lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pozor na kúpu auta v exekúcii

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 22.10.2010
späť
Späť

Poslať
 

Máte pocit, že Vás sa to netýka? O to lepšie, ale radšej mať viac informácií, ako sa potom neskôr zaradiť do zástupu podvedených...

Spoločnosť AAA AUTO upozorňuje na možné podvody s ojazdenými autami. Na pozore by sa mali mať najmä kupujúci – tí  môžu z nedôveryhodného zdroja kúpiť auto, na ktoré je uvalená exekúcia, prípadne má najazdených viac kilometrov ako uvádza tachometer. Výnimkou však nie sú ani podvody s DPH, vďaka ktorým podvodníci ukracujú štátny rozpočet.

„V ostatnom čase sa počet pokusov o predaj auta v exekúcii prudko zvýšil takmer na trojnásobok. V AAA AUTO na Slovensku sme iba za ostatný mesiac zaznamenali 32 takýchto prípadov,“ uviedol country manager spoločnosti AAA AUTO Ralph Howie. Cieľom podvodníka je predať vozidlo v čase, kým ešte nie je zaevidované v centrálnej evidencii exekúcií, a teda nie je na prvý pohľad zrejmé, že s autom môže disponovať už iba exekútor. Ak sa takáto transakcia podarí, exekútor neskôr auto vypátra a nový majiteľ oň príde bez akejkoľvek náhrady. Podvodníci sa pokúšajú speňažiť autá všetkých kategórií. Odhalené boli ponúkané vozidlá v exekúcii v cene 1 000, ale aj 20 000 eur. „K zlepšeniu situácie by prispel efektívnejší proces pri zapisovaní v evidencii exekúcií. Dnes nie je na prvý pohľad zrejmé, že s automobilom môže disponovať už iba exekútor. V AAA AUTO berieme riziko v prípade vozidla v exekúcii aj napriek finančnej náročnosti na seba, , zákazníkovi vrátime celú zaplatenú čiastku. Tú následne vymáhame v súdnom spore od bývalého majiteľa,“ uviedla viceprezidentka spoločnosti AAA AUTO Karolína Topolová.

Ďalším rizikom pri nákupe ojazdeného auta z nedôveryhodného zdroja je pretočený tachometer. Podľa údajov spoločnosti Cebia, ktorá vydáva osvedčenia o pôvode vozidla, sa za minulý rok objavilo na Slovensku až 130  tisíc takto upravených automobilov. „Na Slovensku a v Čechách nám chýba zákon, ktorý by trestal podvodné stáčanie kilometrov u ojazdených áut. Napríklad v USA je táto činnosť trestná už od roku 1972,“ upozorňuje Ralph Howie. Najlepší spôsob, ako spoznať, či má auto pretočený tachometer, je interiér. Ak je príliš opotrebovaný, nízky počet kilometrov je nereálny.

Okrem zákazníkov však podvodníci s ojazdenými vozidlami prišli aj na rôzne spôsoby ako okrádať štát. Bratislavská polícia nedávno zadržala skupinu podvodníkov, ktorí zabezpečovali nákup ojazdených áut od predajcov v zahraničí. Vozidlá boli nadobudnuté v prospech zahraničných predajcov prostredníctvom nastrčených podnikateľských subjektov, ďalej ich potom prevádzali na konkrétne osoby. Na vystavených faktúrach v mene podnikateľských subjektov nebola uvedená DPH. Štátny rozpočet tak ukrátili najmenej o 170 tisíc eur.

V prípade, že má zákazník záujem o kúpu ojazdeného auta, nemal by sa spoliehať na výhodnú kúpu „z ulice“, ale na renomovaný autobazár s preverenými automobilmi a rozsiahlymi garanciami.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!