lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Na čele slovenskej sexuológie po druhý krát žena

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 10.10.2006
späť
Späť

Poslať
 

MUDr. Danica Caisová, známa sexuologička a psychiatrička sa v piatok 6.10. 2006 stala na základe výsledkov hlasovania výboru Slovenskej sexuologickej spoločnosti jej predsedkyňou. Nahradila vo funkcii MUDr. Anežku Imriškovú, ktorá predsedala spoločnosti od marca 2004. Slovensko tak získalo výnimočné postavenie nielen v rámci Európy ale aj vo svete. Po prvýkrát v histórii boli predsedníčkami odbornej sexuologickej spoločnosti dve ženy po sebe. 

MUDr. Danica Caisová má o plánoch vo funkcii jasnú predstavu: „vnímam výsledky hlasovania ako záväzok. Chcem pokračovať v tom, čo sa už urobilo, a zároveň by som rada dostala Slovenskú sexuologickú spoločnosť viac do povedomia verejnosti, odbornej aj laickej, ako spoločnosť odborníkov, ktorých profesionalitu treba využiť nielen v teoretickej ale hlavne v praktickej rovine. Uvedomujem si, že pred nami je niekoľko veľkých oblastí, ktorým by sme mali pomôcť, je to problematika sexuálnej výchovy, sexuálnych menšín a význam párovej ľudskej sexuality, konkrétne jej vplyv na celkovú spokojnosť človeka, kvalitu života a partnerského vzťahu.“

Podpredseda Slovenskej sexuologickej spoločnosti MUDr. Igor Bartl uviedol:  „MUDr. Caisová má moju plnú osobnú dôveru, vážim si ju ako veľkého odborníka v oblasti ľudskej sexuality, aj pre jej ľudskosť a schopnosť ostať nad vecou.“ Dr. Bartl vníma ďalší rozvoj sexuológie na Slovensku v troch rovinách:
1) prehĺbenie interdisciplinárnej spolupráce všetkých odborníkov zaoberajúcich sa problematikou sexuality a sexuológie, okrem troch hlavných urológie, gynekológie, psychiatrie, zviditeľniť aj odborníkov zatiaľ v tieni hlavných odborov, t.j. psychológovia, odborníci z oblasti pohlavne prenosných ochorení a vedeckovýskumné odbory, napr. evolučná zoológia, genetika, kybernetika.
2) Špecializácia odborných pracovísk: každé pracovisko zaoberajúce sa sexuológiou by sa malo špecializovať na konkrétnu oblasť sexuológie, špecifikácia centier vedie k zvyšovaniu úrovne poskytovaných služieb. Cieľom je priniesť pacientovi kvalitnejší servis a liečbu.
3) Väčší dôraz na vlastnú vedecko výskumnú činnosť, aj v spolupráci s českými odborníkmi, t.j. neobmedzovať sa na preberanie výsledkov výskumov zo zahraničia, utvoriť vedeckú bázu zo slovenských pracovísk a slovenských odborníkov.

MUDr. Bratl má aj ďalšiu, zatiaľ odvážnu a teoretickú túžbu: vytvoriť na Slovensku komplexné informačno archivačno terapeutické centrum, „sexodom“ - odborné pracovisko pokrývajúce všetky odbory sexuológie, s centrálnym registrom pacientov, sexuologických ochorení a výskumov.

Výbor slovenskej sexuologickej spoločnosti sa stretol pri príležitosti Košických sexuologických dní, ktoré sa tento rok konajú v Slovenskom raji.

MUDr. Danica Caisová študovala na Lekárskej fakulte v Košiciach, jej pôvodná špecializácia je psychiatria. Sexuológii sa venuje intenzívne už 15 rokov, pracuje ako sexuologička, psychiatrička v ambulancii FAIRA v Košiciach. V rámci profesie sa sústreďuje na oblasť párovej sexuality, sexuality menšín, a propagáciu sexuálnej výchovy. Je rozvedená, má jedného syna (24).

Slovenská sexuologická spoločnosť organizuje odborné semináre a konferencie. K najznámejším patria Košické sexuologické dni a Lábadyho sexuologické dni. Verejnosť má od roku 2001 k dispozícii internetovú stránku venovanú kvalite sexuálneho života www.potencia.sk a telefonické poradenstvo na Modrej linke 0850 111 218. Na linku mesačne  volá 150 až 300 ľudí, prevažne mužov. Za päť rokov na Modrú linku zatelefonovalo viac ako 25-tisíc ľudí. Využíva sa aj elektronická korešpondencia s odborníkmi, čo dokumentuje vyše 7-tisíc osobných rád v uplynulom období.


Diskusia k článku:

akurát dnes, som ju videla v spávach a neviem prečo ale nahlás som si pomyslela: ´´dalšia krava, ktorá chce radiť nešťastným ľudom a zachvíľu spacha samovraždu´´ sorry ale bol to môj osobný celkový dojem
Neregistrovaný - sesina, 10.10.2006 00:05, svetinails(`na`)centrum.sk
slovaci maju sex tak na haku maximalne a ti co sa mu aktivne venuju to su len prostituti-tky.Slovakom chyba MOJO-virilita!
Neregistrovaný - hrozenkov, 10.10.2006 15:42
Mne sa zda sympatická, aspoň v časopise Zdravie súhlasim s jej radami.
Neregistrovaný - Kika, 12.10.2006 13:08
tento takzvany!!! odbornyk ma na jednu vec dva nazory.keď sa ani vtom nevie ujdnotyť tak to je babrak a nie odbornyk.
Neregistrovaný - , 27.6.2011 13:58
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!