lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Závesy

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 17.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

Dnešným trendom v tvorbe dekorácií je viac kvality a menej hmoty. Keď predtým stačilo kúpiť niekoľko metrov látky a zavesiť ju nariasenú na žabky, dnes sú v móde rafinované závesy. Často vyzerajú iba ako ľahký obláčik, na ktorom pokojne môžu sedieť zlatí anjeli, iné pripomínajú ranné zore a svojou ružovo-modrou atmosférou nás príjemne vnárajú každé ráno do nového dňa, ďalšie vo veľkých uzloch s chvostami plnými farieb pripomínajú čašu hojnosti. Fantázii sa medze nekladú, treba len zvážiť štýl nábytku a môžete začať vymýšľať. Príjemnou zmenou je, ak si spolu so závesom zmeníte farbu steny pri oknách. Často táto nová kombinácia urobí zázraky a vy dostanete novú krv do žíl pri pohľade na vaše obľúbené farby a materiály. Odhoďte škrupule, vytvorte si farbami miesto pre optimizmus, snenie, radosť. Kúsok harmónie ľahkej ako vánok, či kus ochrany lesklej a kovovej, kus zelenej prírody doma, alebo broskyňový sad. Kúzla s farbami a látkami sú nekonečné, preto sa nebojte experimentovať, veď to nie je navždy.
V podstate máte možnosť vybrať si z niekoľkých štýlov.
KLASICKÝ ŠTÝL sa vyznačuje bohatým riasením a dekorativnym tvarovaním vzdušných materiálov. Pripevňuje sa krúžkami, žabkami, viazaním. Často sa z látky vytvárajú ružice a girlandy, v hornej časti sa zdobí pelmetmi / krátke nariasené, podšité pásy látky/ Po stranách okien splývajú bohato zvlnené pásy látky zopnuté kovovými ozdobami, ozdobnými šnúrami so strapcom, umelými kvetmi atď. Tento štýl sa hodí najmä do priestorov s vyššími stropmi a ku starožitnému, či klasicky tvarovanému nábytku. Pri tomto štýle nemáte síce veľkú možnosť čarovania, ale hra s farbami je aj s tomto prípade dovolená. Špičkoví návrhári ponúkajú stále nové a nové materiály a farebné kombinácie. Nie vždy máme odvahu hľadať niečo nové. Ak si nedokážete predstaviť, čo by vás najviac oslovilo, ale túžite po zmene, stačí navštíviť interierové štúdio, kde vám odborníci poradia.
VOÁL Voály dnes často nahradzujú klasickú syntetickú záclonu, sú moderné a praktické. Tlmia prenikajúce slnečné lúče, a pritom prepúšťajú svetlo. Môžu teda slúžiť aj ako záves, aj ako záclona. Voál - voile znamená vo francúzštine závoj. Z toho vyplýva, že ide o jemnú, vzdušnú tkaninu, z rôznych materiálov. Voály môžu byť jednofarebné, vyšívané, s farebným potiskom či s tak zvanými leptanými vzormi. Veľmi efektne pôsobia tie s kovovým vláknom alebo s vysokým leskom.
JAPONSKO/ČÍNA 2000 – tento trend charakterizuje jednoduchosť a jasnosť.
Charakteristické je aj použitie výlučne prírodných materiálov. Farby sú jasné, plné odtiene červenej, akcent sivá a tehlovohnedá.
V podstate to isté, ale s troškou rafinovanosti pri tvorbe závesov sa dá povedať o MODERNOM ŠTÝLE.


Ak budete mať trochu šťastia podarí sa vám zohnať materiál s tzv. koordinačnými vzormi. To znamená, že získate látku, ktorá má základný motív a ďalšie obmeny tohto motívu sú rozpracované v podobe obrusov, podušiek, obrúskov, utierok a často aj posteľnej bielizne.
Skrášlite si byt a potom nanovo užívajte teplo domova. Je to, ako by ste sa znova zamilovali do svojho partnera.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!