lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cieľ-pery

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlova
Dátum : 25.11.2003
späť
Späť

Poslať
 

Najpredávanejším kozmetickým artiklom je rúž. Mal by nielen skrášľovať, ale aj udržiavať vaše pery zdravé a svieže. Ich pokožka totiž nemá žiadne mazové žľazy, pôsobia na ňu dráždivo potraviny, sliny, vietor, mráz a preto sa ľahko vysušujú.

                                                         Prvé na rade
 Zabudnite na to, že rozotriete pleťové mlieko po celej tvári a očistíte pritom aj pery. Tie by ste vždy mala odličovať ako prvé. Rúž môže byť totiž dlhodobý alebo mastný, v každom prípade má iné zloženie ako make-up. Najlepšie ho odstránite mastnejším prípravkom na oči „dva v jednom“. S vatovým tampónikom ho votrite do pier smerom od kútikov k stredu. Jemne osušte pritláčaním papierového kapesníku. Vždy sa uistite, že všetok rúž je naozaj preč, inak pokožka na perách zdrsnie a vysuší sa.

 Hebký dotyk
Keď budú vaše pery stále jemné, nielenže budú vypadať lepšie, ale aj rúž na nich vydrží dlhšie. Preto aj perám občas doprajte peeling. Na mäkkú detskú zubnú kefku naneste trocha hydratačného krému a prechádzajte ním po očistených perách. Zotrite vatovým tampónom a použite balzam na pery.

Balzamujte
Rovnako ako si každý večer nanášate výživný krém na tvár, neobíjdite ani pery, tie potrebujú balzam. Používajte tie, ktoré obsahujú hlavne vitamín E, ktorý ich robí jemnými a mäkkými. Vyhnite sa príliš mastným prípravkom, pretože vás prinúti často sa olizovať, čo má za následok rýchle vysýchanie pier.

Vytvorte si úsmev
Pery sú po očiach druhou najvýraznejšou dominantou tváre, ktorú farebne upravujeme. Potrebujete ich zväčšiť, zmenšiť či upraviť ich tvar? Dokážete skoro všetko čo chcete, bez pomoci chirurgie.
zmenšenie- nakreslite kontúru pier milimeter pod ich prirodzenou hranicou. Používajte tmavšie a matné rúže.
zväčšenie- kontúrkou telovej farby nakreslite obrys pier milimeter za ich okrajom. Svetlé rúže pery opticky zväčšia. Aký odtieň pristane vám? Čím tmavšiu máte pleť, tým výraznejší rúž si môžete dovoliť. Pokiaľ je vaša pokožka snehobiela, výborne vyzerajú nielen prirodzené odtiene, ale aj studené odtiene červenej. Blondínky by sa mali vyhýbať hnedým farbám, tmavovlásky svetloružovým, ženám s ryšavými vlasmi sa nehodia studené telové a svetlohnedé odtiene. Blondínam a ženám so svetlou pleťou odporúčame svetlejšie telové, ružové a čerešňové odtiene. Tmavovláskam tmavo červenú a ružovohnedú. Ryšavým svedčia odtiene červenej a ružovej. Hlavná zásada: rúž vyberajte ako make-up. Neskúšajte ju na ruke, vaše pery majú predsa iný odtieň. Tu správnu farbu poznáte podľa prírodnej farby vašich pier. Najlepší rúž je o dva odtiene tmavší ako prírodná farba vašich pier. Samozrejme nezabúdajte na tón pleti. Kompromisom môže byť bezfarebný lesk. Ten pristane každému.


Diskusia k článku:

Nové diskusné fórum na www.kozmetika.sk čaká na vaše rady alebo na Vaše otázky. Pomôžte a nechajte si poradiť.
Neregistrovaný - www.kozmetika.sk, 3.3.2004 19:43
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!