lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dajte aspoň na sviatky chlapom za pravdu 

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 12.11.2009
späť
Späť

Poslať
 

Obstarajte na Vianoce pre vášho drahého čapovací súdok Heineken a nedajte tak mužským výhovorkám šancu.

 

Z mužských výhovoriek ste už asi počuli úplne všetko. „Zdržal som sa v dopravnej zápche.“ „Máme toho v práci naozaj veľa.“ „Tento futbalový zápas je fakt dôležitý.“ Všetko ako výhovorka na to, že večery pravidelne namiesto s vami trávi s kamarátmi na pive. Prečo vlastne váš manžel, priateľ alebo iný chlap u vás doma tak túži ísť s kamarátmi „z mokrej štvrte“ na pivo? Tvrdí, že čapované pivko jednoducho chutí inak, lepšie? No trochu pravdy na tom vlastne je. Ak chcete vášho drahého počas sviatkov udržať večer doma, máme pre vás jedinečné riešenie – čapovací súdok Heineken. Dajte mu aspoň na sviatky za pravdu a ponúknite mu čapované pivko priamo vo vašej obývačke.

 

Trochu teórie za mužskými „výhovorkami“

V čom je teda čapované pivo lepšie ako fľaškové alebo pivo z plechovky? Pravdou je, že pivo vo vnútri fľaše či suda je rovnaké. Pri čapovaní však pivo získa hrubú vrstvu peny, ktorá ho chráni pred kyslíkom a pivo si tak dlhšie zachová svoju osviežujúcu chuť. Možno si poviete, že pena na pive vzniká aj pri nalievaní do pohára z fľaše alebo z plechovky. To je síce pravda, ale bubliny takejto peny majú väčší priemer, a preto aj rýchlejšie praskajú a pena tak rýchlo spadne. Kým pri čapovaní majú bubliny priemer 0.8 – 0.9 milimetra, pri nalievaní piva majú veľkosť až 2 - 3 milimetre. Práve preto čapované pivko nielen lepšie vyzerá, ale je aj dlhšie čerstvé.

 

Vyrieši to pivný súdok – ale nie hocijaký

Čo teda robiť, ak chcete aspoň na sviatky svojho drahého udržať doma a zároveň mu pripraviť prekvapenie, ktoré ho určite poteší? Odpoveď je jasná - kúpte mu „pod stromček“ pivný súdok. Nie je ale jedno, aký si vyberiete. Väčšina pivných súdkov funguje na princípe „vytekania“ piva zo suda, čo však nie je pravé čapované, pretože takéto pivo je možné prirovnať k pivu naliatemu z fľaše alebo plechovky. Tu by ste s argumentom „veď čapované môžeš mať aj doma“ neobstáli. K niektorým súdkom sa dá dokúpiť externé čapovacie zariadenie. To ale stojí dosť veľa – od 130 do 140 EUR - a ktorej z nás sa už chce niečo niekam montovať. Okrem toho pivo z takéhoto súdku musíte spotrebovať v deň, kedy sa súdok otvorí.  A vypiť všetko naraz – nuž tak to asi nie je vaša predstava pokojných sviatkov.

 

Jednoduché riešenie v atraktívnom balení

Existuje však veľmi elegantné riešenie ako chlapským výhovorkám o tom, že na čapované pivo naozaj „musia“ ísť von, doslova zobrať vietor z plachiet. Na trhu je čapovací súdok Heineken s objemom 5 litrov, ktorý má ako jediný v sebe zabudované čapovacie zariadenie a ponúka tak pravé čapované pivo ako v podniku. Jeho obsluhu určite zvládneme aj my, dámy – stačí dobre zachladiť v chladničke, nasadiť priložený čapovací nástavec a začať čapovať. Keďže pivko pri čapovaní neprichádza do kontaktu so vzduchom, jeho trvanlivosť po otvorení je celých tridsať dní! (To použite ako odpoveď na výhovorku: „Treba ten súdok doraziť, lebo sa pokazí“.)

Pribaľte teda k nákupom vianočných dobrôt aj atraktívny čapovací súdok a vychutnajte si tento rok slávnostnú atmosféru trocha inak. Dáte tak aspoň raz v roku mužským výhovorkám za pravdu, no pritom si sviatočné chvíle vychutnáte s pravým čapovaným pivkom u vás doma spoločne.

 

Prajeme vám príjemné sviatky a veľa potešenia z čapovania vlastného piva!

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!