazovej či jahodovej štavy, červenej repy či papriky;
• zelená zo špenátu;
• žltá z korenia kurkumy alebo z riboflavínu, ktorý sa nachádza v tele rôzných živočíchov a rastlín;
• oranžová vzniká z prírodných karoténov;
• fialová z čučoriedkovej šťavy;
• hnedá z kakaa, čokolády a karamelu.

V ovocných zmrzlinách Algida nájdete naviac skutočné ovocie, ktoré je do zmrzliny pridávané v podobe ovocných štiav či ich kúskov.

Zmrzlinu si môžete dopriať aj pokiaľ držíte ľahšiu diétu. Pri zmrzline vás totiž jej kalorická hodnota príjemne prekvapí. Je nižšia, ako si myslíte, nakoľko je daná nadýchanou konzistenciou zmrzliny a relatívne vysokým obsahom vody. Napríklad, zmrzlina Twister obsahuje trikrát menej kalórií ako malý balíček želé cukríkov a tvorí tak len 4 % odporúčanej dennej dávky energie. Aj Magnum, ktoré je považované za kalorickú bombu, neobsahuje viac kalórií než polovica tabličky čokolády.

Pre lepšiu prehľadnosť a ľahšiu orientáciu v zložení zmrzliny zmenila v minulom roku Algida aj svoje obaly. Teraz na obaloch spotrebiteľ nájde prehľadnú tabuľku nutričných hodnôt, kde si ľahko zistí obsah energie, bielkovín, cukrov a tukov, a tiež GDA ukazovateľ, ktorý hovorí aké % odporúčaného denného množstva energie daná zmrzlina predstavuje. Na obaloch spotrebiteľ nájde tiež prehľadné ikonky „s ovocnou šťavou“ alebo „iba prírodné farbivá a arómy“.

 


 


Diskusia k článku:

hi??
Neregistrovaný - sliff, 1.2.2012 05:25, ItaltY(`na`)Impell.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!