lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sexuálne deviácie

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 22.10.2002
späť
Späť

Poslať
 

Váš muž sa domáha, aby ste ho počas ľúbostného aktu silno škriabali po chrbte. Čím hlbšie ste vrývali nechty, tým väčšiu rozkoš prežíval...Prekročili ste hranice? Z lekárskeho pohľadu nie. Perverzné správanie je až také, ktoré je nebezpečné pre vaše zdravie alebo zdravie vášho partnera. Aké sú najčastejšie deviácie?

FETIŠIZMUS – je úchylka, pri ktorej muža alebo ženu sexuálne nevzrušuje partner, ale iba časti jeho tela:  napríklad prsia, ruky, alebo predmety patriace partnerovi ako napr. pančuchy, pero a pod. Kontakt s nimi môže viesť k masturbácii. Umiernený fetišizmus nie je škodlivá praktika. Samozrejme pod podmienkou, že sex s predmetmi celkom nenahradí sexuálne spolužitie s partnerom.
SADIZMUS -  hovoríme o ňom, keď sa dosiahnutie sexuálneho uspokojenia zintenzívňuje počas ubližovania partnerovi. Môže mať nevinnú formu, napr. ťapnutia po zadku, ale môže sa zmeniť aj na veľmi brutálne správanie. Sadistické sklony môžu byť nebezpečné najmä ak partner robí niečo, čo si vy neželáte. Ak sa tento scenár opakuje, mali by ste ísť k sexuológovi.
MASOCHIZMUS – prameňom sexuálneho uspokojenia je bolesť. Ľahká forma masochizmu je často badateľná u žien, ktorým sa páčia málo jemné nežnôstky, napríklad silné štípanie alebo hryzenie bradaviek. Nie je to nebezpečné, pokiaľ neprichádza k poraneniu.

Ako sa rozprávať s partnerom?
Úprimne – máte právo čakať vysvetlenie, prečo až doteraz ukrýval svoje netypické sklony. Ak napríklad povie,  že sa bál, že vás stratí, bude úprimný a otvorený, zamyslite sa, či ste schopná novú situáciu akceptovať. Možno prídete k záveru, že nová pravda je pre vás neznesiteľná a jeho sexuálna odlišnosť vaše partnerstvo ničí. Najlepším riešením bude návšteva u odborníka.

Prečo k lekárovi
Keď muž v sebe odhalí ,,nenormálne“ túžby, zvyčajne ich najskôr tlmí, pretože podozrieva, že by ich nikto neakceptoval. Po niekoľkých rokoch sa môžu  prudko vymknúť  spod kontroly, napr. pod vplyvom alkoholu, silného stresu, únavy. Deviant sa vtedy môže dopustiť aj násilia. Samozrejme foriem sexuálnej deviácie je omnoho viac. V partnerstve však platí, čo neubližuje a neničí našu psychiku, to môžeme tolerovať. 


Diskusia k článku:

DEVIÁCIA - vzorec sexuálneho správania, ktorý sa odchyľuje od noriem danej spoločnosti alebo od uznávaných spoločenských štandardov; má vždy záporný hodnotiaci nádych, často sa myslí sexuálna perverzia <br> ecoutizmus - sexuálna deviácia spočívajúca v počúvaní magnetofónovych záznamov so zvukmi koitu a pod. <br> masochizmus - podľa rakúskeho spisovateľa Sacher-Masocha (1836-1895), ktorý túto aberáciu románovo opisoval - sexuálna úchylka, pri ktorej sa masochista ukája tým, že je ponižovaný a týraný osobou, ktorá ho pohlavne vzrušuje. U jednotlivca dochádza k sexuálnemu uspokojeniu iba vtedy, keď je týraný. Ide o pasívnu formu sexuálnej perverzie, v ktorej sa združuje vzrušenie s bolesťou duševnou alebo telesnou. <br> sadizmus - sexuálna deviácia; spočíva v ukajaní pohlavného pudu telesným alebo psychickým týraním sexuálneho partnera; od slovnej agresie cez štípanie, kúsanie, zraňovanie, bitie, škrtenie až k vražde <br> sexualita - pohlavnosť - súbor pudov, postojov, zvykov a činností, ktoré sa vzťahujú k sexuálnemu styku. Sexuálny pud je vrodený človeku práve tak ako napríklad zvieraťu. Pre sexualitu, ktorá je ľudským javom, je charakteristický riadený výber sexuálneho partnera (vyjadrený napríklad v sexuálnych tabu), priebežné uspokojovanie sexuálnych potrieb, a to bez sledovania reprodukcie druhu, a kultúrná určenosť uspokojovania sexuálnych potrieb. Človek svoje sexuálne potreby uspokojuje spravidla spôsobom, ktorý je v spoločnosti, ktorej je príslušníkom, akceptovaný a schválený <br>
Neregistrovaný - Tulipan, 22.10.2002 10:43
tulipan, si od fachu? ....myslím, že všetkého s mierou, pretože aj dobrého veľa škodí:-)))
Neregistrovaný - smile, 22.10.2002 10:54
. . . odbornik...mozno ziskane praxou. :-)))
Neregistrovaný - <big> ¤</big>, 22.10.2002 11:47
mixy, možno áno :-))))) .. ale také "jemné násilie" je celkom príjemné:-))))
Neregistrovaný - smile, 22.10.2002 12:16
Smile súhlasím.:)
Neregistrovaný - Bellezza , 22.10.2002 15:35
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!