lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako sa komplexne starať o pleť

  Spracoval(a) : MUDr. Miloslava Moskalyková
Dátum : 14.10.2004
späť
Späť

Poslať
 

Aby bola pleť krásna, musí byť predovšetkým zdravá, a preto sa o ňu musíme starať komplexne. Prvým krokom ku krásnej a zdravej pleti je šetrné, ale dôkladné čistenie. Prečo je to tak ?

Iba na dôkladne čistú pleť môžu v plnej miere pôsobiť účinné látky, ktoré sú obsiahnuté v denných a nočných krémoch. Čistením zbavujeme pokožku ochranného kožného filmu, ktorý sa na nej prirodzene vytvára. V ochrannom kožnom filme sa počas dňa rozpúšťajú nielen make-up a ostatné líčidlá, ale aj rôzne nečistoty a prachové častice. Čistením odstraňujeme okrem nečistôt aj časti ochranného filmu. Keďže pleť nie je chránená, môže  prijímať účinné látky z kozmetických prípravkov a ich efekt sa tak môže naplno prejaviť.

Aby sme pleti dopriali to, čo potrebuje, malo by byť pravidlom používanie špeciálnych krémov určených pre dennú a nočnú starostlivosť a starostlivosť o oči. Denné krémy obsahujú, okrem účinných látok aj ochranu pred nežiadúcimi vplyvmi vonkajšieho prostredia – napríklad vďaka obsahu UV filtrov, ktoré chránia pleť  proti nadmernému slnečnému žiareniu. Zároveň vytvárajú ochrannú vrstvu proti poveternostným vplyvom, výkyvom teplôt a podobne. Niektoré denné krémy majú naviac aj ďalšie funkcie, ako je napríklad regulácia mazu pri mastnej a problematickej pleti. Špeciálne a ochranné funkcie sú dôvodom, prečo kozmetickí poradcovia neodporúčajú používať denné krémy ako nočné. Nočné krémy naopak nie sú vhodné pre použitie počas dňa. Od denných sa líšia nielen väčšou koncentráciou účinných látok, ktoré môžu cez noc ľahšie prenikať do pokožky a pleť vyživovať, ale aj tým, že neobsahujú látky, ktoré chránia pleť proti vplyvom vonkajšieho okolia.

Aby sme dosiahli vysoký účinok, mali by sme na deň používať denný a na noc nočný krém. Denné krémy totiž obsahujú UV filtre, ktoré slúžia ako ochrana pleti.

Dôležitou súčasťou starostlivosti o pleť je používanie očných krémov, pretože pleť v okolí očí je tenšia a jemnejšia. Preto potrebuje včasnú špeciálnu starostlivosť, aby sa predišlo tvorbe jemných liniek a vrások.

Ak chceme svojej pleti dopriať nadštandardnú starostlivosť, mali by sme pravidelne používať špeciálne sérum, ktoré sa aplikuje pod denný alebo nočný krém. Séra sú veľmi ľahké a obsahujú aktívne látky vo vysokých koncentráciách. Vďaka týmto vlastnostiam môžu účinné látky prenikať veľmi ľahko i do hlbších vrstiev pokožky.

                                                                       MUDr. Miloslava Moskalyková
                                                                                               Dermatologička

Dermacol Štúdio predstavuje…prevratné  novinky v starostlivosti  o pleť
Elixir Serum

Účinná a koncentrovaná intenzívna kúra, vďaka ktorej sa pleti vracia vitalita  a mladistvý vzhľad. Účinne pleť vypína a intenzívne bojuje proti vráskam.

V dôsledku nadmerného a nekontrolovaného sťahovania tvárových svalov vznikajú drobné aj hlboké vrásky. Elixir Serum obmedzuje uvoľňovanie látok, ktoré majú vplyv na kontrakcie mimických svalov, a tak zabraňuje ich ďalšiemu vzniku. Elixir Serum vyprovokuje aktivitu pleti a po čase používania sa produkcia podporných vlákien kože zvýši tak, že sa pleti vráti pevnosť a pružnosť. Elixir Serum je revolučná novinka, ktorá pleť zbavuje vrások, navyše ju vyživuje, regeneruje a postupne vypína.

