lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
a zase tie trendy ....

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 18.10.2000
späť
Späť

Poslať
 


Je „in“ brániť sa páleniu záhy. Vedúci výskumu pôsobenia pálenia záhy na vznik rakoviny dr. Jesper Lagergren z Inštitútu Karolinska v Štockholme je presvedčený, že ľudia trpiaci pálením záhy, by sa mali, pokiaľ sa príznaky ich choroby prehĺbia, alebo ináč zmenia, ihneď zveriť do lekárskej starostlivosti. Podceňovať pálenie záhy je mimoriadne nebezpečné.
Bolesti pri pálení záhy môžu byť znamením smrtonosnej rakoviny. Ľudia trpiaci pálením záhy, v dôsledku spätného toku žalúdočných kyselín, sú ohrození rapídne rastúcim rizikom rozvoja rakovinových buniek v hltane. Antacidy na potlačenie symptómov pálenia záhy nebezpečenstvo vzniku rakoviny neodstraňujú, ale naopak zväčšujú. Nové výskumy švédskych lekárov viedli k záveru, že u ľudí trpiacich najmenej raz za týždeň pálením záhy, je nebezpečie ochorenia rakovinou hltanu takmer osem krát väčšie ako u ostatných ľudí. Čím vyššie frekvencie a silnejšie bolesti, tým väčšie riziko. Podľa výskumu, by u ľudí s chronickým pálením či spätným tokom žalúdočných kyselín, mali lekári ostražito sledovať stav hltanu a občas ich prezrieť endoskopom. Podľa ľudového liečiteľstva stav zlepšuje každodenné pitie čaju zo šafránu.
Vlažný šafránový čaj pite tesne pred jedlom, pokryje žalúdočné steny a pomôže telu tráviť.
Príprava: Do hlineného alebo porcelánového džbánu dajte malé množstvo šafránu a zalejte ho vriacou vodou. Nechajte dobre vylúhovať a potom ho sceďte. Pite ho pred každým jedlom, ale varte si každý deň nový čaj. Dobré je dodržiavať pravidlá správnej výživy a nejesť pred jedlom sladkosti. Dbajte na to aj u svojich detí.
... podľa našich starých mám sa osvedčilo:
Vložte si do úst tri štyri zrnká ovsa a pomaly žujte
Vypite denne tri šálky čaju z fenikla a zemežlče
Trikrát denne pite šťavu zo surových zemiakov / musí byť vždy čerstvá/
Trikrát denne vždy pol hodiny pred jedlom zjedzte štipku pomletého horca
Pred každým jedlom vypite pohár šťavy z jabĺk
Ak chcete zmúdrieť „in“ je skákať s deťmi, jazdiť na bicykli a venovať sa aerobiku a posilňovaniu.
Pomôže to zvýšiť vašu vnímavosť v matematike, zdokonaliť vaše jazykové znalosti a schopnosť logickej dedukcie. Kliky vzpierania, zhyby a ďalšie silové cvičenia vytvárajú muzikálne zručnosti, schopnosť pochopiť abstraktné pojmy a zvládať induktívnu logiku.
Takéto sú zistenia biofyzikov z univerzity v Malmo vo Švédsku. Výskumníci vychádzali zo záverov amerického neurológa Freda Gageho, ktorý tvrdil, že v mozgu pravidelne cvičiacich myší sa počet mozgových buniek zdvojnásobil oproti usadlým myšiam. Pokiaľ chcete vedieť presnejšie vyplňovať šekovú knižku, zdokonaliť svoje vyjadrovanie a lepšie zvládnuť písanú angličtinu, behajte, skáčte cez švihadlo alebo sa bicyklujte. Ideálne je učiť sa cudziu reč pri divokom tanci. Ak chcete čítať diela veľkých filozofov a rozumieť im, úspešne riešiť kriminálne záhady, hrať na hudobný nástroj, tak potom vzpierajte, robte zhyby a kliky.
Ak ste už veľmi múdry, zachovajte svoj rytmus a tešte sa zo života. Ak by sa vám zdalo, že večne poskakujúci boxeri nemajú príliš inteligentný výraz v tvári, a že vzpierači sa zväčša nevenujú čítaniu filozofov, vráťte sa na začiatok, kde zistíte, že o IQ sa nejednalo ani v jednom prípade. Ak vás táto odpoveď neuspokojila obráťte sa na vedcov v Malmo.
