lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kronika Miele k 110. výročiu založenia firmy

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 6.11.2009
späť
Späť

Poslať
 

„Byť stále lepší“ – táto zásada sa už 110 rokov odráža v produktoch a vo firemnej politike spoločnosti Miele, ktorú založili v roku 1899 v nemeckom Herzebrocku Carl Miele s Reinhardom Zinkannom. Podnik, ktorý na začiatku 20. storočia začal ako remeselná výroba s jedenástimi spolupracovníkmi, sa po čase premenil na silnú a úspešnú spoločnosť s celosvetovým pôsobením, ktorá v súčasnosti vyrába domáce, ale aj profesionálne prístroje šetriace bielizeň, na umývanie a dezinfekciu, kuchynské spotrebiče a ďalšie produkty.

Pri príležitosti 110. výročia založenia Miele vydáva spoločnosť kroniku, ktorá je ukážkou toho, ako sa firma vyvíjala a tento vývoj uvádza do súvislosti so svetovými dejinami. Pre spoločnosť je charakteristické, že vždy dokázala nielen reagovať na technologický pokrok a zmysluplne ho využiť vo výrobe a výrobkoch, ale bolo to práve Miele, ktoré stálo na čele vývoja a niektoré inovácie boli dokonca patentované.

Prvý výrobok Miele z roku 1899 – odstredivka mlieka Meteor.

Čo sa udialo v tomto roku?

Vo Viedni umiera Johann Strauss.

Firma Henkel, ktorá bola založená v roku 1876 Fritzom Henkelom, zaznamenáva  s bieliacou sódou („Výrazne šetrí mydlo a bieli bielizeň“) prvýkrát obrat vo výške viac ako jeden milión mariek.

Taliansky fyzik a inžinier Guglielmo Marconi (1874-1937) zostavuje prvé bezdrôtové telegrafické spojenie medzi Anglickom a Francúzskom.

Predovšetkým rozhodnutie oboch zakladateľov vyvíjať a vyrábať iba najkvalitnejšie produkty vydobylo firme uznanie a široký okruh zákazníkov. Tí dávajú prednosť produktom Miele pred ostatnými vďaka spoľahlivosti, dlhej životnosti, nadčasovému a nezameniteľnému dizajnu spojenému s účelnosťou a jednoduchým ovládaním.

Portfólio výrobkov bolo vo firemnej histórii rozmanité. Na začiatku sa firma orientovala na poľnohospodárske prístroje - odstredivky mlieka alebo zariadenia na výrobu masla. V druhom roku existencie však Miele predstavuje práčku Meteor, ktorá otvára výrobu zariadení uľahčujúcich predovšetkým prácu v domácnosti. Toto myslenie sa odráža aj vo všetkých ďalších vývojových tendenciách. Do výrobného programu firmy však patrili aj motocykle, bicykle a dokonca aj automobily, ktoré sa vždy vyznačovali vysokou kvalitou, podporované jedinečnou sieťou firemných a odbytových pobočiek s vysoko kvalifikovaným personálom a spoľahlivým zákazníckym servisom.

Práčka Miele č. 307 z roku 1953 – práčka pre modernú domácnosť s objemom 6 – 7 kg suchej bielizne.

Čo sa udialo v tomto roku?

Novozélandský horolezec Edmund P. Hillary a jeho nepálsky horský sprievodca Tenzing Norgay, ktorí patria do skupiny jednej britskej expedície, uskutočňujú prvovýstup na najvyššiu horu sveta Mount Everest na východnej strane Himalájí, vysokú 8 848 m.

Predstavitelia 17 štátov podpisujú v New Yorku rezolúciu Spojených národov o rovnoprávnosti mužov a žien.

Prvé vydanie časopisu Playboy v USA s Marilyn Monroe na titulnej strane.

John F. Kennedy si berie Jackie Bouvierovú.

S rozširovaním výroby prichádzala nutnosť zväčšovať výrobné priestory a expandovať do ostatných nemeckých miest, neskôr aj do Európy a celého sveta. Na každom mieste charakterizuje spoločnosť Miele aktívny prístup k inováciám a kvalita výrobkov, starostlivosť o zákazníka, stála podpora vlastných obchodníkov a firemných spolupracovníkov.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!