lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sexualita človeka je "natvrdo zapísaná" v jeho mozgu ešte pred narodením

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 17.10.2003
späť
Späť

Poslať
 

Britskí psychológovia našil údajne významný dôkaz  podporujúci teóriu, že svoju sexualitu si človek nevyberá, ale že ju má "natvrdo  zapísanú" v mozgu ešte pred narodením.  Na dôkaz svojej teórie vedci z londýnskych inštitúcií zvoli takzvaný šokový test, teda reakciu človeka na nečakaný podnet.

V tomto prípade si zvolili  mrkaciu reakciu oka a skúmali reakcie heterosexuálne a homosexuálne orientovaných  osôb na náhly hluk.  Zistili prekvapujúco významné rozdiely v reakciách tak mužov a žien,  ako aj homosexuálov a heterosexuálov, ktoré podľa nich môžu súvisieť s oblasťou mozgu  určujúcou našu sexuálnu orientáciu. Doktor Qazi Rahman z University of  East London  zistil,  že reakcie lesbických žien sú omnoho podobnejšie tým, aké by sa normálne očakávali  u heterosexuálnych mužov. Podobne homosexuálni muži, hoci v trochu nižšej miere,  vykazovali reakcie podobnejšie heterosexuálnym ženám. Výsledky výskumu, na ktorom  spolupracovali vedci z londýnskeho Ústavu psychiatrie a Kráľovského kolégia, môžu  podľa  doktora Rahmana ovplyvniť spôsob, akým spoločnosť nazerá na otázky ľudskej sexuality, pretože sú prvým nezávislým dôkazom nezískanej (teda nenaučenej) neurologickej bázy  pre  sexuálnu orientáciu človeka. Bádatelia pri štúdii použili techniku tzv. prepulznej inhibície (PPI), pri ktorej umiestnili subjektom pod oko elektródy a merali nedobrovoľný pohyb  oka  ako  reakciu na púšťané zvuky. Zistili, že skúmané subjekty nečakane vystrašil náhly hluk, ktorému predchádzal tichší zvuk. Výsledky namerané u lesbičiek (33%) sa pritom viac  približovali údajom heterosexuálnych mužov (40%) a reakcie gayov (23%) sa skôr podobali  na reakcie heterosexuálnych žien (13%), hoci nie až v tak výraznej  miere ako v prípade lesbičiek a mužov. Doktor Rahman z toho vyvodil záver, že prinajmenšom lesbické ženy sa  so svojou sexuálnou orientáciou už narodia. "Reakcia na nečakaný podnet je podvedomá a  nemožno sa ju naučiť," vysvetľuje. "Pochádza z najstaršej oblasti mozgu nazvanej  limbický  systém, ktorý zároveň kontroluje naše sexuálne správanie. Naše zistenia sú veľmi silným  dôkazom, že prinajmenšom ženská sexuálna orientácia je v tejto oblasti mozgu  'natvrdo  zapísaná' a nedá sa naučiť."    

Diskusia k článku:

dobry poczatek
Neregistrovaný - fleweewlY, 1.2.2011 08:35, xfersomones(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!