„In“ je robiť politickú kariéru a vykašľať sa na šľachtický titul. Britský premiér Tony Blair sa odviezol ,aj s rodinou, na dovolenku lietadlom kráľovskej letky Royal Air Force, napriek nesúhlasu kráľovskej rodiny. Prezident USA má moc nad vojnou a mierom na svete a slovenskí privatizéri za desať rokov naprivatizovali väčší majetok, ako by im boli zanechali šľachtickí rodičia za 100 rokov.
„In“ je mať najskôr dieťa a potom sobáš. Aspoň V Hollywoode. Urobili to Catherina Zeta Jonesová, Pierce Brosnan, Madonna... Ak budete zarábať ako oni, tiež vám bude jedno, kedy vás očepčia.
„In“ je, zasvätene hovoriť o tom, že za obezitu je zodpovedný vírus. Vírus nazvaný Ad- 36, spôsobujúci obyčajné prechladnutie, je podľa vedcov pravdepodobne zodpovedný aj za obezitu./ Konečne máme vinníka! Na to si treba dať krémeš!/ Všimol si to Nikhil Dhurandhar z Wisconsinskej univerzity. Zistil, že sa tento vírus nachádza častejšie v krvi tučných ako chudých ľudí a preto majú aj viac protilátok v tele. Veľké množstvo Ad-36 v krvi, je dôkazom prekonania infekcie. Keď infikovali vedci týmto vírusom myši, tie začali najskôr s nádchou a po jej prekonaní, začali priberať na hmotnosti. Výskum sa ešte neskončil.
Je „in“ dopriať pleti zopár prírodných, nechemizovaných látok. Napríklad droždie, ryžu, srvátku alebo olivový olej a soľ. Srvátka je doslova požehnaním pre pleť, ako zvonka, tak i zvnútra. Srvátkový kúpeľ alebo srvátkové obklady pôsobia upokojujúco, čistia a chránia pleť pri podráždení alebo nadmernom slnení. Pitie srvátky regeneruje organizmus a vyplavuje toxíny z tela..
Vašu pleť rozjasní a dodá jej dostatok vitamínov maska z droždia rozmiešaná s kvapkami olivového oleja. Jedenie droždia upokojuje a regeneruje vlasy a pleť. Ryža, ktorá sa osvedčila pri udržovaní štíhlej línie / nesmie sa jesť ako príloha, ale ako hlavné jedlo/, má vynikajúce čistiace účinky, ktoré objavili už veľmi dávno Japonky. Stačí ju rozvariť, v dostatočnom množstve vody, na kašu a keď má približne teplotu vášho tela, natrieť ju na tvár a dekolt. Pri pravidelnom čistení pleti ryžou, bude vaša pleť čistá, bez pórov a veľmi jemná. Aj keď sa to nezdá, pleť zjemňuje aj soľ. Obyčajná rovnako ako morská. Aby ste videli výsledky čo najskôr, vezmite si soľ do sauny. Keď sa trošku spotíte, natrite si celé telo soľou aspoň v centimetrovej vrstve. Po 20 minútach soľ opláchnite. Kožu budete mať jemnú, hladkú a soľ z nej vytiahne všetky nahromadené jedy.
„In“ je piť ešte viacej vody, ako ste pili doteraz.. Moderné je aj heslo, že hlad, je iba maskovaný smäd. Keďže v našom organizme tvorí asi 70% voda, je bez jej dostatočného prísunu takmer nefunkčný. Voda sa stará o to, aby správne fungoval krvný obeh, aby pracoval mozog, voda zaisťuje vstrebávanie živín aj látkovú výmenu, pomáha nám tráviť, vylučovať jedy a udržiavať správnu teplotu.
Stará sa o krásu našej pleti, o vzhľad vlasov a zdravie našich ľadvín. Dva litre tekutín, sú to najmenšie množstvo, ktoré by sme si mali dopriať. Keďže pramenistá voda, je už iba v rozprávkach, pite hlavne minerálne vody.
Odporúčame tie s menším množstvom sodíka, ktorý sa môže hromadiť a pohrať sa s naším tlakom. Vsaďte radšej na vápnik a horčík .Výborné sú bylinkové čaje, s mierou aj čierny čaj. Úžasné vlastnosti má kvalitný zelený čaj. Vhodné sú aj čisté, nesladené ovocné šťavy. Nedostatok vody sa najskôr prejaví na pokožke, potom na kruhoch pod očami, neskôr na bolestiach hlavy a zlej nálade.



Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!