Predstavuje unikátne spojenie aktívnych látok Thallassine® a Pronalen Refirming®. Vďaka nim sa významne redukujú a vyhladzujú drobné i hlboké mimické vrásky, ktoré vznikajú častým a nekontrolovaným sťahovaním tvárových svalov. Elixir Serum pôsobí skvelo tiež vplyvom komplexu bioaktívnych látok získaných z morských rias, ktoré podporujú obnovu kožných buniek a zbavujú pleť povädnutého vzhľadu. Pleť je navyše dokonale hydratovaná a chránená proti voľným radikálom. Sérum neobsahuje parfum, je teda vhodné i pre citlivú pokožku.
 
Dermacol Štúdio odporúča Elixir Serum ženám, ktoré už zaznamenali prvé príznaky starnutia. Elixir Serum je súčasne vhodné predovšetkým pre zrelú pleť, ktorá už zaznamenala výskyt hlbších vrások.

Aplikuje sa jedna či dve kvapky na tvár a dekolt večer, prípadne aj ráno ako podklad pod krém; najlepšie Elixir Cream či Night Elixir Cream. Výraznejšie výsledky sú viditeľné najneskôr do 28 dní. Elixir Serum tak vhodne dopĺňa rad  pleťových výrobkov Elixir.


Spotrebiteľky iste upúta aj praktický spôsob balenia Elixir Sera. Špeciálny dávkovač odmeria ideálne množstvo účinných látok, ktoré si žena ľahko nanesie na tvár. Vďaka dávkovaču nedochádza k zanesení nečistôt do séra, a to je udržované v nezmenenej kvalite až do poslednej dávky.

 

Elixir make-up
Každá žena ocení, ak môže používať kompletný rad výrobkov, ktoré sa vďaka svojmu zloženiu ideálne dopĺňajú, intenzívne a zároveň jemne pôsobia na pleť. Dermacol preto rozšíril rad Elixir o make-up, ktorý omladzuje vzhľad zrelej pleti, a tak vhodne dopĺňa krémy Elixir a Sérum.

Nechajte sa presvedčiť o jedinečnosti Elixir make-upu a oceňte jeho originálne zloženie
- Špeciálne púdrové mikročastice odrážajú a rozptyľujú svetlo, zakrývajú tak jemné nedokonalosti pleti
- Výťažky z morských rias spevňujú pokožku a účinne pôsobia proti tvorbe vrások
- Ceramidy zaisťujú optimálnu hydratáciu pleti

A čo viac?
- Vďaka UV filtru – SPF 8 je pleť po celý deň dokonale chránená pred nadmerným vplyvom slnečného žiarenia a negatívnym pôsobením voľných radikálov.

Elixir make-up dodá pleti zamatovo hebký vzhľad. Jeho vyhovujúcu krycia schopnosť ocenia ženy, ktoré s ním ľahko zakryjú farebné nedokonalosti pleti. Je odolný proti dotyku a vhodný pre všetky typy zrelej pleti. Ženy sa nemusia obávať toho, že by Elixir make-up bránil voľnému dýchaniu pokožky, či dokonca upchával póry. Elixir make-up slúži ako mechanický štít chrániaci pleť proti škodlivému ultrafialovému žiareniu, poveternostným vplyvom a náhlym výkyvom teplôt, s ktorými sa pleť musí vyrovnávať hlavne v zime.

Po nanesení Elixit make-upu odporúčame nasledujúcu aplikáciu Fixačného púdra Dermacol, ktorý zvyšuje odolnosť proti dotyku a zabraňuje vzniku lesklých alebo mastných miest. Pleť s rovnomerne naneseným Fixačným púdrom vyzerá počas celého dňa sviežo a upravene.


Diskusia k článku:

Už som si o Dermacole prečítala viac pochvalných článkov aj od laikov, alebo žien ktoré ho používajú, no rada by som sa informovala kde je možné Dermacolovú kozmetiku zakúpiť, nakoľko keď som klikla na www.dermacol.sk, zoznam predajní na tejto stránke je len pre Českú republiku...
Neregistrovaný - Lucinka, 4.11.2004 20:56, ema4(`na`)centrum.sk
Lucinka, Drogerie 101 tuto kozmetiku maju a vedia ju dodat na objednanie. Aspon ja mam taku skusenost, pretoze ja Dermacol pouzivam. Je fakt dobry, pekne vonia a cenovo je priemer. Mam aj kremy, aj make-up, aj pletovu vodu a mlieko, telove mlieko, sprchovy sampon a sampon na vlasy.
Neregistrovaný - Laura, 30.12.2004 12:34
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!