lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jeseň vlasom neprospieva

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 2.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

A to  hneď z niekoľkých dôvodov. Zatiaľ čo leto bolo pre korunu krásy záťažovým obdobím, jeseň je skôr uvoľňujúca. Opadáva nielen lístie na stromoch, ale aj ľudia pociťujú, že im na jeseň ubúda z vlasov viac ako inokedy. I napriek tomu, že tento jav spravidla netrvá dlhšie ako 5-6 týždňov, stále sa s ním spája viacero otáznikov...

 

Čo je spúšťačom nadmerného vypadávania vlasov na jeseň?

Odpoveď je najrozumnejšie hľadať v prírode. V lete a na jar slnečné lúče zvyšujú sekréciu hormónov, ktoré regulujú rast vlasov. Možno to prirovnať ku klasickému vegetačnému obdobiu, teda k zrýchlenému rastu rastlín v priebehu mesiacov, kedy je teplé počasie. K väčším stratám zelene ale aj vlasov dochádza na jeseň, keď sa pre ne uzatvára životný cyklus. Zatiaľ čo v prírode sa zväčša obnovuje  až na jar,  u ľudí sa všetko vracia späť do normálu už po niekoľkých týždňoch.

 

Týka sa to aj mňa?

Ak si chcete overiť stav a takpovediac kondíciu vašej vlasovej pokrývky, vyskúšajte si nasledujúci jednoduchý test. Priložte si roztiahnuté prsty tesne k pokožke hlavy. Potom ich spojte a vytiahnite ich od korienkov až po končeky  tak, aby ste obsiahli čo najväčšie množstvo vlasov. Tie, ktoré ste zachytili ako vypadnuté, si odložte a celú akciu zopakujte aspoň päť krát. Testy vykonávajte najmenej tri dni po šampónovaní.

 

Výsledky:

Menej ako 10 vypadnutých vlasov: Všetko je v poriadku, stav vlasovej pokrývky je normálny.

0d 10 do 15 vypadnutých vlasov: Je vysoko pravdepodobné, že vlasy podliehajú sezónnemu vypadávaniu.

Viac ako 15 vypadnutých vlasov: Proces straty vlasov s určitosťou prebieha. Lokálna liečba je nutná.

 

Ako sa chrániť?

V prípade, že vaše vlasy na jeseň trpia sezónnym vypadávaním, treba im dopriať zvláštnu starostlivosť. Tie, ktoré sa chystajú vypadnúť sú už v podstate mŕtve a nie je možné ich zachrániť. Rozumnejšie je preto zamerať sa na výživu zvnútra, ktorá pomáha stimulovať rast a obnovu vlasovej pokrývky. Pokiaľ ide o starostlivosť  zvonka, používajte len špeciálne prípravky. Pomôže tiež, keď vlasy nebudete zbytočne naťahovať a poškodzovať farbením, či nešetrným zaobchádzaním.

 

Čo robiť keď vlasy vypadávajú vo väčších množstvách celoročne?

Samozrejme nie je vylúčené, že strata vlasov nie je len sezónna záležitosť. Ak pozorujete ich viditeľné rednutie , môže sa jednať o začínajúce ochorenie – androgenetickú alopéciu. Zatiaľ čo u mužov je tento jav spojený s vypadávaním vlasov v typických partiách – teda na temene a v „kútoch múdrosti“ na čele, u žien je nástup ochorenie oveľa nenápadnejší a teda aj zákernejší. Vlasy rednú v celom svojom objeme a existuje veľa faktov, ktoré stav ochorenia ešte zhoršujú. Medzi ne patrí aj spomínaná hormonálna činnosť, typická pre  jeseň. Dobrou správou je, že aj s týmto ochorením, ktoré je nepríjemné najmä pre ženy, sa dá úspešne bojovať. Novinkou na slovenskom trhu v oblasti starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku je produktová rada spoločnosti B'iota Laboratories s názvom BIOXSINE. Poskytuje komplexné riešenie pre všetkých ľudí, ktorých trápi strata vlasov v dôsledku androgénnej alopécie a sezónneho vypadávania vlasov. Základom produktu je prírodná receptúra a rastlinná báza, ktorá nemá žiadne vedľajšie účinky -  bylinný BIOCOMPLEX B11. Jedná sa o zmes účinných látok, ktoré zabraňujú vypadávaniu vlasov a podporujú ich opätovný rast. Komplex v sebe zahŕňa okrem dôležitých vitamínov (A, B1, B2, B5 a B9) a minerálov (predovšetkým zinok, železo, horčík, vápnik a draslík) aj nenasýtené mastné kyseliny a flavonoidy. Tie okrem iného optimalizujú cirkuláciu krvi v pokožke hlavy a okolia vlasových vačkov. Nenasýtené mastné kyseliny regulujú množstvo kožného mazu, vitamíny a minerály sa potom starajú o celkové zdravie vlasov a pokožky. „V prípade, že už dlhšiu dobu pozorujete výrazné rednutie vlasovej pokrývky, nemali by ste tento jav podceňovať a zbytočne odkladať začiatok liečby. Pamätajte, že sezónne vypadávanie celkový stav môže ešte zhoršiť! Rozumným riešením je prevencia, ktorá vám spoľahlivo ochráni korunu vašej krásy“, vysvetľuje nástrahy androgénnej alopécie spojenej s jeseňou Cansu DILMEN z B'IOTA Laboratories.

Prípravok BIOXSINE, ktorý v boji proti androgénnej alopécii pomáha tisíckam ľudí v 30 krajinách sveta,  je možné dostať vo forme šampónu či vlasového séra. Účinnosť BIOXSINU bola overovaná klinickými a dermatologickými testami nemeckej spoločnosti Dermatest zaoberajúcej sa nezávislým výskumom liečivých prostriedkov.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!