lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo ženám vypadávajú vlasy?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 24.10.2002
späť
Späť

Poslať
 

Ak denne strácame približne 100 vlasov, nemáme dôvod robiť si starosti. Horšie už je, ak ich vypadáva viac. Príčin, pre ktoré vlasy začínajú rednúť, je niekoľko

DOMÁCI MINITEST
Ak chcete zistiť, či vám nadmerne nevypadávajú vlasy, chyťte prameň (15-20 vlasov) a pomaly ťahajte. Ak vypadnú 2-3 vlasy, všetko je v poriadku. Ak viac, je to už dôvod na znepokojenie.

KDE HĽADAŤ PRÍČINY?
1 Nevhodná strava.
Ak organizmus nedostáva vhodné množstvá výživných látok a vitamínov (najmä E a A) a stopových prvkov (železo, zinok, magnézium), jeho slabá kondícia sa prejaví aj na vlasoch. Stav vlasov sa zhoršuje počas diét, najmä pri dodržiavaní monodiéty (napr. jedení výlučne ovocia alebo zeleniny).
2 Nesprávne ošetrovanie. Príčinou vypadávania vlasov  môže byť aj nevhodné česanie (napr. ak sú vlasy neustále silno stiahnuté do gumičky). Po zmene účesu sa vlasy postupne zregenerujú.   Zničiť si vlasy a spôsobiť ich nadmerné vypadávanie môžeme aj farbou zlej kvality, výrobkami na trvalú a vyrovnávanie vlasov.
3 Choroby. Infekčné choroby sprevádzané vysokými teplotami sa môžu prejaviť aj dva-štyri mesiace po ustúpení horúčky. Treba ich posilniť vitamínovo-minerálnymi výživovými doplnkami.
4 Stres. Psychický a fyzický šok môžu takisto spôsobiť vypadávanie vlasov. Nedeje sa to však okamžite, ale až 2-3 mesiace po samotnom zážitku (napr. infarkte alebo prepadnutí). Pomôcť môžu takisto vitamínovo-minerálne preparáty. 
5 Hormonálne ťažkosti.
Zvýšená alebo znížená činnosť štítnej žľazy. Stav vlasov sa zlepší po hormonálnej kúre, ktorá  zlepší činnosť žľazy.
Tehotenstvo. Po pôrode často prichádza k poklesu hladiny hormónov, najmä estrogénov, čo môže spôsobiť vypadávanie vlasov.  Ide o normálny stav, ktorým sa netreba znepokojovať. Stav vlasov sa postupne zlepší – najneskôr po 6-8 mesiacoch  dorastú zdravé vlasy.
Menopauza. Klesá hladina ženských hormónov a narastá hladina mužských hormónov, ktoré spôsobujú, že vlasové lôžka sa zmenšujú. Vypadávanie vlasov môže byť   spôsobené aj stresom spojeným s menopauzou. Možno sa mu vyhnúť náhradnou hormonálnou kúrou.
6 Lieky. Vypadávanie vlasov môže byť spôsobené aj  užívaním niektorých liekov, napríklad používaných  pri liečení chorôb štítnej žľazy, epilepsie, artritídy,  parkinsonizmu, zrážanlivosti krvi. Po skončení liečenia vlasy väčšinou získajú prechodne zníženú kvalitu.

Nestrachujte sa do zásoby
Vlasy vždy po istom čase vypadávajú, pretože jednoducho prichádza k ich výmene. Približne jedno percento vlasov na hlave sa vždy nachádza vo fáze vypadávania. Tento proces je najintenzívnejší na jar a na jeseň.


Diskusia k článku:

asi mesiac mi strasne vypadavaju vlasy. co mam robit? zacali mi vypadavat teraz v lete, ale neviem ci je to zmenou pocasia. stale ked si ich chytim, tak vypadnu. neviem co mam robit. ako je to s tou vymenou vlasov? ako casto sa takto menia vlasy a ako dlho to trva?
Neregistrovaný - nikolka, 3.7.2006 12:08, nikola1(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!