lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vône radosti

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 21.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Majú preskúmané ich účinky na našu psychiku, fyzické a duševné zdravie. Vedia, čo rozpáli, čo upokojí, čo nám pomôže pri meditácii a čo pri hrách lásky. Nepodceňujte túto úlohu vôní a nechajte vstúpiť do svojho života novú dimenziu. Spočiatku budete možno tápať, ale keď sa stanete majstrami v miešaní vôní uvidíte, koľko pohody si užijete. Možno ani neviete, aké liečivé účinky majú rastliny, od ktorých by ste to vôbec nečakali. Prinášame vám prehľad najznámejších prísad do kadidla, kúpeľa, aromalampy. Nezabúdajte, že vône môžete rôzne kombinovať, najmä čo sa týka množstva. Mojich priateľov najviac prekvapilo, že dávam do jednej miestnosti niekoľko druhov vonných tyčiniek, ktoré rozostavím ďaleko od seba. Niekedy rozlomím tyčinku na dve a dám ju do dvoch kútov. Zásadou je dávať všetky vonné zdroje čo najnižšie, aby sa nám tie najkrajšie vône nemiešali až pri plafóne, ale tam kde z nich máme radosť.

Jablko
Asi viete, že chrumkanie jablka posilňuje srdce. Jablko takisto prečisťuje telo, tým zvyšuje jeho príťažlivosť, zlepšuje náladu, osviežuje. Jablčná vôňa osviežuje myseľ a pomáha zvádzať opačné pohlavie./ Veď aj Eva zviedla Adama pomocou jablka./ Veľa jabĺk by si mali dopriať hlavne takí ľudia, ktorí sa životom predierajú s ťažkosťami, s hlavou plnou starostí a problémov. A tí, ktorí sa stále odvolávajú na minulosť, lebo prítomnosti sa desia, a ešte tí, čo majú obrovské emocionálne problémy, ktoré nie sú schopní sami vyriešiť. Kombinácia jablka a škorice je jednou z najkrajších kombinácií pretože prináša pocit šťastia a úspechu.

Jahoda
Jahoda svojou vôňou ambry a ruže prináša útechu tým, ktorí sa boja samoty medzi ľuďmi. Pomáha uvoľňovať emócie, odbúrava bloky. Vôňa jahody stimuluje lásku a pomáha/ po období smútku/ vrátiť sa opäť k radostiam života.

Jazmín
Prináša do nášho bytu bláznivú vôňu leta, túžbu po láske a šťastí. Uvoľňuje napätie a pomáha zmierňovať bolesti hlavy a pôrodné bolesti. Jeho aróma pomáha stimulovať umelecké vlohy a keďže sa používa aj pri zasvätení je vhodné používať ho pri meditácii.



Mandarínka
Mandarínka vylučuje zo svojich večnezelených listov aromatický olej, ktorý pomáha liečiť poruchy spánku. Ak máte deti, ktoré spia veľmi nepokojne, nakvapkajte im na vreckovku pár kvapiek éterického oleja a položte im ju vedľa vankúša. Vôňa mandarínky ako takej prináša uvoľnenie, veselú náladu a ľudí psychicky otvára. Mandarínka tak isto stimuluje fantáziu. Preto by ste ju mali využívať, ak potrebujete kreatívne myslieť alebo chcete vytvoriť nezabudnuteľné dielo. Tiež je vhodná pre rečníkov, lebo podporuje obratnosť v reči. Mandarínka sa považuje za výrazne ženskú vôňu.


Mandľa

Mandľa je vhodná pre úzkostlivých ľudí, ktorí sa nevedia zbaviť sebaobviňovania a trpia tým, že nie sú dokonalí. Vôňa mandle ochraňuje pred počarovaním a démonmi. Zapudzuje negatívne myšlienky, posilňuje auru a stimuluje pamäť. Ak sa potrebujete dlhšie učiť, bojujete s cudzími slovíčkami, alebo sa chystáte na skúšky, určite si pri učení vytvorte oblak mandľovej vône. Ak k nemu pridáte trocha paliny, pôjde vám vzdelávanie ako po masle.

Škorica
O škorici sa v Biblii egyptských, rímskych a mezopotámskych receptúrach píše ako o látke stimulujúcej lásku a ako o parféme a kadidle na žehnanie. Indická kniha Kámasútra zasa škoricu chváli ako afrodiziakum. Vôňa škorice sa správne rozvinie až keď sa odstráni vonkajšia strana kôry a vnútorná kôra uschne. Vôňa škorice dodáva inšpiráciu, životnú silu, lieči pri slabosti, melanchólii, duševnom vyčerpaní a depresiách, zvyšuje psychickú odolnosť a aktivitu. Vôňa škorice v mužoch vzbudzuje vášeň a tak ju ženy často používajú ako afrodiziakum. Škorica je rovnako ideálna, keď idete niečo vybavovať /trebárs na domovú správu/, lebo dodáva odvahu, zdatnosť, posiľňuje vôľu a sebaovládanie.

Pokračovanie zajtra

Diskusia k článku:

Kde nájdem pokračovanie tohoto článku?
Neregistrovaný - Kati, 4.2.2002 08:19, kati1(`na`)wanadoo.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!