lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prvé kašle sú už tu...

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 29.11.2010
späť
Späť

Poslať
 

Prvé kašle sú už tu...

 

Sychravá jeseň prináša obdobie ničivých vírusov a baktérií, ktoré sú príčinou rôznych ochorení, ako je napríklad prechladnutie, ktoré často sprevádza nepríjemný kašeľ.

 

Druhy kašľa

 

Vedeli ste, že pri kašľaní sa stlačený vzduch spolu s cudzími časticami a hlienom „rúti“ von rýchlosťou 250 až 900 km za hodinu? Sila tejto rýchlosti sa môže prirovnať k uragánu! Pri kašľaní sa však odtrhávajú aj ochranné vrstvy sliznice, čím dochádza k zraneniu dýchacích ciest a tie sa stávajú náchylnejšie na ochorenie.

 

Nie každý kašeľ je rovnaký! Rozoznáva sa viac druhov. Lekári hovoria o suchom dráždivom kašli a produktívnom  vlhkom kašli.

Suchý dráždivý kašeľ sa najčastejšie vyskytuje v prvých troch dňoch prechladnutia. Vyznačuje sa drsnými a kŕčovitými záchvatmi, pri ktorých sa nevykašliava žiadny hlien.

Produktívny kašeľ sa vyznačuje vysokou tvorbou hlienu a pomáha odstraňovať choroboplodné zárodky a nečistoty z dýchacích ciest. Je charakteristický pre pokročilé štádium prechladnutia. Neodporúča sa potláčať ho, pretože sa tým brzdí vykašliavanie hlienu. Na jeho liečbu sa využívajú tzv. expektoranciá, ktorých úlohou je skvapaľňovať hustý hlien. Tak môže byť hlien rýchlejšie a ľahšie odstránený z dýchacích ciest. Významným prírodným expektoranciom je napríklad výťažok z listov brečtana.

 

Okrem týchto kašľov je verejnosti dobre známy fajčiarsky kašeľ, ktorý je následkom dlhodobého fajčenia. Často je symptómom chronickej bronchitídy. Štatistiky udávajú, že až v 90% prípadoch je chronická bronchitída vyvolaná práve dlhoročným fajčením.

 

 

Ak sa chcete kašľa rýchlo zbaviť, vyskúšajte prírodný prípravok Hedelix. Obsahuje štandardizovaný výťažok z brečtanu popínavého, ktorý skvapalňuje hustý hlien a podporuje jeho odvádzanie aj s choroboplodnými zárodkami preč z dýchacích ciest.  Je to rastlinný prípravok, ktorý je vďaka trojitému účinku proti kašľu ideálnou alternatívou k prípravkom založeným na chemickej báze. Trojitý účinok spočíva v uvoľňovaní hlienu, vykašliavaní a zároveň uľavuje pri dráždivom kašli. Organizmus ocení jeho bezpečnosť, pretože sa vstrebáva len minimálne a nezanedbateľný je aj jeho antivírusový, antibakteriálny a antimykotický účinok. Jeho výhodou je, že je ideálny pre celú rodinu – vybrať si môžete sirup (vhodný už pre novorodencov) alebo kvapky (od 3 rokov). Vďaka svojej čistej prírodnej forme je vhodný aj pre alergikov a diabetikov a môže sa užívať spolu s inými liekmi.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!