lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Šperky menia tvár II. časť

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 27.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

NÁHRDELNÍKY
Originálny prívesok, klasická retiazka alebo zábavný náhrdelník pritiahnú pozornosť okolia na váš dekolt.
Dekolt musí byť pestovaný. Aj krk sa domáha rovnako starostlivého ošetrovania ako tvár a preto naň nikdy nezabúdajte pri večernej toalete. Unavenú pokožku a dvojitú bradu nevylepší ani ten najkrajší náhrdelník sveta.
Ak váš krk nemožno nazvať labutím, vyhýbajte sa krátkym, tesným ozdobám ktoré vyvolávajú dojem, že krk je ešte kratší. Ak chete pôsobiť útlejšie, do výstrihu s véčkom si vyberte dlhšiu retiazku s väčším príveskom. Takýto doplnok opticky zoštíhľuje. Vyhýbajte sa tesným náhrdelníkom, jednoduchým radom korálok alebo stužkám.
Veľmi štíhle ženy by nemali nosiť masívne retiazky a náhrdelníky, i keď často majú slabosť práve pre tento druh šperkov. Jantár veľkosti slepačieho vajca vyzerá na útlom krku ťažko a jeho majiteľka pôsobí, akoby sa mala pod jeho váhou každú chvíľu zlomiť.
Dámy s plnšími proporciami môžu pokojne siahnúť aj po prívesku väčších rozmerov . Práve takáto ozdoba pri plnšej hladkej tvári vyvoláva dojem, že tvár je menšia.
Ak máte slabosť pre veľkú bižutériu a nápadné náhrdelníky, dbajte, aby ste ich vhodne exponovali – najlepšie vyzerajú na odhalenom krku a ramenách v spoločnosti blúzky bez ramienok alebo šatách s veľkým výstrihom.

PRSTENE
Na štíhlych rukách s dlhými prstami pôsobia dobre všetky druhy prsteňov. Výnimočne vhodné sú prstene klasických tvarov – oválne so vsadeným kameňom, v tvare kvietka alebo strieborné ,,košíčky“ s malými žiarivými očkami. Hrubé a masívne pečatné prsteňe oberajú ruky o ľahkosť. Nenoste ich, ak ste pyšná na svoje štíhle ruky.
Ak vaše prsty nie sú štíhle ani dlhé, ale bacuľaté, okrúhlučké a neveľmi dlhé, nebojte sa veľkých prsteňov. Pôsobia dobre aj na rukách, ktoré nie sú najštíhlejšie. Ako ohňu sa však vyhýbajte tenučkým klasickým prstienkom s malými očkami, pôsobili by ako karikatúra.
Ak sa rozhodnete pre veľký prsteň. Nezávisle od toho, či to bude cenný kúsok veľkosti prepeličieho vajíčka alebo kúsok plastu – nekombinujte ho s inými šperkami. Najlepšie bude vyzerať sólo.
Takisto v prípade, že máte ,,mužské“ ruky: veľké alebo silné prsty a hranaté nechty, nevyberajte si rýdzo ženské prstene typu tyrkysové očko v striebre – noste veľké prstene jednoduchých, najlepšie geometrických tvarov.
POZOR! Móda rúk plných prsteňov (na každom prste iný) už odišla do nenávratna. Dobre nevyzerá takisto ani spájanie rôznych štýlov, napríklad jednoduchý strieborný prsteň a vedľa neho zlatý prsteň s očkom.

Nájdite si svoj kameň
DIAMANTY, RUBÍNY: sú vhodné pre klasicky príťažlivé ženy s výraznou tvárou, pravidelnými črtami a klasickým účesom. Vyžadujú vkusný a jednoduchý odev a sú vhodnejšie pre zrelšie ženy.
TYRKYS, SMARAGD, AMETYST :tieto drahokamy majú radi mladú, sviežu pleť, najmä chladného odtieňa. Kontrastujú rovnako s veľmi svetlými vlasami ako aj s havraními. Výnimka: zelené a modré kamene dodávajú príťažlivosť aj červenovláskam a ženám s pehami. Nemajú radi univerzálnosť a nie sú vhodné pre brunety, ktoré uprednostňujú nenápadné farby odevov.
PERLY: nsú najvhodnejšie pre ženy s jemnými črtami, svetlou pokožkou a romantickým typom osobnosti. Vhodne doplnia hodvábne alebo mušelínové blúzky – ale nikdy nie koženú bundu alebo tigrie vzory!
KORÁLY: pravé korály teplých odtieňov vynikajúco vyzdvihnú jemné črty a teplý odtieň pokožky. Na pehavej žene sa celkom stratia, nemusia pristať ani každej brunetke, ale priam rozkvitnú na žene s platinovým odtieňom vlasov alebo tmavšej blondínke s mäkkým účesom a koralovvou farbou úst.
JANTÁR: v bohatej palete prírodných jantárov si vyberie každá žena. Existujú takmer biele druhy jantáru, cez odtiene medu až po hlbokú farbu dreva. Pre romantické blondínky je najvhodnejší klasický jantár osadený v striebre, pre avantgardné dievčatá s červenými vlasami to môže byť napríklad nebrúsené jantárové srdce na jednoduchej retiazke alebo koženej šnúrke.

Pokračovanie o kameňoch a ich moci zajtra


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!