lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poradca rozvedenej ženy

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 7.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Kapitán, nie stroskotanec
Nie ste stroskotanec, ktorý sa zúfalo pridŕža brvna a je vydaný napospas vlnám. Prežili ste skutočnú katastrofu, ale nebudete predsa zvyšok života oplakávať to, čo ste stratili. Naďalej máte dieťa alebo deti, ktoré vám dávajú veľa radosti, máte domov - loď, ktorej kapitánom ste teraz vy. Okrem toho máte svoju prácu, rodinu, známych. Onedlho začnete mať aj radostné túžby a plány.

Odpútajte sa od spomienok
To, čo ste prežili, je už za vami. Nestrácajte energiu na žiaľ. Nemôžete sa utopiť v spomienkach - ani tých dobrých, ani v zlých. Nepripomínajte si minulosť. Sústreďte sa na dnešný deň, pretože úlohy, ktoré máte pred sebou, sú dostatočne dôležité, aby ste im venovali plnú pozornosť.

Nebežte priďaleko dopredu
Budúcnosť vás desí. Máte pochybnosti, či obstojíte zoči-voči všetkým povinnostiam a ťarche, ktorá dopadla výlučne na vaše plecia? Určite si poradíte! Dokázali to tisícky žien pred vami. Onedlho sa presvedčíte, že nové výzvy vo vás dali do pohybu nové schopnosti, zásoby energie, nápaditosť. Možno zistíte, že ste ani netušili, koľkých vecí ste schopná. Nepozerajte priďaleko do budúcnosti. Ponuré vízie dlhých rokov, ktoré budú plynúť bez blízkeho muža po vašom boku, iba zväčšia vaše zúfalstvo. Napokon – nemôžete vedieť, čo bude zajtra, o mesiac, o rok. Čo ak na vás čaká nejaké úžasné prekvapenie?

Iba ten jediný a nie všetci
Zdá sa vám, že už nikdy nebudete schopná dôverovať žiadnemu mužovi a nebudete schopná niektorého ľúbiť. Psychológovia tvrdia, že intenzívny žiaľ po strate trvá približne dva roky. Nezabúdajte: nepodarilo sa vám partnerstvo s jedným, konkrétnym mužom. Nie všetci sú nehodní vašich citov. Nie každý vzťah sa skončí sklamaním, ale naprojektovať si t trudnými myšlienkami môžete, ale potom sa nebudete môcť čudovať. Doprajte si toľko času, koľko potrebujete na zmenu uhla pohľadu. Buďte trpezlivá a dovoľte, aby čas vyliečil vaše rany.

Ste hodná lásky
Nepozerajte na seba ako na tú, ktorá prehrala v súperení. Skutočnosť že váš muž odišiel neznamená, že ste boli horšia ako tá druhá, alebo že sa nehodíte na život v manželstve. Naďalej ste tá istá schopná žena, hodná lásky. To váš muž stratil, pretože nevedel oceniť vaše prednosti. Staňte sa svojim najvernejším fanúšikom!

Nenávisť je jed
Cítite sa ukrivdene a nie ste schopná odpustiť? Túžite po pomste za svoju bolesť, krach životných plánov, utrpenie detí a strach pred budúcnosťou? Zlé myšlienky sú pre vás teraz dodatočnou záťažou, ktorú prihadzujete už i tak k veľkej ťarche. Otravujú vaše srdce aj myseľ a môžu spôsobiť vážne ochorenie. Kým nebudete schopná vnútorne akceptovať svoj osud a budete vymýšľať plány na revanš, nebudete sa môcť uvoľniť od utrpenia a nedokážete ísť ďalej.

Načo tá hanba?
Hanbíte sa, lebo už nemáte muža. V škôlke vysvetľujete, že pre dieťa prechádzate iba vy preto, lebo manžel pracuje až do večera a kamarátke, ktorú ste dlho nevideli tvrdíte, že u vás je všetko po starom...S ťažkým problémom si poradíte omnoho ľahšie, ak o ňom budete otvorene hovoriť. Prečo ukrývate, že ste rozvedená? Porážka je ľudská vec. Vaše manželstvo sa nepodarilo – ale tak sa dnes končí polovica manželstiev uzavretých v posledných rokoch. Chceli by ste radšej žiť v nešťastnom partnerstve?

Bez doživotných obetí
Niekedy vám napadne myšlienka: ,,Teraz sa obetujem výlučne dieťaťu a budem žiť iba preň.“ Je to chyba. Nepremýšľajte o sebe ako o žene, ktorej sa v živote nič nepodarilo a ostalo jej iba dieťa. Je chvályhodné, že sa ľúbite a že jeden druhého potrebujete, ale materstvom sa váš život nekončí. Ak sa na dieťa emocionálne ,,zavesíte“, ublížite nielen sebe, ale aj jemu. Dbajte o seba, robte si malé radosti a myslite na seba v dobrom. Choďte von aj bez dieťaťa, nájdite si hobby – cudzí jazyk alebo aerobic. Hľadajte príležitosť stretávať sa s novými ľuďmi a satisfakciu z nových schopností – a to značne vplýva na sebavedomie. Len nečakajte, že sa to všetko zmení zo dňa na deň. Všetko má svoj čas, aj rozlúčka s minulosťou.

Diskusia k článku:

No neviem neviem ale toto vsetko su kraviny!!!!!!!!!!!Dakujem
Neregistrovaný - Monky, 8.11.2001 23:51
Nie, nie su!<BR>Najviac som dokazala v zivote az ked som ostala sama s dietatom. Mala som dve zamestnania, zariadila byt, dietatu zorganizovala kruzky, doucovania... Urcite sa mi teraz lahsie dycha a vsetko funguje uplne perfektne!<BR>Len treba odpustit, naozaj odpustit, vyrovnat sa s tym a zivot ide dalej! <BR>Vsetkym rozvedenym zenam zelam vela energie a staatia, lebo zeny dokazu vsetko, ked sa do toho opru!!!
Neregistrovaný - Ada, 9.11.2001 11:06
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!