lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Úplet opäť letí

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 30.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

Modely môžu kopírovať 40-te, 60-te, 70-te, 80-roky, ktoré zodpovedajú aj dnešnej dobe. Trendom sú aj úplety s čisto mužskými prvkami a tlmenou farebnosťou. Sivou, bordovou, pieskovou, hnedou. Pre mladé dievčatá je zasa určený celý rad jasných pastelových farieb, najmä jablková zeleň. Pre ženy „absolútne in“ je tu levandulová, ružová a oranžová.
Dĺžka pulóvrov sa líši podľa vkusu a postavy majiteľky. Od kratučkej nad pupok -až po úplne dlhé úpletové pulóvre a kabáty. S dĺžkami sukní je to rovnaké. Od mini po maxi. Sukne sú napriek praktickosti a pohodlnosti pôvabne ľahké, padavé alebo stroho úzke s rafinovaným obkreslením ženských línií. Svoju obrodu slávi aj pletená vesta a úpletové šaty. Naďalej sú v móde „sety“/ pulóver so svetrom / a hrubá niť. Veľmi módne sú aj športové pulóvre s vypletaným nórskym vzorom, zlatou a striebornou ozdobou alebo s vypletaným pepitom či stopou kohúta. Napriek tomu, že dominujú roláky, neodzvonilo ani „véčkam“ a okrúhlym výstrihom. Zaujímavou novinkou je hrubý vlnený rolák bez rukávov a na ňom sveter z rovnakého materiálu.
Ženskosť a elegancia dominujú aj v úpletovej móde a k nim sa pridáva kombinovateľnosť. Sukňa ,pulóver, kabátik, kabát a úpletový klobúk môžu v rôznych farebných kombináciách vytvoriť vždy nové modely a nálady nositeľky. Krásnu ukážku úpletovej módy nájdete u Ivety Lederer v centre Bratislavy. K vybraným kombináciám vám poradia aj šáliky, klobúky a kabelky.
Tak neváhajte, chyťte ihlice, alebo sa vyberte na nákup. A ešte maličkosť. Úplety môžete ozdobiť pierkami, kožou, strapcami, cvokmi, výšivkou a aplikáciami. Netreba to však preháňať. Aj v móde platí, že v jednoduchosti je krása.




Diskusia k článku:

súhlasím – niet nad vlastnoručne upletený výtvor. Zohrejeme sa nielen keď ho nosíme, ale aj ten hrejivý pocit pri jeho zdarnom vytváraní stojí za to. A to nehovorím o radosti, keď naše dielo alebo „veľdielo“ nosia naši blízki. <BR>Keď sme už pri tých ručných prácach – aj háčkovanie má svoje čaro, prišla som mu na chuť len nedávno. A má aj svoje výhody – háčik s klbkom je predsa len spratnejší, dá sa lepšie schovať do kabelky ako ihlice. A rýchlejšie vytiahnuť a spratať v dopravných prostriedkoch, v čakárni u lekára, a inde. Chcela by som sa spýtať, či niektorá návštevníčka „Lady“ (alebo nakúkajúci návštevník po dohovore so svojou partnerkou, mamou, atď.... :-) ) nemá návod na háčkované papučky pre batoľatá. Ja som doma prelistovala všetky staršie časopisy a našla som len na pletené. Ak áno, bola by som veľmi vďačná, keby som si ho našla v pošte: zb@zoznam.sk. Alebo priamo na Lady – veď čo ak by mali záujem aj viaceré „ladies“. <BR>
Neregistrovaný - zdenka, 31.10.2001 13:15
Ctená autorka člaánku, naozaj si myslíte, že žena, ktorá nevie štrikovať je menej šikovná. Vedzte že práve tieto zadubené názory narobili a bohužial asi aj narobia veľa nešťastia v živote mnohých dievčat - už teraz Vám vďaka!!!
Neregistrovaný - Nešika, 31.10.2001 23:00
Ahoj Zdenka!<BR><BR>Neviem ani háčkovať ani štrikovať = pliesť priadzu na ihliciach. (Je to škoda, lebo keď stroskotám na pustom ostrove, takéto zručnosti mi budú cýbať. :-))) Niečo ako literatúru by som však vedel zohnať. <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 5.11.2001 08:20, pelech(`na`)dmd.sk
S úsmevom!<BR>Moja manželka kedysi dávno prehlásila, že nebude štrikovať ani keď jej dolámem ruky. Nemyslím si pre to ale, že je menaj šikovná ako né ženy. Skôr naopak. <BR>Na druhej strane, je to dobre, lebo u nej prevláda vlastnosť, že čo rukami urobí, to hubou pokazí. (Teraz nehovoríme o orálnom sexe!) Takže vlastne dobre že neštrikuje....<BR><BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 5.11.2001 08:26, pelech(`na`)dmd.sk
Buéééé, ani ja neviem štrikovať a háčkovať. Ale za to moja svokra vie! Tak som jej nakreslila vzor, kúpila bielu bavlnku a poprosila, aby mi uháčkovala hviezdičky. Majú priemer 3 cm. Po naškrobení a vyžehlení sú prekrásne na vianočnom stromčeku. 50 snehových vločiek urobí z vianočného stromčeka báseň :-).
Neregistrovaný - nena, 5.11.2001 12:26, nena(`na`)post.sk
Janko, na pustom ostrove by ťa asi uživili iné zručnosti, čo tak vedieť uloviť ryby, alebo nejaké zvieratko, a potom ho pripraviť na nejaký spôsob? Nepochybujem o tom, že ako vynikajúci kuchár to určite budeš vedieť. a od hladu by si nezahynul. :-)) A postaviť si z dostupného materiálu strechu nad hlavou, a iné činnosti potrebné k životu....? Myslím, že stroskotancom na ostrovoch sa veľmi nechce (a asi ani nemajú chuť) bavkať sa s preberaním očiek na ihliciach alebo háčiku. A ďakujem za ponúkanú pomoc, beriem všetkými desiatimi.
Neregistrovaný - zdenka, 5.11.2001 13:48
Milá drevená nešika, nič si z toho nerob, máš určite iné prednosti, pre ktoré si pre iných ľudí zaujímavá. A všetko sa dá naučiť, keď človek chce.
Neregistrovaný - zdenka, 5.11.2001 13:50
ahojte...hackovat som sa nucila uz davno ale steale je to len o tom istom hackujem taskz alebo teerayz najnovsie penayenkz...keby ste niekto vedeli napriklad o navode na klobuk..chcem sa totiz do toho vrhnut a skusat si tym privzrobit...aspon na mineralku...plutva@centrum.sk
Neregistrovaný - karolina, 15.7.2009 20:14, plutva(`na`)centrum.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!