lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Trendy .....?

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 26.10.2000
späť
Späť

Poslať
 


Je „in“ starať sa o počasie, hovoriť o ňom a veriť, že napokon človek rozkáže dažďu, vetru. Odkedy existuje ľudstvo, počasie mu vždy spôsobovalo problémy. A človek sa jeho rozmarom bránil. Raz to boli šamani čo rozháňali oblaky, inokedy zaklínači privolávali dážď, potom prevzali túto úlohu ezoterici, psychotronici a napokon sa čínski vedci rozhodli podľa zákonov komunizmu rozkázať vetru aj dažďu. V zime sa tento pokus skončil katastrofou.
Pôvodným úmyslom čínskej vlády bolo vyvolať dážď, ktorý by zavlažil oblasti, kde málo pršalo. Výsledok experimentu bol však hrozný. Snehová nádielka ochromila Peking a Sin-ťiang. Snehová kalamita si vyžiadala niekoľko mŕtvych a veľa zranených. Stovky domov bolo zničených. Číňania však experimentujú ďalej. Rovnako ako v USA a v Rusku existujú v Číne špecialisti, ktorí sú schopný dážď vyvolať. Metóda je pomerne jednoduchá. Do veľkých mrakov je odpálená raketa so zlúčeninou jódu. Kryštály pôsobia v mrakoch ako magnety, ktoré k sebe priťahujú vodné pary. Mraky sa postupne stávajú ťažšími a nakoniec začne pršať. A práve túto metódu, chcú teraz, keď hrozí sucho, vedci znova využiť.

Opatrnosť je „in“. V Nemecku zúrila v novembri panika. Do Frankfurtu totiž priletela študentka umenia z Dusseldorfu, ktorá bývala v západnej Afrike. Pri návšteve Pobrežia slonoviny sa nakazila horúčkou „Lassa“. Ide o obávanú smrtiacu chorobu, ktorá sa začína ako obyčajná chrípka, ale po niekoľkých dňoch sa dostavia vysoké horúčky, postihnutý vracia krv, a nakoniec mu krv doslova presakuje cez kožu. Nasleduje ďalšie štádium. Smrť v krutých bolestiach. Žena napokon vírusu podľahla. Úrady evidovali aj ďalších desať ľudí, ktorí sedeli v lietadle neďaleko nakazenej študentky. O ich stave už svetové agentúry neinformovali. Aj keby všetci prežili, práve teraz v čase dovoleniek treba byť opatrní.
Mesto New York opäť ohrozujú komáre. Zdravotníci v telách dvoch mŕtvych vrán na Staten Islande /časť New Yorku / objavili smrtiaci západonílsky vírus, ktorý komáre prenášajú na človeka. V minulom roku mal na svedomí 62 nakazených a sedem mŕtvych. Prvý raz sa na západnej pologuli objavil tento vírus minulý rok.. Dovtedy sa výnimočne objavoval v subtropickej Afrike a na Blízkom východe. New York je kvôli virusu v pohotovosti už od začiatku leta. Nádej, že neprežil zimu, už neexistuje. A tak ostávajú iba postreky, dlhotrvajúci boj a opatrnosť na cestách. Západonílsky vírus postihuje mozog a nervový systém a prejavuje sa vysokými horúčkami a bolesťami kĺbov. Medzi najviac ohrozených patria starší ľudia, mládež a ľudia s narušeným imunitným systémom. Vyskytuje sa najmä tam, kde sa v stojatej vode rodia komáre. Riešením je spať v zatvorených klimatizovaných miestnostiach, nosiť dlhé oblečenie a používať repelenty.

Je „in“ vedieť, že sú krajiny, kde aj slová zabíjajú. Môže sa vám to stať, keď niekoho nahneváte na Mali, na Madagaskare, Fidži a na ďalších ostrovoch. Tu sú obyčajné slová častým nástrojom zla a neobyčajnej kliatby, ktorej je veľmi ťažko sa zbaviť. Často je to dokonca nemožné. Gejzír záporných síl nemusí rozpútať len premyslená snaha ublížiť. Stačí trocha rozčúlenia a z úst vyletí smrtiaca hrozba, ktorú už nejde odvrátiť. Niektoré kmene juhoafrických Indiánov sa vyhýbajú akejkoľvek hádke, pretože dobre vedia, čo môžu nevhodné slová spôsobiť; iné naopak, zámerne používajú slová, ako vražednú zbraň. Keď niekto ublíži napr. Saramakkom, povedia: „Nech ťa uhryzne had!“ Otec Gross, misionár, ktorý s týmto kmeňom žil viac ako štyridsať rokov, tvrdí, že žiadny z prekliatych neprežil viac ako tri dni a väčšina skutočne zomrela na otravu hadím jedom. Preto berte toto upozornenie vážne. Slovami sa dá zabíjať všade na svete, našťastie nie všetci to dokážu. Nenechajte sa vyviesť z miery, úsmev a priateľské gestá sú najlepšia obrana v neznámom prostredí.

„IN“ je trpezlivosť, znášanlivosť a pokoj. Magické číslo 2, ktoré píšeme v dátume už od prvého januára, nám prináša nielen nové storočie, vstup do tretieho tisícročia, ale aj boj dobra so zlom. Napriek tomu, že pápež, prezidenti veľmocí i malí slovenskí politici, volajú po zjednotení, dvojka je číslom rozdvojenosti. Čo potvrdzuje tento nepokojný rok. Je to boj medzi pokojom a vzplanutím. Pod vládou Mesiaca, ktorý je patrónom čísla 2 však môžu nastať zmeny v spôsobe myslenia. To znamená, že konflikt medzi „dobrom“ a „zlom“ sa ešte vyostrí. Tie úvodzovky sú na mieste. Kto dnes vie, čo je dobré alebo zlé z hľadiska večnosti? Aj príslovie, že cesta do pekla je dláždená dobrými predsavzatiami varuje. Isté však je, že vrany budú ešte častejšie sadať k vranám a vlci budú s vlkmi vyť. Je to paradoxné, ale mnohí pocítia hlbšiu spolupatričnosť k určitej skupine, čo samozrejme vyvolá búrlivé diskusie a rozpory medzi prívržencami opačných pólov. Ak nebudeme chcieť porušiť rovnováhu, ktorá je základom mieru, budeme potrebovať viac diplomacie, vzájomnej úcty, trpezlivosti a menej unáhlených činov, vynášania konečných verdiktov a citových vzplanutí. Rok môže priniesť aj nových priateľov, zmenu v medziľudských vzťahoch a zmenu spoločenského postavenia. Heslo roka: Trpezlivosť ruže prináša. Myslime na to každý deň, pretože narušenie rovnováhy medzi dvoma pólmi, môže znamenať aj toľko razy predpovedaný zánik sveta. Ak pridáte svoju vlnu k hnevu k nahromadenému zlu, možno sa zbavíte možnosti prežiť život na Mesiaci, tešiť sa z vyhraného boja s rakovinou a Aidsom, s celulitídou a chrípkovými epidémiami. Prídete o spoluprácu s robotmi, o zrod dokonalých detí, vďaka génovému inžinierstvu, o zánik starých náboženstiev a vznik nového náboženstva. Prídete o veľa lásky a porozumenia Trocha viac sebakontroly za to, hádam, stojí.

„OUT“ je všetko čím niekomu ubližujete. Neochota, ufrfľanosť, nedochvíľnosť, zrada, netrpezlivosť, nedostatok úcty, lakomosť, neslušnosť, hlučnosť, egoizmus, krutosť, ľahostajnosť...





Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!